THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kako je prorijeđen ask pa to je strava. Dobro veli kolega migra: ovdje će biti malo veće likvidnosti tek kad kupci odreše kesu i dovedu ovo na 4 znamenke.

[/quote]

nikoga netreba osuđivati niti mu zamjerati,niti poticati…
svi smo mi emocionalna bića i..
do “jučer”je bilo po 2x manjoj cijeni za kupiti u solidnim količinama i to nam je još sve “friško” i teško prihvatljivo.
meni prvom je bilo teško prelomiti neki dan i počistiti ask nakon mjesec dana gledanja i “nevjerovanja”
iako sam očekivao to ali na rok od 6-12 mjeseci a odigralo se u mjesec dana.
propustio sam razinu 5xx i 6xx za dokup.
najgore je iza nas srednjeročno gledano i na toj skali smješi nam se dobar omjer poten rozik-poten dobit.
bitno više + od – vijesti i još ako vatru potpali izlazak iz procedure prek manjka,dizanje kreditnog rejtinga a sve vrlo izgledno tada nas izgledno očekuje još jedan "kvantni skok" na malom volumenu.
u iščekivanju toga može vatru potpiriti i koji jači ugovor.
ne mora biti ali osobno nisam htio mokre snove i noćno roštiljanje si potencijalno spakirati
pa sam poučen jednim od najjačih pravila prirode “da je bolje ući godinu prerano nego tjedan prekasno” te pustio prste da odrade po intuiciji.
nadam se najboljem scenariju(naveo sam ga u prvim danima ove godine na temi ovdje),očekujem to,vidim i temelje za to ali na burzi smo i apsolutne sigurnosti nema,bitno bliže joj se možemo približiti ako nismo opterečeni kratkim rokovima.
puno vode,jako puno vode ide prema našem mlinu pa bi trebalo biti lakše strpljiv,optimističan,hrabar…
bolje prilike u istoj jedinici vremena?
tko može staviti ruku u vatru pri ovakvom buđenju marketa,pri priljevu svježeg kapitala i u očekivanju stranog kapitala da nema boljih prilika?
u prognozama sam za ovu godinu napisao da ako će biti “poraz”moje prognoze da će thnk biti u top 10 gozbi na zse u 2017. a da se ostvari moj srednji ili najbolji scenarij ovdje za mene će teći šampanjac a to želim i svima na njihovim favoritima.
bilo bi mudro razmotriti mogućnost odgode prodaje svih dionica i tako izgledno povečati prinose.
neka plate oni koji su godinama zazirali od rizika i ubirali plodove oročenje.
imaju i zašto oni su već dio svojih profita pokupii zar ne?
ne vidim tu ništa nepravedno,nepošteno,nazasluženo…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

@BELUPO

S obzirom da si vrlo nedavno tvrdio da će se “ovo” vratiti na cijenu od “300 – 400, gdje joj je i mjesto” te su s obzirom na to svi oni koji su kupovali “balončinu na 600 – 700” – naivčine, imam pitanje za tebe:

Jel ti bar malo neugodno?

La vita e bella!

@BELUPO

S obzirom da si vrlo nedavno tvrdio da će se "ovo" vratiti na cijenu od "300 – 400, gdje joj je i mjesto" te su s obzirom na to svi oni koji su kupovali "balončinu na 600 – 700" – naivčine, imam pitanje za tebe:

Jel ti bar malo neugodno?

ja sam i dalje čvrsto pri tvrdnji da s ovako lošim poslovanjem dionica THNK ne vrijedi više od 300 kn! stavi ovdje EPS, P/E, P/S (osim besmislenog BV-a) pa argumentiraj da dionica THNK vrijedi više od 300 kn!
a to što krdo kupuje dionice bez da izračuna gronju granicu isplative kupnje za neku dionicu, to stvarno nema nikakve veze s fer vrijednošću dionice…

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

Kako je prorijeđen ask pa to je strava. Dobro veli kolega migra: ovdje će biti malo veće likvidnosti tek kad kupci odreše kesu i dovedu ovo na 4 znamenke.

ako skoro svi na ovoj temi, koliko vidim, znate da to ide na 4 znamenke, zašto ne kupujete? do 999 kn ima cca 380 dionica na asku, a dodavat će se i nove količine. zašto propuštate sigurnu izvrsnu zaradu? zbunjen sam.

Pa zato medvjediću da bi i ti imao što kupovati, a da si bitno ne povisujemo prosjek. Brini svoje brige…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

ako skoro svi na ovoj temi, koliko vidim, znate da to ide na 4 znamenke, zašto ne kupujete? do 999 kn ima cca 380 dionica na asku, a dodavat će se i nove količine. zašto propuštate sigurnu izvrsnu zaradu? zbunjen sam.

