Umjesto da pomalo i stabilno raste i da svi imaju prilike dokupljivat, krug ljudi je napravio sprdačinu na građevincima, samo kod nas moguće, rast bez imalo mozga.
Kako je to tržište nepravedno, a pogotovo dionica THNK..
Danas dokupio dodatnih 50 komada
Još jedanput, ovo je bilo umjetno pumpanje na građevincima.Mislim da je interes svih nas polagan i stabilan rast i lagano dokupljivanje prema mogućnostima.Ovi lešinari što su “odlično zaradili” ne zanimaju me, otjerat će i ovo investiora što je ostalo na burzi, a znam da su se počeli buditi i novi.Čak neki razmišljaju o kreditima.
darac
Kolega, mislim da to ima više s mentalitetom krda nego s nekim smišljenim manipulacijama, jer nitko ne može natjerati ljude da stavljaju naloge na kupnju ili prodaju. Nitko s ničim. Jedino što netko bolje procijeni mentalitet krda, a netko se u krdu utopi.
Ono: čuli ljudi građevina ide pa sad udri. Što je zapravo i točno, građevina ide, ali da je trebalo budućnost platiti 850 kn, pa i nije. Morat će se pričekati rezultati da ode u plus.
Ja sam recimo stavio bio stavio nalog na bid na oko 780 jer sam mislio da je to razina korekcije, a ispalo je bitno dublje. Neka, nema veze, vjerujem u uspon sektora u valuacije na razine BV kad izađu dva pozitivna kvartala zaredom, zapravo uopće ne sumnjam u to, ni najmanje. Kapaciteti su krcati i cijene idu gore. Čemu se živcirati oko 10% ako vjeruješ u rast.
Ako netko računa s 5-10% gore dolje radi trejda onda je to razočarenje, naravno.
Svakom po njegovom izboru.
Svako ima svoje viđenje stvari….
Ali ako ste propustili vlak, pa niste uskakali dok je vlak na svim građevincima vozio punom brzinom, sad je vrijeme da probate ponovo se pridružiti…
Postom ne nagovaram na kupnju ili prodaju….. bože sačuvaj… 🙂
darac
Kolega, mislim da to ima više s mentalitetom krda nego s nekim smišljenim manipulacijama, jer nitko ne može natjerati ljude da stavljaju naloge na kupnju ili prodaju. Nitko s ničim. Jedino što netko bolje procijeni mentalitet krda, a netko se u krdu utopi.
Ono: čuli ljudi građevina ide pa sad udri. Što je zapravo i točno, građevina ide, ali da je trebalo budućnost platiti 850 kn, pa i nije. Morat će se pričekati rezultati da ode u plus.
Ja sam recimo stavio bio stavio nalog na bid na oko 780 jer sam mislio da je to razina korekcije, a ispalo je bitno dublje. Neka, nema veze, vjerujem u uspon sektora u valuacije na razine BV kad izađu dva pozitivna kvartala zaredom, zapravo uopće ne sumnjam u to, ni najmanje. Kapaciteti su krcati i cijene idu gore. Čemu se živcirati oko 10% ako vjeruješ u rast.
Ako netko računa s 5-10% gore dolje radi trejda onda je to razočarenje, naravno.
Svakom po njegovom izboru.
potpisujem
i ne samo potpisujem već i jučer i danas dokupljujem
jer količine su ograničene a kako je krenulo ove godine sa objavom poslova?
poslova koji ispadaju kao iz paštete a nije se mudro igrati sa vatrom.
može svaki dan doći neka objava ili više njih i što onda?
radije skupljam po bidu nego da skačem po asku.
meni je i ovaj diskont od 20% od vrha dovoljan.
iako sam na glasu kao NNN optimista skromnost mi je vrlina 🙂
ako će biti još veći diskont još bolje,cash mi je spreman od razina 6xx kada mi je izmakla prilika jer sami ja pratio oscilatore.
tkz banana oscilatore.
p.s.
naravno računam sa srednjeročnim a ne kratkoročnim scenarijem.
kratkoročno meni služi za dokup ovdje.
