THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

darac@

…po meni dovoljno za konstataciju da je ovaj sektor prepoznat kao nešto što će donjeti u 2017 iznad prosječne prinose.
moja su očekivanja da će biti u samom vrhu ili na vrhu zse.
za sada nadoknađujemo dugogodišnju značajnu podcijenjenost u prvom redu imovine.
crno na bijelo sa tsunamijem poslova na putu ne može i neće izostati.
više nego izgledno da će prezatrpanost poslom dignuti prihode,marže,profite.
rokovi?
su mi uvijek bili sakundarna briga ako je prvi uvjet zarada vrlo izgledan.
želim kao i svi unutra da se to dogodi što prije ali cijela 2016 u kojoj smo praktično bili država bez vlade čime su najveći projekti vezani uz EU fondove prolongirani doći će na naplatu u nekom dijelu na FI Y2016.
dobro za sve nas da čekaju, 70 mlrd kn čeka da se vlada odradi svoj dio posla.
srećom pa i drugi moćni izvori pune knjige naruđbi u mlrd-ama da premoste dolazak najjačeg vala u tsunamiju.
i dalje smo značajno podcijenjeni radi rizika,odnosno percepcije rizika i nedovoljnog vjerovanja da tsunami poslova dolazi i da će imati posljedice koje mi najavljujemo da će imati.
prihvaćam to kao nizbježnu fazu do dolaska crnog na bijelo.
oni koji ne kupuju prije crnog na bijelo dignuti će ovaj sektor u kasnijoj fazi.
dobro za njih,dobro za nas,svatko će dobiti što želi,oni manji rizik a mi izgledno veći prinos.
biti će to i prilika za nas da do crnog na bijelo kupimo,dokupimo.
mi strpljivi imamo velike izgleda da ćemo barem dobro ako ne i odlično naplatiti strpljivost.
sve pod pretpostavkom da će izostati veliki crnjaci ,manji mogu samo odgoditi izvršenje očekivanog scenarija….

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

shvaćam da ovdje svi žele puno zaraditi i utopiti nekome svoje dionice po nerealnim cijenama, ali situacija je sljedeća: 3q 2016 prihodi skoro pa nikad manji, a iskazani gubitak nikad veći, preko 16 mil kuna…mislim da je 2013 gubitak bio blizu,nekih cca 15mil…ok, buduća očekivanja podigla su cijenu, ali ovo je trenutno napuhano…imam THNK, ali pošto smatram da pisanje na forumu ne formira cijenu, mislim da moramo pisati realnije…da li ć u budućnosti biti bolje, vidjet ćemo…dobivaju poslove, ali sve je za sadana granici isplativosti…kad FI pokažu drugačije, odnosno promjenu trenda, onda možemo govoriti o rastu cijene, ovo za sad je čisto navlačenje

Pa to je svim pametnim ljudima na ovom forumu jasno iz aviona. @migra i slicni njemu zele sto prije povratiti sve izgubljeno iz zadnjeg bubblea kojeg su napuhale neke druge @migre pred 10 godina. Poslovanje? Ma sta daj molim te, vidi dionica mi je na 12.000 kn.

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

Problem je da na thnk nitko ne želi pričati o fundamentalnoj analizi, pa prihodi i gubitak nikad gori!!! Pokazatelji katastrofa, dugovi veliki, za mene je dionica veliko razočaranje. Svi ovdje pričaju o željama i očekivanjima u budućnosti, ali za sada nema promjene trenda, pa FI sve gori i gori. Kad FI naznače promjenu trenda, onda možemo govoriti o oporavku. Tko garantira da ugovoreni poslovi donose ikakvu dobit, pa godinama posluju na granici rentabilnosti, imaju problema sa likvidnošću koje stalno napominje Uprava. Krajem godine namjeste rezultat na pozitivnu nulu i to je to, na žalost FI za sada jako loši. Znam da se nekima to ovdje ne sviđa, ali samo pišem na temelju pokazatelja.

Ja sam vec rekao moja ocekivanja. Povecanje prihoda! Tocka. O povecanju dobiti otom potom.

Vama se zivo j*ebe za dobit i za poslovanje, vi ste ovdje dosli dizati ljudima ocekivanja na temelju prihoda a onda kada za 2 godine bude THNK na 12000 a EPS 50 kn onda ce biti ko vam kriv ljudi moji sta ste ulagali slusajuci me, ja sam zaradio. Migra ja znam u kakvoj mi drzavi zivimo i vjerujte mi, da zivimo u Svicarskoj ja bi HANFU zvao svakodnevno dok vas ne odvedu na informativni razgovor. Ovo vase pisanje je van svake pameti po meni, ponavljam, IMAM gradjevinske dionice i ne nagovaram niti odgovaram ljude od kupnje, ali ovo sto vi radite, ja ne znam kako spavate!

