THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tehnika odlična.

uz ovakve loše fin.pokazatelje poslovanja fer vrijednost ne može btii viša od 1/2 te cijene, dakle ne preko 450 kn

Ha-ha-ha.
Još prije tri dana si tvrdio da je fer vrijednost THNK 300 kn.
Sada si već na cit.:”…ne preko 450″.

E moj investitoru….
Dam ruku u vatru da ti nemaš jedne jedine dionice u svom vlasništvu.

La vita e bella!

uz ovakve loše fin.pokazatelje poslovanja fer vrijednost ne može btii viša od 1/2 te cijene, dakle ne preko 450 kn

Ha-ha-ha.
Još prije tri dana si tvrdio da je fer vrijednost THNK 300 kn.
Sada si već na "ne preko 450".

E moj investitoru….
Dam ruku u vatru da ti nemaš jedne jedine dionice u svom vlasništvu.
[/quote]

300 kn je također ispod 450 kn, ali rekoh ajde kad su dobili novi posao neću cjepidlačiti…no tih 300 kn je po meni više nego korektna cijena za firmu s ovako lošim poslovanjem koja nije u stanju dioničarima stvoriti iole ozbiljniju dobit i koja raste samo na vašim drukovima i sentimentu burze

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

kad već govorite o pokazateljima…

THNK zarađuje 5 kn po dionici, pa uz cijenu od 850 kn P/E iznosi čudovišnih 169!!! znači kupac pri 850 (bio je danas) spreman je platiti 169 kn za svaku jednu kunu čiste dobiti koju tvrtka generira. zaista hrabar kupac, pravi Brave Heart (samo da ne prođe kao Mel Gibson).
čisto uspredbe radi, P/E dalekovoda je malo ispod 10, radi se o tvrtki koja ima oko 5.5% dobiti u odnosu na ukupne prihode (kod THNK je to bijednih 0.1%)
ne mogu se otet dojmu da je ovaj skok s 200 na 900(!) kn bio u skladu s onom uzrečicom vidla žaba da konja potkivaju, pa i ona digla nogu

ali vi samo gledajte svoj BVPS, istina je da nisam baš viđao da se investicijske odluke donose na temelju BVPS-a, no eto sugeriram onim uspješnima da napišu knjigu na engleskom na tu temu – sigurno će dobro zaraditi!

E moj medek, iz kojeg si ti filma ispao? Citas novine, anticipiras dogadjaje? Ma tesko je to, pretesko… Jer kad dobit bude 50 kn po dionici, za P/E=17, ovo ce se trziti kao da je 100. Tako ti grah pada na gradjevini u uptrendu. Pa ti kupuj kasnije…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Tehnika odlična.

Ma čisto ludilo. Prihodi pali skoro za trećinu, a dobit kao u osrednjem kafiću. I tako već godinama.

Tehnika odlična.

Ma čisto ludilo. Prihodi pali skoro za trećinu, a dobit kao u osrednjem kafiću. I tako već godinama.

[/quote]

veljača mjesec a u knjizi naruđbi već oko 1,5 mlrd kn
najbolji dio je što još nije ni počelo uguvaračko zagrijavanje ,uvod, predigra…
za godinu dana očekujem da će to biti u rasponu 2-3 mlrd kn
iz svega toga može se izvuči izglednost prihoda,marži,dobiti
koja će zadovoljiti i najprobirljivije.
ono što ih neće zadovoljiti u to sam prilično uvjeren je cijena dionice pa….
tako je to na burzi, retroaktivno se kupovati ne može.
može se samo preuzeti rizik za buduće scenarije ako netko želi zaraditi više.
u protivnom ima i opcija štednja,oročenje,kladionica ali tamo je izglednost gubitka veća nego što to večina percipira.
inflacije će ove godine biti veća od kamata,znači gubitak zagarantiran
a za kladinicu neću ponavljati izrečeno.
svakome po vlastitom izboru,može li poštenije?

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Ne znam od kuda vam da još nije ni počelo ugovaračko zagrijavanje kad informacije koje ja imam su da su svi veliki poslovi ugovoreni, nema naznaka novih poslova dok se trenutni ne realiziraju…

Jel izmišljate ili?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Tehnika odlična.

[/quote]

veljača mjesec a u knjizi naruđbi već oko 1,5 mlrd kn
najbolji dio je što još nije ni počelo uguvaračko zagrijavanje ,uvod, predigra…
za godinu dana očekujem da će to biti u rasponu 2-3 mlrd kn
iz svega toga može se izvuči izglednost prihoda,marži,dobiti
koja će zadovoljiti i najprobirljivije.
ono što ih neće zadovoljiti u to sam prilično uvjeren je cijena dionice pa….
tako je to na burzi, retroaktivno se kupovati ne može.
može se samo preuzeti rizik za buduće scenarije ako netko želi zaraditi više.
u protivnom ima i opcija štednja,oročenje,kladionica ali tamo je izglednost gubitka veća nego što to večina percipira.
inflacije će ove godine biti veća od kamata,znači gubitak zagarantiran
a za kladinicu neću ponavljati izrečeno.
svakome po vlastitom izboru,može li poštenije?

