THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

StatusQuo@

kao što ste nekoliko redova iznad mogli pročitati
kolegi inzinjeru@ sam obečao:

raspalite sa “istinom” ,zjenice su mi već proširene….
…krenite odmah jer do objave FI nema još puno,a do tada neću ometati iznošenje vaše “istine”, neću komentirati bez obzira što vi napisali.
pozivam i druge da vas puste da iznesete svoju istinu.

vi ćete kao osoba od riječi razumjeti da ja kao osoba od riječi ne mogu prekršiti dato obečanje.

do tada i vi iznesite svoja razmišljanja,projekcije,očekivanja,valuacije…
ne sječam se da sam nešto od toga napisano od vas ovdje počitao pa iskoristite prostor i priliku
i iznesite što god smatrate potrebnim a ja ću rado replicirati čim se ostvare uvjeti.
u pitanju je nekoliko dana pa…
ako ne griješim naslučujem da ste na strani onih koji drže da cijena ne opravdava…
pa obrazložite zašto i slobodno iznesite koliko po vama opravdava
nadam se da ne razmišljate kao jedan kolega od prije nekoliko dana koji
nije smogao snage priznati da thnk opravdava čak i 1 kn
ako je i po vama to previše slobodno se izrazite u lipama,meni je i to prihvatljivo.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

StatusQuo@

kao što ste nekoliko redova iznad mogli pročitati
kolegi inzinjeru@ sam obečao:

"raspalite sa “istinom” ,zjenice su mi već proširene….
…krenite odmah jer do objave FI nema još puno,a do tada neću ometati iznošenje vaše “istine”, neću komentirati bez obzira što vi napisali.
pozivam i druge da vas puste da iznesete svoju istinu."

vi ćete kao osoba od riječi razumjeti da ja kao osoba od riječi ne mogu prekršiti dato obečanje.

do tada i vi iznesite svoja razmišljanja,projekcije,očekivanja,valuacije…
ne sječam se da sam nešto od toga napisano od vas ovdje počitao pa iskoristite prostor i priliku
i iznesite što god smatrate potrebnim a ja ću rado replicirati čim se ostvare uvjeti.
u pitanju je nekoliko dana pa…
ako ne griješim naslučujem da ste na strani onih koji drže da cijena ne opravdava…
pa obrazložite zašto i slobodno iznesite koliko po vama opravdava
nadam se da ne razmišljate kao jedan kolega od prije nekoliko dana koji
nije smogao snage priznati da thnk opravdava čak i 1 kn
ako je i po vama to previše slobodno se izrazite u lipama,meni je i to prihvatljivo.

Ne mislim da je dionica skupa ni jeftina to temeljim samo na brzinskom pregledu stanja, niti trenutno planiram ulazit jer sam vec na drugim mjestima te kao svatki investitor volim pratit ostale dionice zbog mozebitnih promjena portfelja u buducnosti. Kada dodjem na pojedinu temu nastojim saznat konkretno podatak koji ne znam ili nesto novo jer sve ne mozemo pratit, neman koristi od postova ovo ide gore, ovo ide dolje itd. ono sta me interesira su konkreni podaci i linkovi na takve podatke iz kojih mogu sam donit zakljucak, a toga ovdje nema u zadnjih 5 ili koliko vec strana, s druge strane da bih necije pisanje o kvaliteti dionice samo kao misljenje drzao kao mozda uvjetno relevantnim taj korisnik mora stec meni neku reputaciju zbog cega ga cijenim da bih to uzeo u obzir, evo primjera radi vi stalno pisete ovo ide gore prihodi rastu ugovori itd, znaci vi se predstavljate kao da ovo jako dobro pratite i da ste upoznati sa stanjem a nigdje ne vidim konkretno linkove, usporedbe neke korisne podatke iz cega se moze nesto racunat, zato sam i napisao ovakvu poruku cisto da vidimo koliko netko je upoznat s prihodima i poslovima, jer taj bi barem morao znati vise nego ja

Ignore : renči

Slabo odgovora, evo ja kazem da ce bit 150 mil prihoda i 10 mil dobiti u zadnjem kvartalu, pa da malo potaknem odgovore

Ignore : renči

Iz tvojih usta u Božje uši. To bi bilo oko 7 mil netto za godinu, ne mnogo, ali bi definitivno potvrdilo nova bolja vremena. Dobit sigurno postoji, uvijek u Q4 pišu pozitivu i mali plus za cijelu godinu, samo je pitanje kako će odlučiti to prikazati. Porez itd.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ovi dana i ja skupljam mrvice.

Najsigurnije znak za blagostanje neke zemlje jeste porast broja njenog stanovništva.

prihodi su vrhunski, nema sta…

stvarno briljantna godina i napredak! a sad ajmo na book

salim se…

prihodi pali za 25,6% u odnosu na prethodnu godinu

nije dobro.

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/THNK-fin2016-1Y-NotREV-K-HR.pdf

za mene dovoljno da skinem 150 kom po ask-u za sada
kupujem kada drugi ne žele,tako je bilo i na 2xx,pa 3xx,pa 4xx….
očekujem i na danas kupljenom lijepu zaradu,živi bili…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Ajde što se pravite toše?
Pa lijepo se vidjeli u prijašnjim FI da su prihodi podbacili, natječaji nisu bili raspisivani, opća blokada.
Ove godine to više neće biti, što znate i sami.
I usprkos svemu pogledajte troškovne stavke, sve su srezane, racionalizirane, i iskazana DOBIT!
Tako se radi, kad je kriza racionaliziraš da bi profitirao kad poslovi krenu. Bravo Tehnika!
Pozz!

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

FI je očekivan i predvidiv, dobra stvar je smanjenje dugoročnih i kratkoročnih obveza.Plan je bio 11mil dobiti, razlog podbačaja su uglavnom marže. Uprava je optimistična za 2017. godinu, novi ugovoreni poslovi ili pred ugovaranjem su preko 400 mil kn za 2017. Poslovi koji su u tijeku i koji su ušli u 2017. i 2018. godinu su preko 600 mil kn. Po ovome prihodi bi trebali rasti, nadam se preokretu od ove godine.

Da su amortizaciju ostavili na prošlogodišnjoj razini bili bi na nuli, ovako je blagi plus… bolje i to nego da je minus…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Kolega crobiz je upozoravao na male npm. Točno. Oko 0.5%. U situaciji generalnog cijeđenja.
Ali to je gotovo. Poslova ima puno više i ne vjerujem da neće biti 2-3% veće cijene.
A onda računajte EPS. Novi direktor će zapeti da pokaže rezultat.
Samo da je posla…

New Report

Close