Todorić čuči svugdje. To se mora riješiti hitno jer sve trpi.
Znači veliki napad na Švedsku nagrađen s padom ispod 800 kn??
Sutra kad Agrokor objavi plan izlaska iz krize (nelikvidnosti) prašit će se opet naveliko na Zse.
Ipak treba nadoknaditi ovih koliko već dana!!
Cijena dionice je gotovo udvostručena u kratkom vremenu i to bez ikakvih financijskih
pokazatelja na slabom prometu dionice i romantičnom očekivanju renesanse građevine.
Dobit je doista mizerna, čak zanemariva po dionici. Očito je da su požurili objaviti da je otvoreno
predstavništvo u Švedskoj kako bi pokušali spasiti ozbiljniji pad cijene, ne znam čemu to.
Količina novca na BID-u dovoljno govori što ulagači misle o dionici.
Morat će se dizati plaće radnicima, a ne treba tumačiti što će to značiti za dobit/gubitak.
Mali dioničari moraju razumjeti realno stanje u građevinarstvu i prihvaćaju ogroman rizik.
Migra, nigdje nisam spomenuo ni dionicu ni cijenu.. Raspravljamo o financijskom stanju i utjecaju price oko Agrokora
Cijena dionice je gotovo udvostručena u kratkom vremenu i to bez ikakvih financijskih
pokazatelja na slabom prometu dionice i romantičnom očekivanju renesanse građevine.
Dobit je doista mizerna, čak zanemariva po dionici. Očito je da su požurili objaviti da je otvoreno
predstavništvo u Švedskoj kako bi pokušali spasiti ozbiljniji pad cijene, ne znam čemu to.
Količina novca na BID-u dovoljno govori što ulagači misle o dionici.
Morat će se dizati plaće radnicima, a ne treba tumačiti što će to značiti za dobit/gubitak.
Mali dioničari moraju razumjeti realno stanje u građevinarstvu i prihvaćaju ogroman rizik.
Naravno da preuzimamo rizik, to je skroz neupitno, kao jedna činjenica.
Druga činjenica je da volumen ugovorenih poslova nesmiljeno raste. To nije romantika nego činjenica. Potvrdio DZS.
Treća činjenica je da zakon ponude i potražnje kaže da pri rastućoj potražnji, a više manje fiksnoj odnosno čak smanjujućoj ponudi (konsenzus je da počinje ozbiljno nedostajati ljudi) nema prostora niti za konstantne, a kamoli padajuće cijene gradnje.
Četvrta činjenica je da plaće moraju rasti, i to već u kratkom roku, inače neće imati tko raditi.
Zbroj svih činjenica govori da je sektor u konjunkturi koju je dočekao iscrpljen i nespreman. Ali i to je bolje nego da konjunkture nema. Tržište će izravnati stvari.
Kao tržišni fundamentalist ne zamaram se trenutnim oscilacijama cijene nego gledam na rok koji je prirodan i razumljiv, najmanje godinu i pol do dvije od sada. Tad ću potegnuti crtu i vidjeti što dalje.
U tom roku tržište će odraditi svoje.
P.S.
Svaka smislena opservacija je dobrodošla. Više mozgova doprinese raspravi više nego jedan.
kopirano sa teme best buy 07.01.2017 str 1869
Kao što sam i napisao 29.12.2016.
1. RIVP
2. JANAF
3. ADRIS
4. PODRAVKA.
Doista mislim da je ovo najbolje od najboljeg. Jednu dionicu ću izostaviti, jer ju kupujem iako bi možda došta tek na 5. mjesto, ali to su osobne preferencije i očekivanja. Ova su 4 glavna asa 2017.
Smatram da ulagač na ovim dionicama smanjuje svoj rizik na vrlo prihvatljiv ili čak mali, te
osigurava si vrlo lijepu zaradu. Naravno da treba ostaviti casha za HEP…kada i ako bude, nadam se.
Za kockare i avanturiste uvijek dobro dođu građevinari i brodari umjesto kladionica, ali
tu je preveliki rizik za inteligentnog konzervativnog i naravno uspješnog investitora.
ha-ha ha…
to vam je kolega jer smo mi koji smo ulagali u građevinare i pri tome zaradili 65% samo u 2017.
na thnk je to trenutno 75%a bilo i 97% ( u 365 dana trenutno 300% a bilo i 350%)
neinteligentni i neuspješni investitori
a vi koji ste od početka godine kupovali ledo i izgubili po mojoj procjeni 20-30% (niste skupili hrabrosti napisati niti nakon mojih višekratnih poziva)
Vi ste inteligentan i uspješan investitor.
čestitam i nastavite tako a za 6-12 mj ću vam otkriti zašto sam sretan što nećete ulagati u građevinare i brodare ili je i ova vaša ranojutarnja poruka naznaka da vas možda more težak san mokri snovi?
ako je pzdravljam napredak u razmišljanju jer će CnB uskoro pa bi se veliki oportunitetni gubici mogli pretvoriti u još bitno veće.
unaprijed zavaljujem ako nas radi naših prinosa planirate “žaliti” i dobronamjerno preporučam da razmotrite to eventualno sazaželje sačuvate za sebe i temu ledo.
stanje ugrađevini je kakvo je + ide u pozitivnom smjeru kakobilo u neusporedivo boljem nego
na ledu.
ako ne mislite tako jednostavno krcajte i dalje ledo.
puno uspjeha u investiranju
ValueWalk@
zar nisam odgovorio na vaša pitanja vezano uz agrokor?
ali držim i važnim naglasiti da smo na burzi da bi zaradili trgovanjem dionicama,barem ja jesam.
a ne da bi….
p.s.
da burza je mjesto sa povečanim rizicima gdje se onima koji su spremni riskirati više nudi mogućnost velikih prinosa napisao sam nebrojeno puta,za mene je u godinu dana 300% na thnk veliki prinos
dozvoljavam da svi imamo različite subjektivne kriterije i različite prinose pa
možda i griješim,nebi biolo…
Migra, na vrijeme sam shvatio da vaše postove treba znatno objektivizirati.