[/quote]
Ne može. Pošteno.

E moj medek, iz kojeg si ti filma ispao? Citas novine, anticipiras dogadjaje? Ma tesko je to, pretesko…

Da, čitam. Čitamo iste novine, ali različito interpretiramo novosti. Investicijske odluke donosim na temelju iskustva, a ključne su mi dvije stvari:
1. trava ne raste do neba
2. kad se u mainstream medijima počne naveliko pisati o nekoj temi, meni je to sell ili buy signal.

Obrazložit ću samo drugu točku. Kad su naslovnice 2007. godine vrištale o rekordnim cijenama dionica (i kad su ljudi dizali kredite da bi kupili dionice) to je bio jak sell signal. Crobex je tad bio 5.000+, sad je na 2.200.

Kad su 2011. godine u novinama bili naslovi tipa Rekordna cijena zlata zbog libijske krize , Zbog rekordne cijene zlata prodaju čak i zlatne zube i slično, ljudi su krenuli kupovat zlato. Mediji nisu lagali, ciiena zlata npr je tad dosegla 1900$ za uncu (sad je oko 1.300).

Kad se naveliko počne pisati o velikom usponu građevinara (a to je sad), što mislite – što slijedi? A dionice građevinara su dosad porasle 3, pa i 4 puta.

Buy signali su loše vijesti na naslovnicama.

Ne znam od kuda vam da još nije ni počelo ugovaračko zagrijavanje kad informacije koje ja imam su da su svi veliki poslovi ugovoreni, nema naznaka novih poslova dok se trenutni ne realiziraju…

Jel izmišljate ili?

nema izmišljanja samo činjenice o tsunamiju od > 100 mlrd kn koji će se u sljedećih par godina sručiti na ovaj sektor pa si dajem za pravo izraziti mišljenje da još nije počelo pravo “ugovaračko ludilo”.
u toku je proces povečanja pogona pa će i kapacitet za izvršenja posla rasti ,tako da ono što se danas čini popunjenim kapacitetom će se u budućnosti povečati pa posljedično i otvoriti prostor za nova ugovaranja.
za sada vidim izneseno kao značajno najizgledniji scenarij,možemo kroz neko vrijeme napraviti rezime.
imamo temelja i pravo se nadati da će tih 100 mlrdkn s godinama rasti .
da ne ponavljam više puta iznaseno ,rast bdp >3%,građevinari pa i thnk otvara strana tržišta sa ogromnim pootenijalom za rast tako da nema straha što će biti jednog dana kada se iscrpe EU fondovi….
to je moje razmišljanje i stav a koliko ispravno vrijeme će reći….
burza je mjesto gdje oni koji žele više mogu zaraditi više preuzimajući rizike
neka više hrabri naplate manje hrabrima
ne vidim tu ništa nepošteno ,nepravedno,nezasluženo…

Da, čitam. Čitamo iste novine, ali različito interpretiramo novosti. Investicijske odluke donosim na temelju iskustva, a ključne su mi dvije stvari:
1. trava ne raste do neba
2. kad se u mainstream medijima počne naveliko pisati o nekoj temi, meni je to sell ili buy signal.

Obrazložit ću samo drugu točku. Kad su naslovnice 2007. godine vrištale o rekordnim cijenama dionica (i kad su ljudi dizali kredite da bi kupili dionice) to je bio jak sell signal. Crobex je tad bio 5.000+, sad je na 2.200.

Kad su 2011. godine u novinama bili naslovi tipa Rekordna cijena zlata zbog libijske krize , Zbog rekordne cijene zlata prodaju čak i zlatne zube i slično, ljudi su krenuli kupovat zlato. Mediji nisu lagali, ciiena zlata npr je tad dosegla 1900$ za uncu (sad je oko 1.300).

Kad se naveliko počne pisati o velikom usponu građevinara (a to je sad), što mislite – što slijedi? A dionice građevinara su dosad porasle 3, pa i 4 puta.

Buy signali su loše vijesti na naslovnicama.

ako sam dobro razumio vi držite da bi bilo mudro prodavati?
naravno ako netko ima.
možda slučajnost a možda vas je i netko poslušao i raspalio po bid-u.
jedan dio je i meni upao u mrežu.
naravno rezime uspješnosti,mudrosti ovog ulaganja poč 2018.
naravno od nižeg uvijek može i niže
strpljen -spašen
burza je mjesto gdje strpljivi naplačuju nestrpljivima
živi bili…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Mislio sam da mislite konkretno na THNK, a ne na građevinu općenito… 100 mlrd? pa pelješki most je nekih cca 4mlrd, da niste malo pretjerali?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

New Report

Close