nije thnk otok u oceanu već je dio zse dio hr.
zašto je to važno.
sa veliim stupnjem sigurnosti možemo tvrditi da je crobex na 1600 a ne na 2100
da bi i današnja cijena bila 400-500.
ističem to jer će i buduće kretanja na zse odrediti smjer i tempo iako sam javno iznosio svoja očekivanja da će građevina rasti više od crobexa a izgledno i najviše od svih.
bilo je i na drugim temama rasprava sa ovdje prisuntim koji su bili suprotnog stajališta.
to samo pokazuje da nisu slučajno previdjeli.
onaj tko bolje predvidi buduća kretenja na zse na građevinarima će izgledno dobiti bonus na bonus a jedan je scenarij za zse bitno izgledniji.
nema matematičke formule koja će garantirati zaradu samo mogućnost preuzimanja povoljnog omjera potencijalni rizik-potencijalna dobit ako netko želi zaraditi više riskirajući više.tko ne želi nebi trebao ulagati na burzu,bilo bi prirodno da ga niti ne interesira pa bi i njegova prisutnost ovdje bila suvišna,začuđujuća….
na ovom forumu ima i onih čija je misija da upozoravaju da je burzovno ulaganje rizično,ili da su neke dionice riziče a istovremeno ne objavljujući koje su bolje prilike pa…
osobno sam svoje prognoze i očekivanja javno iznosio prijašnjih godina a i ove.
pozivao i poticao druge da ih iznose….
za korektinje i poštenije neznam?
…
P/E ne negativan (-32,9) jer je Tehnika iskazala gubitak na razini kvartala (ne na godišnjoj razini), a P/S je 0,23. Ti podaci su izračunati i javno dostupni.
I što sada s tim?
P/E ne negativan (-32,9) jer je Tehnika iskazala gubitak na razini kvartala (ne na godišnjoj razini), a P/S je 0,23. Ti podaci su izračunati i javno dostupni.
I što sada s tim?
što sada s tim? to se trebaju zapitati oni koji uz ovako očajne podatke kupuju THNK po 650 kn i misle da rade super posao! a magareće uši rastu i rastu….
Posejdon@
koji je smisao u sezonskoj djelatnosti iskazivati brojeve na kvartalnoj razini?
tko ne želi prihvatiti tu činjenicu…
ok usporedba između godina istih kvartala ali pojedini kvartal sam za sebe nema mi nikakvog smisla.
tako su neki i na turizmu 1. i 2. kvartal u tražili argumente .
tražili drvo od kojeg neće vidjeti šumu
@migra ja ne znam dali je moje pitanje toliko komplicirano ili ne govorimo istim jezikom pa treba proci dvije stranice prije nego ja dobijem odgovor? Ponoviti cu onda jos jednom:
Hoce li jucerasnja zakljucna cijena opravdati ovogodisnje (2017) poslovne rezultate po brojevima koje sam iskazao ranije? Eto uvijek govorite o gledanju u buducnost, nadam se da je jedna godina dovoljan investicijski horizont pa molim odgovor. Jednostavan odgovor, hoce ili nece?
Pa DDJH ima negativni kapital i dug od 10.380 % (da, dobro ste pročitali postotak!) pa se s njime lijepo trguje bez problema.
A cijena na burzi je 45 kn.
Dakle, netko je spreman platiti 45 kn za kupnju isključivo duga bez imovine! Jer će jednom možda u državnoj firmi biti bolje.
Ha-ha.
Racionalnost ZSE na kvadrat!
@Migra:
Dva puta sam isto pitao pa ako možete razjasniti, volio bi si razjasniti tu matematiku.
