THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

thnk je opet pri vrhu najaktivnijim tema što je dobro ali svi koji u raspravi učestvuju moraju biti svjesni da nemamo svi mogućnost pročitati sve komentare i odgovoriti prije moderacije + nismo niti stalno prisutni + tu je i efekt ignore statusa pa….
radi broja zainteresiranih za raspravu sve se pomalo pomiješa ali sve ćemo nadoknaditi i raspraviti.
da ne želimo nebi bili ovdje gdje jesmo.

…odgovori kratko i jasno kad non-stop ovdje drukaš: koliku dobit THNK očekuješ za 2016. a koliku dobit za 2017. g. pa ćemo onda dalje komentirati koliko je THNK precijenjena

belupo@

nemam kristalnu kuglu da bi mogao brojčano izraziti “čistu dobit” ako mi je istovremeno u interesu ali i to kao dioničar od svoje uprave očekujem,tražim da iskoristi sve zakonske mogućnosti da meni kao dioničaru priskrbi što veću korist.
dobit je i nekretnina koja se amortizira po znatno višim stopama od realno potrebne.
pa će jednog dana to omogučiti prodaju po većoj cijeni,veću valuaciju imovine u slučaju preuzimanja,eventualnu revalorizaciju imovine ako će trebati ili će se iz nekog drugog razloga htjeti…
znači “čista dobit” je prije svega volja,želja za prikazivanjem iste a ima svoju nemalu cijenu
za nas dioničare pa…
navedeno vrijedi za mene kao dugoročnog investitora a oni kojima je isplate dividende najvažniji motiv za ulaganje će izabrati dionice gdje će to i dobiti.
iako je i ovo bila prije krize jaka dividendna dionica.
zadnja isplačena 100 kn po dinici bi na današnju cijenu nosila respektabilan prinos a koji će nositi u tom možebitnom slučaju i nama koji smo kupovali na 2xx,3xx.. neka svatko sam za sebe…
vidim temelje da će to u nekoj budućnosti opet ponoviti.
ono što mogu izraziti su moja očekivanja i uvjerenje da će”tsunami poslova” utjecati na povečanje prihoda,marži kao posljedica prezatrpanošću poslom.
u 2016 nije bilo prezatrpanosti poslom a jedan od razloga je što smo praktično bili i država bez vlade i u takvim okolnostima su zaustavljeni veliki infrastrukturni projekti.
nije problem jer ništa nije propalo samo se je prolongiralo a to znači još više posla po jedinici vremena,još veća prezaposlenost,još veće marže,još veća dobit a u kojoj mjeri prikazana kroz”čistu dobiti” a u kojoj mjeri zamagljena kreativnim knjigovotstvom the time will tell.
osobno investiram a to znači ulažem na skali u godinama,nisam kladioničar…
kod mene nema brzih scenarija niti me zanimaju niti me zanimaju posljedice koje netko snosi radi računanja sa kratkim scenarijem.
kome treba,mora,želi taj može i u kladionicu,iza svakog čoška ima jednu.
nemudro ali svatko ima pravo na svoj izbor.
ovdje se je nedavno odigrao jedan senarij koji je malo tko očekivao,najavljivao,upozoravao..

thnk=250

…najčešće ulazim prerano ali rijetko kada požalim.
moj je moto bolje ući godinu dana prerano nego tjedan prekasno,posljedice mogu biti pogubnije…

…večini je zagarantirano neulaženje u thnk jer ako i kada sazrije vrijeme rast će izgledno biti kao i u prošlosti toliko brz i na malom volumenu da će se moći samo “plakati” za propuštenom prilikom…

[/quote]

thnk=215

kao što bi rekao jedan naš kolega“trebat će vremena dok ljudi shvate”:-)
večina nikad ne shvati jer to je zakon prirode najjači od svih.
ostaje samo pitanje kako biti ona manjina na pravom mjestu u pravo vrijeme.
kolko ljudi toliko odgovora na to pitanje a ipak rezultati bitno različiti.
znanje,sreća,strpljivost,iskustvo,intuicija,logika ili nešto sedmo,osmo…?
držim da je bitno izglednije da će u jednoj od godina pred nama građevina nadoknaditi veliku podcjenjenost imovine ako ničeg drugog i da će se strpljivi naplatiti jednog dana
sa debelim kamatama u odnosu na današnju valuaciju.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

“držim da je bitno izglednije da će u jednoj od godina pred nama građevina nadoknaditi veliku podcjenjenost imovine ako ničeg drugog”

koliko vrijedi imovina thnk?
za to su potrebna vještačenja a ne “gatanja” što svi mi ovdje jedino i možemo.
po nekima imovina precijenjena a po nekima podcijenjena.
mene osobno kopka da je jedan drugi građevinar izvukao nedavno impresivne revalorizacijske rezerve na temelju vještačenja
ništa ne tvrdim samo me kopka i potiče na razmišljanje,kombiniranje…
vidim dim i to je sve
možda krivo gledam ili i nema ništa osim dima.
time will tell

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Frende, sve je već rečeno. Pusti ljude neka razmišljaju. Tko hoće kupiti neka odere po asku, a tko hoće prodati eno mu bid i super. Mirna Bosna.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

pokušao sam citirati post od migre, ali to nije moguće jer je opet napisao duuugu beskorisnu plahtu s ciljem promocije svojeg lika i djela i nastavka zamagljivanja činjenica jer one ne govore u prilog rastu THNK, nego njenom padanju zbog debele precijenosti i prenapuhanosti!
i dalje čekam konkretan, kratak i jasan odgovor migre:
a) koliku dobit očekuje za 2016.?
b) koliku dobit očekuje za 2017.?

znam da migra te odgovore neće dati nego će opet muljati jer muljanje je jedini način da se THNK trži na ovako nebulozno visokim valuacijama kao da ima godišnje bar 50-70 mil.kuna dobiti, ali barem se navlakači razotkrivaju!