[/quote]

vrijeme će dati sve odgovore i dovesti stvari na svoje mjesto,mi smo samo kroničari vremena.
za sada izgleda tako da je taj scenaij 4znamenke samo pitanje vremena.
nemamo crno na bijelo(CnB)da bi mi koji smo unutra požurivali stvari jer je i nama u interesu što jeftinije dokupljivati.
račun će biti ispostavljen onima kojima nije dovoljan najizgledniji scenarij već žele vidjeti CnB.
to će biti po meni negdje za godinu dana do tada nam se svima nudi…
isto kao što nam se je nudilo na od 2xx do 7xx.
živi bili tko će i koliko ponuđeno iskoristiti.
ako imate neke argumente radi kojih bi cijena trebala padati,držim da bi večina nas jedva dočekala…
osobno bi to vrlo ozbiljno razmotrio jer od zadnjeg mog dokupa su se stvari za mene pomakle u nekom dijelu u pozitivnom smjeru.
naravno uvijek su i prisutni rizici sa kojima moramo živjeti ili maknuti se sa burze.
srećom idu u paketu i veliki potencijalni bonusi pa je lakše biti hrabar,strpljiv,optimističan,mudar…
opčenito držim da je na cijelom marketu lakše u zadnje vrijeme to sve biti,ponekad mi se čini da novi ulagači koji ulaze poslije nas starih pokazuju više hrabrosti od onih koji su već unutra iako bi po meni trebalo biti obrnuto.
možda je u pitanju samo moja kriva percepcija?
neka hrabriji odnesu ono što se izgledno nudi
ne vidim tu ništa nepravedno,nepošteno,nezasluženo….

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Ja ću polako skupljati svoje krpice sa ZSE kada i kolega Belupo počne hvaliti dionice. 🙂
Ha-ha-ha.

La vita e bella!

https://www.hrportfolio.hr/fond/erste-adriatic-equity-89/osnovne-informacije [hrportfolio.hr]

https://www.hrportfolio.hr/fond/erste-adriatic-equity-89/portfelj-fonda [hrportfolio.hr]

http://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjene.aspx?sifSim=THNK-R-A [mojedionice.com]

Pogledajte ovo:
Erste Adriatic Equity dionički fond ima 14 mil kn u dionicama Tehnike po sadašnjoj cijeni. Iliti preko 9%.
To je pozicija br. 2.
Znači privatni investicijski fond, najbolji u RH dosad, drži skoro 10% THNK. Sigurno ne drži da zatrejda.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Mislim da će teško doći do nekog većeg oporavka građevine, ili kako bi rekli, boom-a, nažalost, nema dovoljno radnika, čitam jučer članak da baš predsjednik Zlatko Sirovec kaže da ih treba barem 5000…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Ivan1902
Opet ona ista priča kao na topicu Oporavak burze: različita interpretacija istih podataka.
To što fali radnika je zapravo sjajno, kratkoročno ne, ali već na razini 6-12 mjeseci ni u kom slučaju loše.
Zašto? Pa jednostavno: postojeće radnike ćeš morati BITNO VIŠE PLATITI, a investitorima DALEKO VIŠE NAPLATITI. I tu nema majci. Nema više da sirotinja ziđe zidove, gospoda hotelijeri te iste rentaju po 200 Eura na noć, a da plate minimalac za gradnju. I još cassa sconto! ZAVRŠEN FILM!!!
U novim ugovorima CIJENE prema gore za 20-30% ili NEMA GRADNJE.
A onda će se prema tim višim cijenama stvoriti i nova ponuda, radnika koji će se vratiti, šegrta koji će se priučiti itd. I bit će kapaciteta.
Pozdrav!

Ivan1902
Opet ona ista priča kao na topicu Oporavak burze: različita interpretacija istih podataka.
To što fali radnika je zapravo sjajno, kratkoročno ne, ali već na razini 6-12 mjeseci ni u kom slučaju loše.
Zašto? Pa jednostavno: postojeće radnike ćeš morati BITNO VIŠE PLATITI, a investitorima DALEKO VIŠE NAPLATITI. I tu nema majci. Nema više da sirotinja ziđe zidove, gospoda hotelijeri te iste rentaju po 200 Eura na noć, a da plate minimalac za gradnju. I još cassa sconto! ZAVRŠEN FILM!!!
U novim ugovorima CIJENE prema gore za 20-30% ili NEMA GRADNJE.
A onda će se prema tim višim cijenama stvoriti i nova ponuda, radnika koji će se vratiti, šegrta koji će se priučiti itd. I bit će kapaciteta.
Pozdrav!

hahaha, kako se samo u tehnici nisu GODINAMA do sada sjetili ove izvrsne ideje da investitoru daleko više naplate?! Možda kolega da javite upravi tehnike da primijeni Vaš predloženi poslovni model

Mislim da će teško doći do nekog većeg oporavka građevine, ili kako bi rekli, boom-a, nažalost, nema dovoljno radnika, čitam jučer članak da baš predsjednik Zlatko Sirovec kaže da ih treba barem 5000…

Ah sada imaju 731 radnikna i treba im još 5000 kako da ne

New Report

Close