Ivan1902
Opet ona ista priča kao na topicu Oporavak burze: različita interpretacija istih podataka.
To što fali radnika je zapravo sjajno, kratkoročno ne, ali već na razini 6-12 mjeseci ni u kom slučaju loše.
Zašto? Pa jednostavno: postojeće radnike ćeš morati BITNO VIŠE PLATITI, a investitorima DALEKO VIŠE NAPLATITI. I tu nema majci. Nema više da sirotinja ziđe zidove, gospoda hotelijeri te iste rentaju po 200 Eura na noć, a da plate minimalac za gradnju. I još cassa sconto! ZAVRŠEN FILM!!!
U novim ugovorima CIJENE prema gore za 20-30% ili NEMA GRADNJE.
A onda će se prema tim višim cijenama stvoriti i nova ponuda, radnika koji će se vratiti, šegrta koji će se priučiti itd. I bit će kapaciteta.
Pozdrav!
sukus toga sam iznio već više puta i zato potpisujem + dodajem
uskoro će investitori imate nove opcije izbora:
a) platiti više kako bi se građevinski radnici platili više i bili motovirani raditi.
b)odgađati investicije i nadati se da će u čekanju netko ipak pristati raditi “besplatno”
i pri tome riskirati velike gubitke odgodom investicije.
to se odnosi na privatne investicije a javne neće ništa čekati već će posao netko dobiti ali
PAZI SAD po ekonomski najprihvatljivijoj cijeni.
a to je ogromna razlika u načinu davanja budućih ponuda i uvjeta pod kojima će se ti poslovi dobivati, tko ne vjeruje neka pričeka doći će CnB
c)investitori mogu i sami graditi ako su im tuđe usluge preskupe ili misle da mogu jeftinije HAhAha…
svi vi koji se”kladite” da se neće iz dana u dan profitabilnost povečavati samo budite malo strpljivi i doći će CnB.
veselim se vašoj kupovini u kasnijoj fazi,ti će kupci od mene biti posebno cijenjeni,respektirani i dobiti će jednog dana od mene javnu zahvalu.
Mislim da će teško doći do nekog većeg oporavka građevine, ili kako bi rekli, boom-a, nažalost, nema dovoljno radnika, čitam jučer članak da baš predsjednik Zlatko Sirovec kaže da ih treba barem 5000…
Ah sada imaju 731 radnikna i treba im još 5000 kako da ne
[/quote]
Čovjek nije rekao da ih Tehnika treba 5000, već da ih treba građevina tj. građevinski sektor…
Uključiti logiku, ili čitati sa razumjevanjem…
Ah sada imaju 731 radnikna i treba im još 5000 kako da ne
[/quote]
Čovjek nije rekao da ih Tehnika treba 5000, već da ih treba građevina tj. građevinski sektor…
Uključiti logiku, ili čitati sa razumjevanjem…
[/quote]
Znam ja da on to nije rekao nego si ti tako napisao kad neko zaključuje da it Tehnika treba
Ljudi, pa kolega migra Vam tamo još od 200 i kusur kuna NESEBIČNO ukazuje na fantastičnu priliku koju imate, ste imali i još uvijek ćete imati, a Vi mu uzvraćate nipodaštavanjem, skepsom i bezgraničnom količinom neuvjerljivih “argumenata” u suprotno. Da ste ga slušali sad ste svi mogli kupiti omanji do oveći stan u centru grada “you name it”. Umjesto da poslušate barem kao ja na 680 kn, vi na 850 i dalje drvite iste “argumente” kao i na 250 kn. Jednom ćete biti i u pravu, kad dođemo na 3-4 tisuće. Tada će biti precijenjeno, i ja ću Vam to priznati. Bit ćete u pravu. Tada.
evo da ne kažete da pišem samo negativu
http://www.zse.hr/default.aspx?id=75809
no poanta je da THNK radi s tako niskim cijenama da na kraju rezultat posla bude oko 0…super za radnike i direktore, jako loše za dioničare…da mislim da THNK vrijedi ove novce, sad bih pobrao sve do 850 kn…ali ne vrijedi
evo da ne kažete da pišem samo negativu
http://www.zse.hr/default.aspx?id=75809
no poanta je da THNK radi s tako niskim cijenama da na kraju rezultat posla bude oko 0…super za radnike i direktore, jako loše za dioničare…da mislim da THNK vrijedi ove novce, sad bih pobrao sve do 850 kn…ali ne vrijedi
Na ovom projektu, najviše će zaraditi Feal iz Širokog Brijega… Tehnika, kako-tako!?
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/JL6dar22EPhCc3jfeBV2Kw==.pdf
držim da možemo konstatirati da je postignut nivo potpune zaposlenosti a to daje još više slobode,hrabrosti u podnošenju novih ponuda onima koji znaju cijeniti 70 godišnje iskustvo i reference koje svatko samo poželjeti može.
a to se mora cijeniti,barem je uobičajeno u “normalnom” svijetu.
thnk je zakoračila na evropsko tržište,dokazala se i u švedskoj kao poželjan partner a dokaz tome je i povečanje novougovorenih poslova na tom tržištu.
mene to posebno veseli jer znam da će u nekoj budućoj krizi ova firma biti spremnija da se odupre izazovima a nitko to više od nje nije niti u ovoj krizi bio spreman u građevinskom sektoru.
jedini građevinar koji nije završio u predstečaju ili dokapu.
thnk najbrže od svih puni knjigu naruđbi,izgledno da će i najprije od svih isporučiti CnB.
imamo i pomlađenu upravu koja se je već u kratkom roku dokazala.
godina je tek počela,svako se poslovanje sastoji od ups and downs
ali ovdje sljedi značajno više + od – vijesti a to bi trebalo omogučiti bitno lakše biti strpljiv,optimističan,hrabar,mudar….
naravno ovo je burza,rizici postoje…
čestitam dosadašnjim hrabrima a puno uspjeha i sreće želim današnjim kupcima i ubuduće hrabrima.
iako po Bv je i dalje thnk značajno podcjenjena to sad pada u drugi plan jer ono što s pravom očekujemo je isporuka profitabilnosti da se odljepimo više od pravdanja cijene po osnovi imovine.
držim da nećemo dugo čekati CnB a oni koji će biti strpljivi će to izgledno nemalo i naplatiti.
To su neki znali još u petak pa je tada i krenuo rast ……….
toliko i povlaštenim informacijam !
Čini se da nema spremnih skidat prodaju sa 900 kn..!!!
Za sada!
Je li to već fer vrijednost THNK!?
Za sada!
fer vrijednost = nominala 900 kn?
pri Bv=1685 ?
druge godine u ovo vrijeme biti će primjerenije za dati odgovor na ovo pitanje.
živi bili….
Za sada!
uz ovakve loše fin.pokazatelje poslovanja fer vrijednost ne može btii viša od 1/2 te cijene, dakle ne preko 450 kn