Još jedanput, ovo je bilo umjetno pumpanje na građevincima.Mislim da je interes svih nas polagan i stabilan rast i lagano dokupljivanje prema mogućnostima.Ovi lešinari što su "odlično zaradili" ne zanimaju me, otjerat će i ovo investiora što je ostalo na burzi, a znam da su se počeli buditi i novi.Čak neki razmišljaju o kreditima.
Pa kod nas je burza takvo njesra da pravih sektora niti nema. Energetika, farmacija, rudarstvo, strojarstvo, pivovare… Nastavite niz. Pa i trgovina. Jakih firmi ili niti nema ili su delistirane.
“Ovce kupuju!” slikovito je i podrugljivo uzviknuo jedan biznismen iz jedne od jučerašnjih perjanica kad smo ga upitali zašto strelovito raste dionica tvrtke kojoj je na čelu. Prema njegovu mišljenju, vrijednosnice kupuju mali investitori, koji čitaju vijesti koje kažu da građevinski sektor raste pa su se, slijedom toga, opet okrenuli šopingu na burzi. Kad je prije nekog vremena pogledao u knjigu dionica, nije vidio, kako tvrdi, neka nova velika imena, nego imena običnih ljudi.
http://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/tko-je-i-zasto-navalio-na-gradevinske-dionice-jedni-podrugljivo-kazu-da-kupuju-ovce-drugi-ipak-smatraju-da-na-trzistu-za-to-postoji-opravdanje/5581079/
@medvjedic,
mislim da je dio teksta gdje se ne navodi puno ime i prezime te osobe, tvrtka, izmišljen, što Jutarnjem nikako nije strano, tako i ja mogu napisati da je rekao jedan čovjek da turistički sektor kupuju koze, jer eto nemaju oni pojma zaraditi 500% ,
to je za nas “velika imena” , koja je imena očekivao, lopove, političare, ma o kojim imenima priča, onima što su utjerali sektor u preko 15 mlrd. duga i sada ga izvlače kroz PSN, a gdje je ta lova, pa nije kod mene i ostalih “ovaca”, dajte ime i prezime toga, ako je članak istinit, treba ga otjerati, ako je na čelu neke tvrtke, a nema rezultate za pokriće cijene dionice, a ovako zbori o svojim dioničarima “nevelikih imena” , znači nesposoban, bahat, bezobrazan
medvjedic@
“ovce” su ispali samo oni koji si nisu godinama dali…
pa su na manje od godinu dana propustili > 300%
anualizirano >500%
vidim da vas to kopka,ne zamjeram i mene bi.
zato ja kupujem ranije,tako je bol puno manja a zarada puno veća.
a tko će ispasti “ovca” danas?
dali ja i svi oni koji kupujemo ili oni koji niti danas ne kupuju već nas drže za ovce?
time will tell
i dali će vas još više dodatno kopkati jer vam je i danas skupo?
živi bili…
ima nemalo argumenata koji upučuju na najizgledniji scenarij pa ako vam propušteno nije dovoljno pričekajte ima još nemalo za propustiti jer crno na bijelo tek treba početi dolaziti.
samo strpljivo,biti ćemo ovdje da vam damo podršku da izdržite .
p.s.
sve upučuje da će štediše ubrzati tempo preljevanja pa možda bi ipak bilo mudro razmotriti mogućnost…
migra
Bingo. Sad smo već na preko 20 mil. dnevnog prosjeka. Što će biti kad dođemo na 50? A to bi moglo biti već na proljeće.
migra
Bingo. Sad smo već na preko 20 mil. dnevnog prosjeka. Što će biti kad dođemo na 50? A to bi moglo biti već na proljeće.
volumen raste a cijene ga prate jer moraju.nema se kud a u nešto se mora jer tko čeka plaća skuplje.
imajući i to u vidu dokupljujem jer držim da bolje ja prije nego drugi prije mene:-)
današnja korekcija na građevini krenula žestoko ali na pola dana okret trenda.nemam drugog odgovora osim da ima više kupaca nego prodavača.
+prodavači postali zahe.bani,razbahatili se,narasli im apetiti…. 🙂
neka,neka
da vidimo sutra tko će koga nadmudriti.
za mene win kudgod da krene.