THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Odgovore na konkretna pitanja i brojke očito ne možemo dobiti od dežurnih navijača, već samo kvalitativnu priču. U duhu toga i u kontekstu teze da ulaganje u dionice zahtjeva pogled u budućnost, da li je netko pročitao barem slijedeće iz izvještaja za 3Q 2016 (zadnje dostupno), dakle ne moje mišljenje nego riječi Uprave…

Vaš link …

Scan je pa ne mogu kopirati tekst.

Stranica 7
Odlomak: U usporedbi s prethodnim…

Stranica 10
Odlomak: Za devet mjeseci…

Stranica 7
Odlomak: I ovo je još jedna teška…

Prije nego me optužite za drukanje, ljubomoru, frustraciju i slično možete dati i pokoju brojku, ili barem odgovoriti na neka pitanja koja su osim mene postavili belupo i crobiz.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Sve ste agresivniji sto je cijena visa

obzirom da se opet migra javio iako ga ništa nisam pitao, ponavljam upit za serislava:

pred niti godinu dana THNK je bila 201 kn, sad je 680 kn, dakle rast od oko +230%…
P/E Tehnike je negativan (kako je jučer iznio kolega posejdon -32,9), a rezultati poslovanja unazad par godina pokazuju da neovisno o broju dobivenih poslova firma radi ili s 0 ili s povećim gubitkom
dakle, koja je ulagačka logika sada kupovati THNK? (molim da se ne briše jer me doista zanima odgovor)

kolega belupo,
ma znamo svi da je cijena otišla u nebo….ali isto tako i pad je bio stravičan…
e sad ako ste se ukrcali pa čekali neke svoje targete to je ok, ovako samo tuga i čemer…

evidentno je da su građevinci u fokusu, trend je bitan, neće trajati još dugo, doći će na red plovidbe, pa nešto drugo…zato sugeriram samo pratite trendove iako Vam se čini da su svi targeti dostignuti…

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

bilo mu skupo po 210 a di neće po 680 ali…
imam prijedlog za takve da se još malo strpe do 1210 kn
to je skoro isto razlika je samo u ovoj jednoj “jedinici” ako nekog ne smeta?
🙂
p.s.
nije poziv nije nagovor samo prijedlog za razmatranje.

thnk= 210 kn

…trebat će vremena dok ljudi shvate da nije bitan samo broj sklopljenih poslova tj. prihod, nego da je puno bitnija dobit koja ostane nakon realizacije, a kod THNK je ta stavka godinama simbolična

simbolična je i valuacija imovine i tu će trebati godine da ljudi shvate
večina(pesimisti) kao i uvijek neće shvatiti na vrijeme.
dobro za nas manjinu,optimiste….

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

belupo dragi i ostali,
imate li vi zivot? Umjesto da prepoznate pozitivan trenutak, date sansu svom novcu, veselite se, vi trosite vrijeme koje vam je Bog dao uvjeravajuci druge kako je dionica sigurno balon i da slijedi korekcija. I znate sto? Ma koliko jadno to sto radite bilo, u pravu ste. Korekcija slijedi. Da. Dionica je narasla 340%. I sto sad?
Mislite da ste jako pametni? Ako jeste recite onda kad ce biti i kolika bi po vasem cijenjenom sudu trebala biti?
Dalje, kazete da mi kvalitativno se..mo i ne iznosimo brojeve. Tocno je i to. Ali te brojeve svi znamo!!! Prihod pao, nema dobiti, nikad je nije bilo itd. Sve jasno. I tocno. Ali iz tih brojeva izvlacimo dijametralno suprotne zakljucke! Vi ih promatrate staticki, i zato se jos niste ukljucili, ili jeste sitno, i gledate kako vlakovi prolaze. Mi promatramo dinamicki, u kontekstu ukupnog rasta, optimizma, zemlje koja se mijenja, konacno, Bogu i ku..u hvala, i zato netko potrosi manje, a netko vise novca vjerujuci u tu bolju buducnost. Moj izbor. Danas sam svoje veselje podijelio s vama. Mozda mi bude zao, mozda izgubim, ali ovaj dan i dobro raspolozenje mi nitko nece pokvariti.
Kazete da smo kockari? Ne, vi ste. Ja ulazem u bolju ovu i iducu godinu, a vi se kladite na price action. Danas do sutra, korekcija, mozda, ajde, evo je… Bez veze.
Kupite, nemojte, ali bavite se s necim o cemu cete razmisljati pozitivno. Ja sam to tek nedavno skuzio, i necete vjerovati: RADI!!! I vama zelim isto.
Pozdrav!