Najbolji način za to će biti da smognete snagu, pa kažete forumskoj
investicijskoj zajednici po kojoj cijeni možete Tehniku danas prodati.
To će vam svakako pomoći da ispravnije navedete stvarnu zaradu, a ne na vrbi grožđe.
Npr. po 780 kn trenutno možete prodati samo 15 dionica, ostale
dramatično niže itd. Vjerujem da ste razumjeli. Na stranu sve ostalo
da vi ne mislite prodavati da je raslo 100%, da će tobože tra-la-la…”tsunami poslova”
Onako čestito i realno.
I još nešto mene kao investitora, na zanima “tsunami poslova” nego “tsunami dobiti”.
Migra, na vrijeme sam shvatio da vaše postove treba znatno objektivizirati.
Najbolji način za to će biti da smognete snagu, pa kažete forumskoj
investicijskoj zajednici po kojoj cijeni možete Tehniku danas prodati.
To će vam svakako pomoći da ispravnije navedete stvarnu zaradu, a ne na vrbi grožđe.
Npr. po 780 kn trenutno možete prodati samo 15 dionica, ostale
dramatično niže itd. Vjerujem da ste razumjeli. Na stranu sve ostalo
da vi ne mislite prodavati da je raslo 100%, da će tobože tra-la-la…“tsunami poslova”
Onako čestito i realno.
I još nešto mene kao investitora, na zanima “tsunami poslova” nego “tsunami dobiti”.
moje postove treba znatno objektivizirati?:-)))
pročitajte moje prognoze za thnk za 2016 i za 2017 ,sve je javno izrečeno i može se pronači ,pročitati i uvidjet ćete da su sve moje prognoze nadmašene,tako je to kod nas NNN optimista.
po kojoj cijeni dans thnk se može prodati?
po niti jednoj “pametnoj” ako ne griješim.
bolje je pitanje po koliko se može kupiti jer za prodaju će biti vremena i prilike a za kupnju nas je i nedavno iskustvo naučilo ima puno manje prilika.
moje slatke brige najbolje da ostavite meni ,kada i kome ću prodavati.
držim i dalje da je vrijeme za kupovinu a ne prodaju živi bili…
neka više hrabri odnesu i naplate onima koji će kasnije kupovati.
ovo nije floskula već od mene primjenjena taktika u prošlosti ali i ovih dana.
dok vi čekate tsunami poslova, a doći će jer to se ne može izbjeći,vama pred nosom
“tsunami dobiti” barem u jednom dijelu je već pokupio netko drugi dok ga vi čekate.
na burzi se kupuje budućnost a ne prošlost.
proaktivnost a ne retroaktivnost zar ne?
biće da ste vidjeli bolje prilike?
ako je netko i po mojim analizama,očekivanjima ,prognozama postupio imao je priliku u godinu dana od low do high pokupiti 350%
a vi bi me silom htjeli proglasiti kao šta?
neinteligentog i neuspješnog investitora ?
ok,hvala,prihvačam i potpisujem da tako ostane i dalje,svakome njegovi prinosi i “titule”
po vlastitom izboru kao i uvijek jer za poštenije neznam.
himr ste kupovali po 200% većoj cijeni od mene ali ste dokazali da imate kapaciteta.
isto se nadam da ćete i ovdje a ako ipak ne
sretno sa boljim prilikama.
puno uspjeha u investiranju
Napada se tržište Švedske, danas se rješava situacija s Agrokorom, iako se ona Thnk baš i ne tiče, tako da je to vjerojatno to od korekcije.
Zato pametno!
Barikb
Zanimljivo je da ujutro u 05.28 izražavate zabrinutost za cijenu dionice koja je “neopravdano udvostručena u kratkom roku”. Hvala Vam na zabrinutosti. Ja recimo se 05.28 dignem kad mi dijete kašlje da mu dam sirup. Inače batalim dizanje.
ValueWalk
I vama jako zahvaljujem na zabrinutosti oko trenutne financijske situacije u THNK, a u vezi Agrokora. Ipak nekako mirnije spavam kad znam da se management brine o svojim dionicama, a onda i mojim.
Također, iznio bih dokumentiranu činjenicu da ste sličnu ovakvu zabrinutost izrazili prije mjesec dva na MDKA pa je nakon toga cijena otišla prema gore za 15-20%. Vaša zabrinutost me jako veseli. Još jednom hvala.
Baš ste majstor izvrtanja…
Nisam nigdje izrazio zabrinutost niti dignuo paniku niti rekao da treba cijena pasti… Pitao sam samo Migru da li zna taj podatak, to je sve.
A što se MDKA tiče, provjerite još jednom o čemu je TOČNO bila rasprava. Ne da mi se to kopati ali ako se ne varam pričali smo o dividendama a ne zabrinutosti, kod Medike za to sigurno nema mjesta…
Ja nikome ne stavljam u usta nešto što nije rekao, nemojte ni vi meni
Tako je, da nema para za dividendu, da vjerovatno neće biti isplaćena ili da će biti simbolična jer je zadržana dobit pala ispod neke razine i sl. Sjećam se. A to je naravno cjenovno osjetljiva tema. Ja sam savršeno fokusiran, i ne izvrćem ništa, jer mi je osim izrečenog savršeno jasno i ono neizrečeno, ne brinite… Vi ste majstor finog druka. Odajem priznanje.