…thnk do danas +200% od dna prije 8mj. a miljama još od 1,0Bv?
a što je 1,0Bv ako sektor profitira 1mlrd kn u godinama pred nama na >100mlrd kn prihoda
i thnk od toga ugrabi koliko?recimo 200 mil kn a tržišna kapitalizacija danas po zadnjoj cijeni 610kn=113 mil kn…
kolega sve je tu,odgovor je boldan.
pogledao sam u arhivu jer mi ostalo da smo imali neku raspravu na ovoj temi.
bili ste na dobrom tragu ali…
ne vidim u čemu je problem danas kupiti a prilično sam uvjeren da ste od tada zaradili na boljim prilikama zar ne?
znam,najbolje bi bilo za vas da možete danas po 3xx pa kolega dajte malo kolegijalnosti.
zar nije poštenije da svi na nećemu zaradimo a neki na svemu a neki na ničemu?:-)
… Usporedite omjer duga i kapitala, neto dobit i pokazatelje likvidnosti sa ostalim građevinarima pa ćete vidjeti gdje je Tehnika u odnosu na ostale. I dalje mi ne pada na pamet imati građevianra u portfelju ali kada bi morao ne bi morao dugo razmišljati.
u to vrijeme moj je stav bio suprotan vašem,bio sam svjestan da je izgledno prerano ali nisam nikako htio zakasniti jer sam očekivao da će doći dan kada će se u par sati naplatiti godine čekanja.pozivao sam i druge da rozmotre mogućnost participiranja ali zov boljih priika je bio jači.veselim se svima koji su zaradili.
valuewalk@
… ovo mi se čini jako.jeftino a nije neprofitabilno ni u krizi ok pozitivna nula nije neki rezultat ali …
prošlost je manje bitna ono što ja vidim kao daleko najvažnije a to je “tsunami poslova” koji je na putu.
tko će i koliko na njemu zaraditi?
thnk je u prošlom krugu dobro iskoristila priliku,bilo i ljepih dividendi.
živi bili…
sad ce 2 mjesec pa cemo vidjeti nesezonsku krvnu sliku tehinke 🙂
na prošlosti se nije puno zaradilo a na budućnosti su šanse za to bitno veće.
sada u oni koji su propustili ući hrabri a danas ne vidim puno hrabrih da nama koji smo 2010 kupovali turizam dokazuju kako na temelju brojeva nismo smjeli ulagati u turizam tada.tako će biti i za koju godinu ovdje.
svatko nek uživa u svom veselju,i ja ću u svom.
ipak ne mogu ne izreći svoje očekivanje da je ono što je propušteno manje od onog što će biti ,tako da ima bitno mudrijih rješenja.
živi bili tko će se sjetiti,primjeniti…
tako jednostavo,praktično,efikasno,korisno…
ali i dobro da će ostati i onih koji će u 2018,2019… dizati cijenu.
za sada smo između “solo” i klapskog pjevanja ,pa će zborno i na kraju live koncert.
kotač povijesti se okreće…
nije li to super što si svatko može sam izabrati što želi?
priceless
@migra ja ne znam dali je moje pitanje toliko komplicirano ili ne govorimo istim jezikom pa treba proci dvije stranice prije nego ja dobijem odgovor? Ponoviti cu onda jos jednom:
Hoce li jucerasnja zakljucna cijena opravdati ovogodisnje (2017) poslovne rezultate po brojevima koje sam iskazao ranije? Eto uvijek govorite o gledanju u buducnost, nadam se da je jedna godina dovoljan investicijski horizont pa molim odgovor. Jednostavan odgovor, hoce ili nece?
a ja ne znam čitate li ovu temu i ono što ja pišem i na kojem ja to jeziku pišem?
jučer sam vam odgovorio:
crobiz16@
dugoročni sam ulagač i zato mi godina ranije ili kasnije ne igra neku ulogu.
ako ovo nisam napisao samo na ovoj temi 20 x malo sa rekao.
…minimalno 2/3 od 80 mlrd kn iz pristupnih fondova EU će ići u infrastrukturu
znači ići će preko građevine.
pametnom netreba ponavljati.
zato meni nije teško biti strpljiv.
da je bolje ući godinu dana prerano nego tjedan prekasno osjetio sam na svojoj koži već puno puta.
tko nije neka ćeka i vrlo izgledno da će to doćekati ovdje.
biće proliveno dosta suza za ovim 3xx razinama.
