Meni ovaj na 850 djeluje više kao neki akumulacijski nalog, tu je da se svi naslažu prije njega, i onda netko to poklopi, isto se dogodilo već maloprije…
belupo, sve što ste napisali stoji, međutim, dolaze bolja vremena, uostalom, THNK se ne može vrednosvati samo po prihodima i dobiti, tu ima i neke imovine, zar ne?
Građevina se polako budi, dolaze novi projekti, gradi se na veliko…
Jedino je prodaja stanova trenutno malo stala jer svi čekaju razvoj oko subvencija koje bi trebale doći na ljeto/jesen… Kažem malo stala, jer se to odnosi na jeftinije stanove, koje će uzimati ljudi na kredit… ima jako puno ljudi koji kupuju stanove za cash…
U zagrebu niču ogromni kompleksi doslovno na dnevnoj razini, Knežija, Veslačka, Kunišćak, Središće, Ilica… Samo u ovih par projekata je više od 1000 stanova…
Dobro, a jel znate zašto THNK nema dobiti?
Jer tvrtka X1 ima projekt, Tehnika ga izvodi, projekt se završi, i Tehnici se plati onoliko koliko je potrebno da bude na nuli, za ostatak joj se da Y stanova… od tih Y stanova, Tehnika mora platiti X2, X3, X4 podizvođača, svaki od X2, X3, X4 pozivođača dobije stan Y2, Y3, Y4….
Ostatak stanova Y Tehnika oglasi u prodaju, i tu nastaje problem, jer podizođači daju svoje stanove po 500€ ispod cijene, a Tehnika svoje drži po realnoj cijeni… I dok podizvođači ne prodaju, neće ni Tehnika…
Ali građevina se budi, ljudi su krenuli dizati kredite, i sve ide na bolje… ja sam Vam sada objasnio kako stvari funkcioniraju u realnom životu…
A vi možete i dalje trubiti koliko nešto vama vrijedi, niste realni…. jer ima ih dosta kojima ovo vrijedi puno više…
belupo, sve što ste napisali stoji, međutim, dolaze bolja vremena, uostalom, THNK se ne može vrednosvati samo po prihodima i dobiti, tu ima i neke imovine, zar ne?
Građevina se polako budi, dolaze novi projekti, gradi se na veliko…
Jedino je prodaja stanova trenutno malo stala jer svi čekaju razvoj oko subvencija koje bi trebale doći na ljeto/jesen… Kažem malo stala, jer se to odnosi na jeftinije stanove, koje će uzimati ljudi na kredit… ima jako puno ljudi koji kupuju stanove za cash…
U zagrebu niču ogromni kompleksi doslovno na dnevnoj razini, Knežija, Veslačka, Kunišćak, Središće, Ilica… Samo u ovih par projekata je više od 1000 stanova…
u kontaktu sam sa izvođačima i agencijama za nekretnine i mogu topotvrditi da sve više ima toga.
potvrđujem izrečeno a najvažniji je dokaz da je thnk prodala pola svoje novogradnje 9mj prije završetka po 2350 u centru zvonimir.
novi zakon će omogučiti da nije najniža cijena jedini uvijet za odabit izvođača,
i u tome leži prostor za povečanje marži kod javnih investicija.
ako netko kao thnk gradi sama za tržište kako će investitori više ucjenjivati kao do sada?
moj je odgovor:
prošla svršena vremena,kolo sreće se okreće.
kotač povijesti se okreće.
mudrije se je tome povinovati i na tome zaraditi nego se protiv toga boriti.
svatko ima pravo na svoj izbor.
sve su to procesi koji traju na skali u godinama,nije ovo kladionica sa dnevnim isplatama.
samo igra za strpljive,koliko vidim naplata je prilično dobra?
možda i griješim,nebi bilo…
Jedini građevinar u debelom minusu danas?
Nitko ništa ne komentira, razlika u odnosu na druge građevinare 20-40% danas, oni u debelom plusu, Thnk u dobrom minusu?
A zbog nje su drugi i krenuli s rastom, jer zapravo nijedan od građevinara nije ni imao nikakvu novost zbog koje bi rastao??
Je li se kolega Migra “prevario”, IGH porastao 500%, ovo samo 100%?
Jedini građevinar u debelom minusu danas?
Nitko ništa ne komentira, razlika u odnosu na druge građevinare 20-40% danas, oni u debelom plusu, Thnk u dobrom minusu?
A zbog nje su drugi i krenuli s rastom, jer zapravo nijedan od građevinara nije ni imao nikakvu novost zbog koje bi rastao??
Je li se kolega Migra “;prevario“, IGH porastao 500%, ovo samo 100%?
“prevario”
hahaha…
kolega od početka godine thnk +75% (31 dan)a ako vam nije dovoljno pričekajte i biti će toga još.svim dionicama cijena raste ali i pada,tako je to na burzi.
nekome razlog za veselje a nekome za tugu.
svakome po vlastitom izboru.
jedini koji su se “prevarili” su oni koji si nisu dali….
a evo i nekih primjera:
s obzirom da nikad nije moj stil bio poziv na razmatranje prodaje niti će ikad biti mogu samo zahvaliti onima koji su i meni danas prodali,ok nisu značajne količine ali veseli jer je dio i po najnižoj.-)
volim te situacije kada su sretni oni koji su mi prodali a i ja sretan:-)
pozitiva2@
pesimizam je bio opravdan.to je prošlo svršeno vrijeme pa…
ako nešto radi sa rezultatom nula dali ne vrijedi niišta ili 0,2 BV???
doći će dan za progledavanje i više od 1-2 na bid-u
teći će potoci suza i jala i na ovoj dionici a nebi bila senzacija da se potoci pretvore u rijeke…
[/quote]
Slijedeći tjedan bi trebali objaviti da rade 380 stanova u ZG, koliko imam informacije, dogovoreno je isto prošli tjedan…
Kolega, gdje bi trebali biti ti stanovi?
Sitno prosipanje po bidu, klasika. I onda stampedo kad objave nešto, recimo FI s malo iznad nule.
Sve već viđeno. Čekam vas na bidu…
1. krug šišanja upravo traje na svim građevincima. Sad se neke kolege ne javljaju sa čestitkama i hvalospjevima. Zahvalite im….
Umjesto da pomalo i stabilno raste i da svi imaju prilike dokupljivat, krug ljudi je napravio sprdačinu na građevincima, samo kod nas moguće, rast bez imalo mozga.
Ajde malo ohladite s tim.
Tko je kupovao prije sad je odlično zaradio, a tko je kupovao na 850 je kupovao budućnost (mogao je i jeftinije, vidi se iz priloženog). Firma je ispod 0.5 BV s puno novih poslova. Ako nekome vrijedi neka kupuje, a ako ne neka prodaje. Simple as that. Pozdrav i sretno i jednima i drugima!