Stavio bih vas na ignore ali me strah da cu propustiti jos koji biser.

lp

au contre

oni koji su i po mojim argumentima postupili nitko nije izgubio svi su više ili manje zaradili za sada ali…
hanfu bi ja poslao onima koji su godinama negativnim pisanjem odgovaraju ljude od investiranja u dionice jer sam prilično uvjeren da je dio njih istovremeno kupovao i zarađivao na istim.
daj bože da dođe taj dan i da se sve raspetlja.
nebi od toga ništa imao ali bi otvorio najskuplji pjenušac za zadovoljštinu.
znači nećeš iznjeti niti jednu bolju priliku od thnk na zse??
nema drugog objašnjenja da si jalan što si propustio priliku i da se nadaš padu cijene da bi ušao.stani u red kao i svi mi,ako ne vrijedi kako ti kažeš dočekat ćeš svoj target,čemu nervoza?
ako ne postoji niti jedna dobra prilika znači li to da je za tebe cijeli zse SELL?
ako je koja je najmamnji SELL?
imaš li ti uopće bilo koju dionicu ,ako imaš napiši?
tobom upravljaju niske pobude,steta,a možda si i plaćen da tako…
sretno u neinvestiranju
ideš na ignore u vrlo malobrojnu ekipu odarbanih.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Zbilja ne razumijem zašto mlatite praznu slamu?

Prepucavati se oko toga da li nešto vrijedi više ili manje je zbilja nepotrebno, za manje od mjesec dana dolazi izvješće, ne znamo kakvo će biti, ali nakon njega ćemo biti puno pametniji…

Moža migra bude i u pravu, tko zna!?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Točno. Smirite strasti. Ja sam optimističanu pogledu budućnosti, ali vrijeme je da se stane na loptu.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Prepucavati se oko toga da li nešto vrijedi više ili manje je zbilja nepotrebno, za manje od mjesec dana dolazi izvješće, ne znamo kakvo će biti, ali nakon njega ćemo biti puno pametniji…

Ja ne znam jel ja pricam japanski ili hrvatski. Tko je rekao da ce migra biti u krivu?

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

evo zasto tehnika raste

http://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/vodeci-domaci-gradevinar-u-ekspanziji-nakon-niza-kriznih-godina-u-alziru-grade-vojnu-bolnicu-a-u-svedskoj-su-pred-ugovorom-za-360-stanova/5548655/

Problem je da na thnk nitko ne želi pričati o fundamentalnoj analizi, pa prihodi i gubitak nikad gori!!! Pokazatelji katastrofa, dugovi veliki, za mene je dionica veliko razočaranje. Svi ovdje pričaju o željama i očekivanjima u budućnosti, ali za sada nema promjene trenda, pa FI sve gori i gori. Kad FI naznače promjenu trenda, onda možemo govoriti o oporavku. Tko garantira da ugovoreni poslovi donose ikakvu dobit, pa godinama posluju na granici rentabilnosti, imaju problema sa likvidnošću koje stalno napominje Uprava. Krajem godine namjeste rezultat na pozitivnu nulu i to je to, na žalost FI za sada jako loši. Znam da se nekima to ovdje ne sviđa, ali samo pišem na temelju pokazatelja.

Svaka čast kolega, to i ja govorim, ali izgleda da su svi počeli zavlačiti glavu u pijesak i očekuju uvijek nešto sasvim drugo.
Kad izađe izvještaj vidjet ćemo što je na stanju. Pa možda opet koja slučajna ili neslučajna blokada… Brzo smo svi zaboravili kad su počele negativne stvari, pa je nitko nije htio ni po 1xx.
Nije to bilo tek tako, da je nekom došlo da prodaje po toliko, ali naziralo se da će potonuti još i više.
Zato treba realno sagledavati stvari.

vrijedi za sve stvarne znači ne virtualne investitore i investitore teoretičare,matematičare koji testiraju neke matematičke modele.
s obzirom da je ovdje tema investiranje i da se na burzi se ne trguje kvartalnim izvješćima već dinicama čije su cijene izražene u hrk.
ovdje je tema thnk pa se držimo činjenica:

31.05.2016.str 458 thnk=278,47kn

…i dalje 5 do 12 za ulaz na dnu za vlak građevine,samo sada ne više 5 minuta već 5 sekundi.
prekasno neće biti niti na 600 ali na tih 600 netko će biti već u plusu min 100% a netko na 0%….