…
i kako su prošli oni koji su zakasnili tjedan dana??
koliko se to puta samo na ovoj dionici dogodilo u zadnjih godinu dana?
uvijek ima izbor ući prerano ili čekati da brojevi pokažu da treba ući.
ali dali će današnje cijene čekati brojeve?…
[/quote]
NE,nemam kristalnu kuglu neznam koji će biti prihod,marža,dobit za 2017. ali
očekujem iz godine u godinu značajna poboljšanja na temelju“tsunamija poslova od 100mlrd kn” a ako će i cijelo tržište rasti a očekujem da hoće kao posljedica oporavka svega pa i očekivanog dizanja kreditnog rejtinga.
sve to će sinergijski djelovati na rast cijene dionice.
DA,ja sam na burzi da bi zaradio,preduvjet za to je rast cijena dionica.
potvrda ili ne potvrda virtualnog investiranja,teoretskog “fiozofiranja” opravdanosti pojedinih cijena i logike u tome me primarno NE zanimaju.
ja sam praktičar a teoriju prepuštam drugima.
moja očekivanja za thnk su 20.1.2017 javno izrečena.
da čitate mogli ste i pročitati.
.
…
thnk do danas +200% od dna prije 8mj. a miljama još od 1,0Bv?
a što je 1,0Bv ako sektor profitira 1mlrd kn u godinama pred nama na >100mlrd kn prihoda
i thnk od toga ugrabi koliko?recimo 200 mil kn a tržišna kapitalizacija danas po zadnjoj cijeni 610kn=113 mil kn…..
baš me zanima dali ću doživjeti da vaša očekivanja pročitam za thnk ikad?
znam,znam vaša je misija dokazivati da po brojevima nebi smjeli.
hvala na velikom uloženom trudu i vremenu da nam otvorite oči.
stvarno vam svi oni koji od 2xx nisu kupovali imaju na čemu biti zahvalni.
da sam takve slušao bio bi bitno manje bogat a opet možda se nekome i posreći,ja neću riskirati.napišite i tim nekima javno ovdje što da kupe.
pa niste valjda od onih koji su došli na forum o investiranju zagovarati NEinvestirane?
bolje prilike od thnk na sunce ili ću dobiti potvrdu svojih sumnji.
no hard feelings
Za sve dobre ljude, ovako je uprava Viadukta planirala svoje poslovne rezultate, imate na 1. stranici topica VDKT. E to vam @migra prodaje! Zna to i on, ali njega nije briga.
Planirani prihodi/planirana dobit Viadukta:
2006. godina: 1,6 milijardi kuna, dobit: 120 milijuna kuna
2007. godina: 2,0 milijardi kuna, dobit 150 milijuna kuna
2008. godina 2,2 milijardi kuna, dobit 200 milijuna kuna
U slučaju ostvarenja tih projekcija, dionica Viadukta 2008. godine vrijedila bi 9.000,00 Kn.
shvaćam da ovdje svi žele puno zaraditi i utopiti nekome svoje dionice po nerealnim cijenama, ali situacija je sljedeća: 3q 2016 prihodi skoro pa nikad manji, a iskazani gubitak nikad veći, preko 16 mil kuna…mislim da je 2013 gubitak bio blizu,nekih cca 15mil…ok, buduća očekivanja podigla su cijenu, ali ovo je trenutno napuhano…imam THNK, ali pošto smatram da pisanje na forumu ne formira cijenu, mislim da moramo pisati realnije…da li će u budućnosti biti bolje, vidjet ćemo…dobivaju poslove, ali sve je za sada na granici isplativosti…kad FI pokažu drugačije, odnosno promjenu trenda, onda možemo govoriti o rastu cijene, ovo za sad je čisto navlačenje