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

ali barem se navlakači razotkrivaju!

opet ti mlatiš praznu slamu i pišeš plahte da zamagliš istinu!
odgovori kratko i jasno kad non-stop ovdje drukaš

belupo@
pokušao sam ti ukazati na neke drugačija gledišta na razinama 210 i sve do danas kada sad dobio potvrdu da ti sve razumiješ ali su neki drugi tvoji motivi u pitanju.
mogao si po mom mlačenju ako ne sretniji,zdraviji biti značajno bogatiji.

ako ja tebe ne častim sa”druker”,”navlakač” po čijem je pisanju propušteno anualizirano 500%
tada neću to niti tebi dozvoliti da mi se tako obračaš.
ipak su po mojem pisanju i argumentima ako ih je netko uzeo u razmatranje moglo zaraditi anualizirano 500% + držim da smo na početku a ne na kraju ove priče.

do javne isprike ideš na ignore listu.
isto očekujem od tebe da me ignoriraš jer kao što vidiši sam ne čini ti dobro…
nemoj odustati od pisanja i pračenja ove teme da svi zajedno i ovdje nešto naučimo
pa ćemo drugi puta mudrije,pametnije,znalačkije,hrabrije,sretnije…

I gdje su ti poslovi koji su dogovoreni prošli tjedan ???

inzinjer@
mudro ste postupili što niste kupili ,a ako ne griješim,niste?
možda bi bilo mudro razmotriti i prodaju ako imate za prodati.
unaprijed se ograđujem jer sam na bid-u.
šalu na stranu …
bio je siječanj žestok po ugovaranju a veljač iako kratka tek je počela pa možda ipak da malo strpljivije…
biti će ova godina za sve građevinare godina iz snova kakvih nije dugo po pitanju ugovaranja novih poslova.
biti će svega više za malo strpljive, zar nije siječanj nije bio dovoljna demonstracija ?
korak nazad naprijed dva je naš najizgledniji scenarij za dalje.
nestrpljivi će se prebaiti tamo gdje misle da će citius,altius,fortius…

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/d9exCu52EfUkwew99quIhw==.pdf

Znači za Valentinovo. OK. Znači zbog toga više nema glumatanja prodaje po bidu.
Buckle up, polijećemo…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

inzinjer@
šalu na stranu …
bio je siječanj žestok po ugovaranju a veljač iako kratka tek je počela pa možda ipak da malo strpljivije…
biti će ova godina za sve građevinare godina iz snova kakvih nije dugo po pitanju ugovaranja novih poslova.
biti će svega više za malo strpljive, zar nije siječanj nije bio dovoljna demonstracija ?

Kupio sam ja u 12 mj. na nižim razinama
Ali smeta mi kada ljudi pišu i nagovaraju na kupnju a temelju laži

inzinjer@
šalu na stranu …

Kupio sam ja u 12 mj. na nižim razinama
Ali smeta mi kada ljudi pišu i nagovaraju na kupnju a temelju laži
[/quote]

što napisati osim nakloniti se do poda moralnoj vertikali koja želi da cijena dionica koje je kupio da padaju.
s druge strane možda već kupljeno nije dokaz da se ne želi još kupiti ili još puno više kupiti?
ja sam kupio ali bi i još kupio pa dajte vi raspalite sa tom vašom istinom.
ako uspijete srušiti cijenu ja ću zahvaliti
nebi mi bilo prvi put .-)
možda baš vi srušite mit da se pisanjem na forumu ne može utjecati na cijenu?
to bi bio vrijedno respecta, s nestrpljenjem išćekujem vaš performans
raspalite sa “istinom” ,zjenice su mi već proširene.
sretno

p.s.
krenite odmah jer do objave FI nema još puno,a do tada neću ometati iznošenje vaše “istine”, neću komentirati bez obzira što vi napisali.
pozivam i druge da vas puste da iznesete svoju istinu.
nemojte samo da ostane muk i “…od sto glasa glasa čuti nije…”
jer ćete ispasti….

S obzirom da znate buducnost, ajde da provjerimo koliko znate neposrednu buducnost jer valjda je lakse pogodit buducnost tj sada vec proslost ili buducnost za godinu dana ako ste vec toliko upoznati s razvojem dogadjaja u ovom sektoru.

Koliko ocekujete prihoda u 4Q.2016 godine i kakvu dobit ili gubitak ocekujete za taj kvartal ?

Odgovor na ovo pitanje pokazat ce vrlo brzo kad izadje izvjesce koliko ste upoznati s samom tvrtkom.

Ignore : renči

Dok se javi kolega migra pokušat ću ja temeljem onoga što vidim u svom neposrednom susjedstvu:
prihodi oko 150-160 mil. kn te dobit oko nule ili mali plus, za Q4.
To bi trebao biti cjenovno neutralan rezultat.
Iduća godina definitivno bolja, barem prema prikazanim ugovorima.
Moje skromno mišljenje, ne pretendiram da znam istinu.
Imam THNK, podosta.

New Report

Close