"Ovce kupuju!" slikovito je i podrugljivo uzviknuo jedan biznismen iz jedne od jučerašnjih perjanica kad smo ga upitali zašto strelovito raste dionica tvrtke kojoj je na čelu. Prema njegovu mišljenju, vrijednosnice kupuju mali investitori, koji čitaju vijesti koje kažu da građevinski sektor raste pa su se, slijedom toga, opet okrenuli šopingu na burzi. Kad je prije nekog vremena pogledao u knjigu dionica, nije vidio, kako tvrdi, neka nova velika imena, nego imena običnih ljudi.
http://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/tko-je-i-zasto-navalio-na-gradevinske-dionice-jedni-podrugljivo-kazu-da-kupuju-ovce-drugi-ipak-smatraju-da-na-trzistu-za-to-postoji-opravdanje/5581079/
citat iz knjige jednog nobelovca:
” lako je osjetiti da smo pravodobno upozoreni na pritiske malobrojnosti, ali je bitni teže reagirati na to upozornje. Dio problema leži u tome da naša tipična reakcija na malobrojnost ometa našu sposobnost dda mislimo. Kako primjećujemo da ono što želimo postaje manje dostupnim, dolazi do fizičkog uzbuđenja. Posebno u onim slučajevima koji uključuju izravno natjecanje, navre nam krv, sužava se fokus, spoznajna i racionalna strana se povlači. U navali uzbuđenja, teško je zadržati miran i promišljen pristup.”
Još 1 citat: uhvaćen si u mahnitost te stvari, u njezino ubrzanje. Logika nestaje”
Eto odgovora tko i zašto kupuje
Citat sjajan, samo potpuno misplaced.
Kupuju oni koji vjeruju u bolje sutra. A ti su u pravu.
Citat sjajan, samo potpuno misplaced.
Kupuju oni koji vjeruju u bolje sutra. A ti su u pravu.
zasto nisu kupovali ima 5 dana po puno nižoj cijeni (that is point).
inače ja ne govorim da su sada niti pogodili niti falili
Odmjeravanje snaga. Do nove objave većeg posla. Ili FI.
sve te priče o “mahnitosti”
drže vodu kada se kupuje duplo iznad vrijednosti imovine a ne duplo ispod vrijednosti imovine.
nekome razlika ogromna a nekome nikakva.
tko je bio u pravu a tko će biti u pravu?
svakome po vlastitom izboru
a vrijeme će donjeti presudu.
vidim jako puno dokaznog materijala koji ide meni u prilog
nije tajna što sam očekivao od 2016 a nije niti za 2017 tajna pa…
doći će i 2018 brzo za rezime
sve je to manje više iza prvog zavoja.
može jedna anketa?
u siječnju 2017 su ugovorena 3 “velika” posla
koliko u veljači očekujete da će biti ugovoreno ?
a)1
b)2
c)3
4>3
naravno godina ima 12 mjeseci ali s obzirom na brutalnost trenda u ugovaranju novih poslova možemo i na mjesečnoj razini špekulirati zar ne?
odgovori može i na private
b) 2
može jedna anketa?
u siječnju 2017 su ugovorena 3 "velika" posla
koliko u veljači očekujete da će biti ugovoreno ?
a)1
b)2
c)3
4>3
naravno godina ima 12 mjeseci ali s obzirom na brutalnost trenda u ugovaranju novih poslova možemo i na mjesečnoj razini špekulirati zar ne?
odgovori može i na private
koliku ČISTU DOBIT očekuješ od tih poslova u 2017.g.?
a) 10 milijuna
b) 50 milijuna
c) 100 milijuna
d) +100 milijuna
molim odgovor javno tako da možemo provjeriti koliko si bio iskren!
belupo@
“čista dobit”?
u 2017 očekujem bitno više nego u 2016 a i u 2018 bitno više nego u 2017
a u 2019 bitno više nego 2018…
to će biti izgledno dovoljno da će i oni kojima je danas preskupo imati još više razloga žaliti za propuštenom prilikom nego što je ti imaš:
…trebat će vremena dok ljudi shvate da nije bitan samo broj sklopljenih poslova tj. prihod, nego da je puno bitnija dobit koja ostane nakon realizacije, a kod THNK je ta stavka godinama simbolična…
simbolična je i valuacija imovine i tu će trebati godine da ljudi shvate
večina(pesimisti) kao i uvijek neće shvatiti na vrijeme.
dobro za nas manjinu,optimiste….
kao što bi ti napisao”trebat će vremena dok ljudi shvate” da nije sve u “čistoj dobiti”
nisi htio prihatiti niti tada da je “čista dobit” relativna kategorija podložna kreativnom knjigovotstvu.
a bilo je na thnk nemale “čiste dobiti” pa ne vidim razloga sumnjati da će opet biti i velike “čiste dobiti” pa i respektabilnih dividendi opet da će biti.
ja sam bio zadovoljan na turizmu kada se je max iskorištavala mogućnost smanjivanja porezne obveze.
