THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

FI je očekivan i za zaborav, EBITDA cca 47 mil, veseli me optimizam uprave i iznos ugovorenih poslova za sada, nadam se znatnom povećanju prihoda, ali prije svega i marži.

za mene dovoljno da skinem 150 kom po ask-u za sada
kupujem kada drugi ne žele,tako je bilo i na 2xx,pa 3xx,pa 4xx….
očekujem i na danas kupljenom lijepu zaradu,živi bili…

Pa zašto po asku, nije baš da je izvješće predobro i iznad nekih očekivanja da bi se kupovalo po 8% skupljoj cijeni u odnosu na jučer.

FI je očekivan i za zaborav, EBITDA cca 47 mil, veseli me optimizam uprave i iznos ugovorenih poslova za sada, nadam se znatnom povećanju prihoda, ali prije svega i marži.

Nije bas ocekivan ako su planirali u zadnjem kvartalu 125 mil prihoda, a ostvarili samo 78

Ignore : renči

za mene dovoljno da skinem 150 kom po ask-u za sada
kupujem kada drugi ne žele,tako je bilo i na 2xx,pa 3xx,pa 4xx….
očekujem i na danas kupljenom lijepu zaradu,živi bili…

Pa zašto po asku, nije baš da je izvješće predobro i iznad nekih očekivanja da bi se kupovalo po 8% skupljoj cijeni u odnosu na jučer.

[/quote]

> 1 mlrd kn ugovorenog a tek smo u veljači.
držim da je ovo izvješće nakon kojeg će svako biti u nekoj mjeri biti barem malo bolje a niti puno bolje neće biti senzacija.
u međuvremenu nas izgledno očekuje objava novo dobivenih poslova
pri punoj knjizi naruđbi ti će poslovi značiti dizanje marži.
svakim danom biti će manje onih koji ne žele biti na vanjskoj strani,odnedavno ne želi niti bloger….
očekuje nas uskoro i dizanje kreditnog rejtinga,izlazak iz procedure,rast ,bdp,rekordna tur sezona.
turizam generira brutalne investicije,jučer sam čuo novi podatak za 2017 ,povečanje sa 5 na 7 mlrd kn.
uskoro će se početi sljevati iz fondova EU u mlrd i to opasnim mlrd-ama.
iz gore navedenih razloga bez obzira na moguća potencijalna kratkoročna kolebanja na malom volumenu želio sam već danas dokupiti jer mene zanima ono što će biti sa objavom FI 2018 i dalje.
ako će biti kako očekujem tada će biti proliveno nemalo suza za onim što se danas nudi.
možda i griješi,nebi bilo…
uspjeh želim kupcima i prodavačima i onima koji samo prate,razmatraju ili će u nekoj kasnijoj fazi odlučiti…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

pozitiva2
Zato jer čovjek nije sitničav i gleda u budućnost. I ima keša pa može.
Ove godine će biti 1 mlrd. prihoda, pa i da bude 800 mil, vjerujem da će ići na iskazivanje dobiti od 15-20 mil pa i više. Nije uopće upitno da li je ima, samo je pitanje politike.
Kontam da bi mogli ocijeniti da im se isplati napumpati cijenu i prodati, recimo iduće godine ili 2019.
Ipak je najveći broj dioničara insajdera u dobrim godinama i o tome se priča već duže vremena.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Nisam sve gledao samo na brzinu, ali
ovaj pad prihoda mi bode oči.

Nisam sve gledao samo na brzinu, ali
ovaj pad prihoda mi bode oči.

u pravu ste ali kako izgleda sada još će vam više bosti oči prihod u 2017,2018…
povući će to za sobom i druge stvari pa će ovih današnjih 0,45 Bv izgledno biti kamilica za oči.
naravno da najizgledniji scenarij nije garancija istog ali da to ne želim nebi bio na burzi.
već bi bio na oročenju sa zagarantiranim realnim neg prinosom.
osobno više volim nezagarantirano:-)
a i moj novčanik se slaže pa tko sam ja da proturječim:-)

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Sad vi meni recite, BDP raste vec neko vrijeme, skromno ali raste. Kako su oni uspjeti natući 30% prihoda manje nego prošle godine?

I za kraj, marža, marža i marža.

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

@StatusQuo
nisam mislio na upravu, meni je iznos prihoda bio očekivan, nisam pojasnio

presporo sve skupa
jedno je ugovoreno, drugo izvedeno, pa penali i naplata.
Onda može biti financiranje pod drugim uvjetima, pa
radna snaga, pa malo kriminala, pa konkurencija itd

A ja hoću malu dividendicu i stabilno poslovanje.
Što meni ne valja možda je nekome odlično, ali ova
branša me ne privlači; ne Tehnika kao Tehnika.
Valamar u Rabcu radi ogromne projekte, ukoliko nešto
ne bude izvedeno kako treba toliko su pokriveni ugovorima
i garancijama da nemaju gotovo nikakav rizik.
Netko mora preuzeti taj rizik, a to su građevinari. Rješenje bi
bilo u većim cijenama, a to ne mogu dobit, a troškova osoblja rastu.
Tako da je ovo začaran krug. Vjerujem u turizam i trgovinu i to je to.

znam da su neki žicali od Valamara, a Valamar stavlja
cassa sconto pa ovi kolutaju očima
Što mislite jesu li pristali ?

znam da su neki žicali od Valamara, a Valamar stavlja
cassa sconto pa ovi kolutaju očima
Što mislite jesu li pristali ?

to su prošla svršena vremena
neka sada za ubuduće proba staviti “cassa sconto ” a thnk sama radi za tržišnu prodaju,
pola prodano 9 mj. prije završetka po 2350 eur
do sad su invetitori jahali istina ali mene zanima tko će nadalje jahati.
pri bitno većoj količini posla nego ga građevinari mogu odraditi?
građevinari su bili jahani i nisu ostvarivali dobiti,sada kada će građevinari jahati dali će biti dobiti?
za mene nikakva senzacija ako će je biti ili biti puno.
ima i varijanta b) da valamar ne gradi ili da gradi sam.
varijanta a) je pošteno platiti posao,baš onako kako to njegovi gosti njemu plačaju
nepošteno ,neprevedno?

New Report

Close