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Opcenito ova prepucavanja temeljena na nicemu i pljucanje po bilo kome mi je besmisleno. Izasao skroz.Eto imam jos 5 komada da bacim oko. A sad ajmo o tim poslovima. Stanovi u Svedskoj 360 komada tehnika je kooperant koperanta. Toliko o tome,ali ovdje se kupuje buducnost. Moze li neko napisat nekakvu brojku recimo kad cijena dionice bude 1960 kuna koliku zaradu,marzu,dividendu ocekujete s obzirom da se kupuje buducnost. Ajmo dalje bolnica u Alziru u tandemu sa Ingrom ako se ne varam radi se o istoj stvari se gradi ni sam ne znam koliko vec godina. Znaci ja ne govorim da ovo nece jos gore 1000 % kad krdo navali,ali vjerujem da to sigurno nema veze s poslovanjem vec sa sindromom krda.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Kolega serislav pozitivan stav i razmišljanje radi itekako….knjiga koja je mene “prebacila” na pozitivu je Joseph Murphy “Snaga podsvijesti”. Kolega migra je izgleda pročitao malo više stranica od nas pa je tako uspješan na THNK ali imam i ja asa u rukavu sa KORFom na 80kn. :-)))

ekipa svi vi koji mislite,insinuirate da je dionica možda narasla u nekom dijelu radi našeg pisanja ste u zabludi.
sve vam je javno dostupno godinama.
čestitam onima koji su sretni jer su prodali.
znači da su sretni jer su zaradili,veseli me njihova sreća.
koliko vidim ima i onih koji su sretni da su kupili te iste dionice i radi njih sam isto sretan.
izgleda da ćemo dalje morati bez nekih,a ne kaže se badava bez koga se mora nije teško ili tako nekako.
ako žele podijeliti neka napišu ovdje koje su to bolje prilike gdje će preseliti kapital.
imam i ja još nešto casha pa ako neće thnk padati da dokupim da im podignem portfelj i zaradu.
može li poštenije od mene?
još jedna stvar me veseli a to je da vjerujem da svi oni koji su “sretno”prodali
a ne mogu se “odljepiti “,odvojiti odljubiti od ove teme jer su se vjerojatno zaljubili u ovu dionicu.
a ljubav je moćna stvar i pokreće cijeli svemir pa nije ni čudo da se je i thnk pokrenula.
po količini ljubavi mogli bi daleko dogurati…
kaže se da prava ljubav nikad ne umire,znači imamo se pravo nadati da će dio onih koji su
prodali vratiti se jednog dana svojoj ljubavi.
biti ćemo ovdje da pozdravimo taj povratak ako se dogodi.
ako ne srest ćemo se opet negdje već uskoro.
sretno i puno usjpeha.
poziv da objavite što ćete,ste kupili je ozbiljan kao i namjera mog ulaganja.
osim ako se radi o boljim prilikama o kojima se nesmije naglas tada ćemo pričekati.
mi tehničari smo optimisti koji znamo čekati,barem smo to u siječnju dokazali.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

belupo dragi i ostali,
imate li vi zivot? Umjesto da prepoznate pozitivan trenutak, date sansu svom novcu, veselite se, vi trosite vrijeme koje vam je Bog dao uvjeravajuci druge kako je dionica sigurno balon i da slijedi korekcija. I znate sto? Ma koliko jadno to sto radite bilo, u pravu ste. Korekcija slijedi. Da. Dionica je narasla 340%. I sto sad?
Mislite da ste jako pametni? Ako jeste recite onda kad ce biti i kolika bi po vasem cijenjenom sudu trebala biti?
Dalje, kazete da mi kvalitativno se..mo i ne iznosimo brojeve. Tocno je i to. Ali te brojeve svi znamo!!! Prihod pao, nema dobiti, nikad je nije bilo itd. Sve jasno. I tocno. Ali iz tih brojeva izvlacimo dijametralno suprotne zakljucke! Vi ih promatrate staticki, i zato se jos niste ukljucili, ili jeste sitno, i gledate kako vlakovi prolaze. Mi promatramo dinamicki, u kontekstu ukupnog rasta, optimizma, zemlje koja se mijenja, konacno, Bogu i ku..u hvala, i zato netko potrosi manje, a netko vise novca vjerujuci u tu bolju buducnost. Moj izbor. Danas sam svoje veselje podijelio s vama. Mozda mi bude zao, mozda izgubim, ali ovaj dan i dobro raspolozenje mi nitko nece pokvariti.
Kazete da smo kockari? Ne, vi ste. Ja ulazem u bolju ovu i iducu godinu, a vi se kladite na price action. Danas do sutra, korekcija, mozda, ajde, evo je… Bez veze.
Kupite, nemojte, ali bavite se s necim o cemu cete razmisljati pozitivno. Ja sam to tek nedavno skuzio, i necete vjerovati: RADI!!! I vama zelim isto.
Pozdrav!