15.06.2016 str458 thnk=280

…očekujem ovu dionicu među top 10 gozbi na zse u 2016 i zato častite se i gostite dok traje a to bi se preko noći moglo promjeniti….

današnja 650/278,47=133,41% anualizirano >200% (moglo se je jučer po 670 prodati nećemo cijepidlačiti)
da je meni netko nekim slučajem nabacio da na temelju argumenata razmislim o mogućnosti velike zarade i da mi se ostvari anualizirai prinos od >200% “skakao bi do neba”.
nekima nije dovoljno i kažu :

ja ću puknut od smijeha :-))))))
investitori na zse su navikli na veće prinose pa nisu zadovoljni sa 200%
već vidim da će ovo biti za anale zse-a
tko ne vjeruje da cijena neće u budućnosti rasti zašto ne proda danas i uzme profit???
tko nema a vjeruje da će cijena padati,postavite nalog na bid i uživajte u jeftinijoj kupnji,u čemu je problem?

mene izvješće 2016 niti približno ne zanima kao 2017,2018… jer će presudnu ulogu u kretanju cijene imati buduće poslovanje a ne prošlost.
izvješće 2016 će biti drvo od kojeg se ne vidi šuma.pijesak za nojeve.
kome treba na dnevnoj bazi zarada neka ide u kladionicu a ovdje je tema investiranje i sve ispod godinu dana za mene nije investiranje.

dao sam i svoje javne prognoze za dionicu i sektor te i dalje i kod njih stoji ali konačni rezime NE prije FI2017.

srednji scenarij thnk za 2017= prinos 50-100%
srednji scenarij za sektor u 2017=prinos 40-70%

za sada nema odvažnih,voljnih,željnih javno podijeliti svoja očekivanja od ove dionice u 2017 pa ću ja.
do prošlogodišnjeg rasta crobexa na 2000 bio sam sklon prognozirati,očekivati za thnk i u 2017 ulaz u top 5-10 gozbi na zse.i dalje se moji očekivani scenariji ne razlikuju bitno po pitanju očekivanog prinosa ali sada sa novom situacijom,potpunim buđenjem cijelog marketa izgledno da će biti povećan broj dionica koje će rasti oko 3znamenke u %.
tako da i za 2017 očekujem ulaz thnk u top 10 gozbi ali bi težište svojih očekivanja stavio u 3 očekivana scenarija.

crni scenarij :prinos 30-50%
srednji scenarij :prinos 50-100%
najbolji scenarij :prinos 100-150%

na čemu temeljim svoja očekivanja lako je naći čitanjem teme unazad.
time will tell koliko su to bila realna očekivanja.

iako sam prije svoje prognoze pozivao sve da daju svoja očekivanja,prognoze nitko se nije odazvao niti prije niti poslije.
ima puno hrabrih koji napadaju one koji javno iznose svoje razmiljanja,očekivanja i prognoze
ali nema hrabrih da svoje iznesu i to govori o njima više od 1000 riječi.

Migra ja znam u kakvoj mi drzavi zivimo i vjerujte mi, da zivimo u Svicarskoj ja bi HANFU zvao svakodnevno dok vas ne odvedu na informativni razgovor. Ovo vase pisanje je van svake pameti po meni, ponavljam, IMAM gradjevinske dionice i ne nagovaram niti odgovaram ljude od kupnje, ali ovo sto vi radite, ja ne znam kako spavate!

Ovo je uvjerljivo najbizarniji post koji sam ikad pročitao na ovom forumu (a i šire). Migra ima svoj specifičan stil pisanja koji sigurno ne paše svakome, ali prijavljivati ga HANFI koja će ga potom privesti na informativni razgovor? Kolega crobiz16, možda da razmislite o karijeri u tajnoj policiji neke diktatorske zemlje i ostavite se burze? Pa tamo hapsite i privodite sve neistomišljenike, a nas ovdje pustite na miru.

nije mi jasno da nitko nije komentiro ovaj naslov iz jutarnjog

http://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/vodeci-domaci-gradevinar-u-ekspanziji-nakon-niza-kriznih-godina-u-alziru-grade-vojnu-bolnicu-a-u-svedskoj-su-pred-ugovorom-za-360-stanova/5548655/

New Report

Close