sve to manje plačenog poreza smo mi dioničari pokupili kao dodatne bonuse kada je došlo vrijeme za naplatu.
vrijeme za naplatu dolazi na skali mjereno u godinama za investitore a kladioničari mogu svakodnevno okušati sreću u kladionice.
to nebi nikome preporučio pored ovakvih prilika.
to u godinama se nekad pretvori u nekoliko dana ali sa time nije mudro računati na burzi.
za godinu dana ću te posjetiti na ovu poruku,nadam se da ćeš ispraviti ono što te je dovelo u ovu situaciju i želim ti da naplatiš više od mene.
bori se,i ja se borim a upravo u skladu sa time sam prekjučer i jučer ovdje nadokupljivao jer mi se učinilo kao dobra prilika…time will tell
sretno
respect
belupo@
"čista dobit"?
u 2017 očekujem bitno više nego u 2016 a i u 2018 bitno više nego u 2017
a u 2019 bitno više nego 2018…
to će biti izgledno dovoljno da će i oni kojima je danas preskupo imati još više razloga žaliti za propuštenom prilikom nego što je ti imaš:
…trebat će vremena dok ljudi shvate da nije bitan samo broj sklopljenih poslova tj. prihod, nego da je puno bitnija dobit koja ostane nakon realizacije, a kod THNK je ta stavka godinama simbolična…
simbolična je i valuacija imovine i tu će trebati godine da ljudi shvate
večina(pesimisti) kao i uvijek neće shvatiti na vrijeme.
dobro za nas manjinu,optimiste….
kao što bi ti napisao"trebat će vremena dok ljudi shvate" da nije sve u "čistoj dobiti"
nisi htio prihatiti niti tada da je "čista dobit" relativna kategorija podložna kreativnom knjigovotstvu.
a bilo je na thnk nemale "čiste dobiti" pa ne vidim razloga sumnjati da će opet biti i velike "čiste dobiti" pa i respektabilnih dividendi opet da će biti.
ja sam bio zadovoljan na turizmu kada se je max iskorištavala mogućnost smanjivanja porezne obveze.
sve to manje plačenog poreza smo mi dioničari pokupili kao dodatne bonuse kada je došlo vrijeme za naplatu.
vrijeme za naplatu dolazi na skali mjereno u godinama za investitore a kladioničari mogu svakodnevno okušati sreću u kladionice.
to nebi nikome preporučio pored ovakvih prilika.
to u godinama se nekad pretvori u nekoliko dana ali sa time nije mudro računati na burzi.
za godinu dana ću te posjetiti na ovu poruku,nadam se da ćeš ispraviti ono što te je dovelo u ovu situaciju i želim ti da naplatiš više od mene.
bori se,i ja se borim a upravo u skladu sa time sam prekjučer i jučer ovdje nadokupljivao jer mi se učinilo kao dobra prilika…time will tell
sretno
respect
[/quote]
znači opet nema konkretnog odgovora …točno to sam i očekivao od tebe, samo isprazno drukanje, skrivanje očajnih fin. podataka kao zmija noge, pisanje plahti da se zamaskira crna slika. kolike naivce ćeš ti ovdje zaviti u crno, strašno
znači opet nema konkretnog odgovora …točno to sam i očekivao od tebe, samo isprazno drukanje, skrivanje očajnih fin. podataka kao zmija noge, pisanje plahti da se zamaskira crna slika. kolike naivce ćeš ti ovdje zaviti u crno, strašno
ovisi kako definiraš crno ?
ako je crno propuštena prilika jer se nisi dao nagovoriti da razmotriš mogućnost koja je rezultirala sa dobiti >300% a praktično anualizirano >500% tada si u pravu.
veliko crnilo ali bojim se da tu nije kraj i da od velikog crnila ima još veće crnilo.
ako si tako izabereš ja ću respektirati tvoj izbor.
neznam za poštenije.
javi se ovdje i pohvali jednog dana kada kupiš,biti ćemo ovdje da pozdravimo tvoju…
postoji li bilo što da na zse treba po tebi kupiti?
ako ne ima li bilo što osim thnk još da treba prodati?
jer ako sam dobro razumio tvrdiš da je thnk precjenjena i da treba prodati?
koliko po tebi thnk vrijedi,po koliko bi ju ti kupio?
napiši ako je to 1 kn
nije valjda da po tebi ne vrijedi niti 1 kn po dionici?
svoje očekivanja i prognoze iznosim godinama i ako si daješ pravo da me tako napadaš daj svoje prognoze i očekivanja pa ćemo za godinu dana rezimirati
nemam ništa protiv i da ovdje napišeš koje su po tebi bolje prilike od thnk
eto besplatno je a može ti se isplatiti.
ohrabri se i raspali,svi mi imamo i casha pa ćeš možda bolje naplatiti
kada ti je dosadašnjih 300% ( anualizirano 500%) na thnk bilo premalo
precrno ili…