iako je napisano na ovoj temi više puta i opetovano ponavljano nekima nije jasno zašto manji prihodi u 2016?
…znači “čista dobit” je prije svega volja,želja za prikazivanjem iste a ima svoju nemalu cijenu
za nas dioničare pa…
navedeno vrijedi za mene kao dugoročnog investitora a oni kojima je isplate dividende najvažniji motiv za ulaganje će izabrati dionice gdje će to i dobiti.
iako je i ovo bila prije krize jaka dividendna dionica.
zadnja isplačena 100 kn po dinici bi na današnju cijenu nosila respektabilan prinos a koji će nositi u tom možebitnom slučaju i nama koji smo kupovali na 2xx,3xx.. neka svatko sam za sebe…
vidim temelje da će to u nekoj budućnosti opet ponoviti.
ono što mogu izraziti su moja očekivanja i uvjerenje da će” tsunami poslova” utjecati na povečanje prihoda,marži kao posljedica prezatrpanošću poslom.
u 2016 nije bilo prezatrpanosti poslom a jedan od razloga je što smo praktično bili i država bez vlade i u takvim okolnostima su zaustavljeni veliki infrastrukturni projekti.
nije problem jer ništa nije propalo samo se je prolongiralo a to znači još više posla po jedinici vremena,još veća prezaposlenost,još veće marže,još veća dobit a u kojoj mjeri prikazana kroz “čistu dobiti” a u kojoj mjeri zamagljena kreativnim knjigovotstvom the time will tell.
osobno investiram a to znači ulažem na skali u godinama,nisam kladioničar…
kod mene nema brzih scenarija niti me zanimaju niti me zanimaju posljedice koje netko snosi radi računanja sa kratkim scenarijem.
kome treba,mora,želi taj može i u kladionicu,iza svakog čoška ima jednu.
nemudro ali svatko ima pravo na svoj izbor….
za ovu godinu možemo očekivati i do duplo veće prihode a onaj tko pogodi koje bi mogle posljedice toga za sve fundamente biti,moglo bi mu se isplatiti.
rizika ima,ovo je burza…
Ne znam, uvijek sam u nekoj kontri:
– ovdje ljudi kazu mala marza, jest kazem, nema veze, bit ce veca, pustite proslost,
– na Agrokoru izadjem i ljudima kazem para nema, oni meni nema veze. Jbt? Kako nema? I onda mi jos tumace kako ne kuzim ja to. Pa Ledo ima skoro isto para u kasi ko ovi baustelci! Hehe.
Decki, bit ce sve ok. Bitno da ima posla. A onda ce bit i para.
koliki njima trebaju bit prihodi da zarade 100 miljona kuna kad su u najboljim godinama na 1,4 miljarde prihodfa imali 5 miljona kuna???
Sinatra
Dovoljno si star i iskusan da znas da buducnost nije ekstrapolacija proslosti. Jer da jest tehnicki analiticari bi bili najbogatiji ljudi.
@Frankie, ovako odokativno, 28 milijardi kuna.
Ali to je ok jer kaze @migra da ide tsunami od >100 milijardi kuna.
Decki, the name of the game ovdje je cist nekaj drugo. I danasnji FI u kojem se nije skrtarilo na dobiti za Q4 je potvrda toga. Radije skupite sada nego poslije. Nema me na asku jos godinu i pol barem. Pozz!
@serislav, malo se salim. THNK bi 2017 trebala iskazati oko 10 milijuna kuna dobiti da bi opravdala sadasnju valuaciju. Mislim da to nije nemoguce a u kontekstu ponudjenih gradjevinara na ZSE, ona ima najizglednije sanse da to realizira. VDKT na drugu stranu ce prije uspjeti uskrsnuti malog Isusica nego poslovati sa znacajnijom marzom.
Uprava u izvjescu 3Q.2016 izjave da ocekuju do kraja godine tj 4Q 125 mil prihoda ostvare 78 mil, a vi kazete da je vama bilo ocekivano 78 ma dajte svasta.
A ova dobit na kraju razdoblja pa to rade svake godine jako kreativno da uljepsaju stvar, pa pogledajte kako se svako razdoblje topi kratkotrajna financijska imovina pa ce vam puno toga bit jasnije, ne kazem da buducnost nece biti svjetlija ali neke stvari treba bolje pogledat trenutno.
koliki njima trebaju bit prihodi da zarade 100 miljona kuna kad su u najboljim godinama na 1,4 miljarde prihodfa imali 5 miljona kuna???
?
dobit thnk
2006 = 56,1 milkn
2007 = 55,2 milkn
2008 = 30,3 milkn
2009 = 11,9 milkn
==============
154 milkn
jedne godine je bila dividenda 100kn,jedne 80 kn…
Kolega @StatusQuo, to je proslost, okrenite se buducnosti.
Mislim da se kolega darac precizno izrazio. Od Uprave preduzeca koja na 1,4 miljarde kuna prihoda sto je bila najbolja godina ikada ima 5 milja kuna dobiti ako ispune pola sto predvide je puna šaka brade. Tako da istina da je to bilo za ocekivat. Po meni cak i bolje od ocekivanog.
jedne godine je dividenda bila 100 kuna a jedne 80. Ma super. A cijena dionice je bila 10000 kuna. Ovo je dionica i po.Kupi i mirno spavaj jednu godinu ces docekat 100 kuna a drugu 80. I to sve u samo 20jst godina.