Kapa do poda za ovako iskreni post.
Samo potiva i nedajte se. Ima nas još!
A oni koji sad ne vide progledat će…

Vratimo se malo brojkama i dogadjanjima koja bi mogla pozitivno utjecat na poslovanje.

Jucer je GUP dao zeleno svjetlo gradnji najveceg nebodera u HR..

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/465511/gup-pod-povecalom-odbijenice-banovini-kerumu-i-wallner-podrska-marusicu-i-tornju-od-27-katova

Ako netko jos nezna o cemu se radi..

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/303581/splitski-westgate-za-uskrs-2017-gosti-marriotta-uci-ce-u-najvisi-hrvatski-neboder
Moćna inženjerska gomilica

Glavni arhitektonski projekt obaju tornjeva napravio je Otto Barić, a građevinski projekt tornja “A” napravio je legendarni Boženko Jelić, diplomirani građevinski inženjer, koji se proslavio i radom na Poljudu. Za građevinski dio tornja “B” zadužen je splitski građevinski inženjer Tomislav Vuletić. Glavni izvođač radova je zagrebačka “Tehnika”, no veliki broj radova obavljaju i kooperantske tvrtke iz našega grada.

PROJEKT U BROJKAMA

500
milijuna eura vrijedno je ulaganje

1400
ljudi radit će u oba nebodera

200
radnika trenutačno je angažirano

26
etaža imat će viši neboder, a 13 niži

Zasto vrijednosnica raste..?..Trend..?..”drukanje” ?..buduci rezultati ?…Od svega po malo..i za sve se moze nac opravdanje.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

belupo dragi i ostali,
Pozdrav!

Hvala Vam. Ovo je jedan od najboljih postova koje sam pročitala u zadnjih deset godina. I sama se isto osjećam. I sama sam prošla isti put. Držim do istih moralnih i ljudskih vrijednosti. Lijepo Vas pozdravljam, sve najbolje
Migra i Vama hvala na svemu, puni optimizma dodajete cijeloj priči novu dimenziju…. 🙂

beti

Vidim da su svi ovdje vrlo optimistični.
Zato i cijena raste dok ima takvih, ali ne treba zaboraviti da da bi se zaradilo dionicu treba nekome prodati.
Kad se optimisti napune, tko će kupovati dalje, a osobito ako (kad) izađe npr. loše izvješće pa se pokaže da nikakvi poslovi ne pomažu previše profitabilnosti?

kao dokaz da ste dobro primjetili da ovdje ima optimzma je i trenuto stanje bid-ask.
bid dvostruko jači u količini od ask-a?
naravno da svi znamo da to nije neki jaki pokazatelj ali sama činjenica da na ovoj dionici nije viđeno godinama a da je u zadnje vrijeme(od početkka godine) rast izrazito snažan ta da velika večina prisutnih
ne vidi opravdani razlog i mene to počinje polako kopkati.ako postoji nešto što ne vidimo ili ne vidimo još.
vidim 3 moguća scenarija:
1.netko diže cijenu koristeći povoljan opći sentiment na tržištu jer mu to iz nekog razloga odgovara
u tom slučaju izgledniji je scenarij da će doći do korekcije i pada cijene u nekoj fazi.
2.postojje jaki kupci koji kupuju dugoročno i drže da im je bolje ući ranije skupiti veću količinu iako prividno plačaju po percepciji večine veću ili manju premiju.
izgledno da se laganim skupljanje može kupiti na nižim razinama i dosta uštedjeti na prosjeku.
dali se može lagano?
što ako mi neznamo jš što ćemo znati a to opravdava kupovinu zadnjih dana.
ili ako netko razmišlja slično meni?

…važno je prikupiti količinu jer jednog dana ako će biti kako očekujem najvažnije će biti tko koliko ima….

bez ikakve aluzije na bilo što ili bilo koga navodim primjer atpl kada su svi prodavači sretno trljali ruke prodavajući na 1xx,2xx a kasnije su krenule velike knedle kroz grlo.
držim da će u budućnosti biti još”atpl” .
ne tvrdim ali se potajno nadam da bi ovo moglo biti nešto u tom stilu.
niti vidim za to dokaze,toje samo jedna od mogućnosti,vjerojatno malo izglednih.
a sve jer i mene kopka taj “prejaki” bid koji stalno napreduje prema gore i pitam se di je tome kraj?
moja su očekivanja veća od današnje cijene i to značajno ali ipak u nekim drugim,dužim rokovima.
3.scenarij je da nema dima i sve će s vremenom doći na svoje po principu malo dole,malo gore

New Report

Close