Bit ce sretni ako budu u 0,a mislim da nece. Na poslu u Brelima ce izgubit 8 miljona kuna ako ne ocjede kooperante ko limun.
@Serija
Zapamti dobro ovu stranicu i molim moderatora da ne brise postove. Mogao bi jos,ali s obzirom da igram poker za sada dosta. Ne zelim izac sa svim kartama odjednom.
@Serija
Imam ove dionice sigurno vise nego ti,a takvih koji su meni pricali da pisem gluposti sam se nagledao.Iduci tjedan izlazim pa neka ovo ide u kojem god smjeru hoce. Moze realno potegnit i do 2000 kuna jer na ovoj burzi pameti nema.. Kao sto sam rekao na ovim poslovima Tehnika zaradit nece.Ugovaraju sve poslove na nacin da ne mogu zaradit ni lipe i onda jos spustaju 25%. Pa raspitajte se malo kolega(ah da znam nemate se gdje raspitat. Evo npr. dali ponudu na 40 miljona za Brela i onda su je spustili za jos 8,a 40 miljona je bilo vec nategnuto). E da evo Vam jos jedna informacija. U Splitu ce se gradit na pocetku Vukovarske poslovno stambeni objekt(Small mall) i tu Vam nece investitor bit Agrokor(http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/265607/todoric-ce-uz-usjek-pruge-graditi-centar-od-400-milijuna-kuna) nego jedan americki fond.Dalje ne pitajte toliko za sada.
To ce Vam isto gradit Tehnika.
Evo Vam primjer kako se danas sklapaju poslovi u gradjevini.Kaze meni jedan mali gradjevinac iz SPlita dao sam ponudu za grube radove za zgradu sa par stanova miljon i po kuna. Kaze jedva cu trosak pokrit nemam zarade,a investitor zove i kaze ajde spusti na miljon i imas posal.To je kao i ovo sa Andabakom dobili su posal za 40 miljona kuna jer su bili najeftiniji.I sad na to jos 25% bozicnog popusta.
Ajmo dalje po pitanju Tehnike imaju hrpu imovine u bilanci koja je realno za qrac, po cijenama iz 2007.Da je napraviti revalorizaciju mogli bi BV smanjiti na 1/3 sadasnjeg i manje.
Pogledajte Centar Zagrebačka, tamo imaju tisuce kvadrata uredskog prostora i garaza vec vise od 10 god. To sve stoji prazno. Znaci nema interesa ni za najam,a kamoli kupnju. Znaci stoji i pita jist(pricuva,komunalna,spomenicka renta….).Stanove su sretno uvalili kooperantima. Onda imate ona skladista na Zitnjaku,Jankomiru isto za qrac. Jedino sto vridi je upravna zgrada. Je ja sam se isto polakomio kao krenila gradjevina,ali kad vidim da se radi ,a da od toga nema kruva,a kamoli janjetine to nije za mene. Moja je politika radje mukte lezat nego mukte radit.
Na drugim gradjevincima. Pa na Ingri im pisem godinama da je to novi DIOKi,ali da oni imaju Arenu.
@Serija
Steta sta ti ga je obrisa jer si ima stvarno jedan veliki adut u njemu,a to je da ja i kolega prognostik pisemo gluposti. Stvarno vrlo argumetiran post. Bilo kako bilo ja sam uzasno protiv bilo kakvog brisanja. Pisi brate sto god zelis pa makar i piz.darije.
Puno toga je nevjerojatno u zivotu. Hoces li malo o tom poslu od 27 katova. Znaci imao je gradjevinsku za 22,ali je bilo malo i nije se investitor moga namirit pa su mu dobre duse iz Banovine dale da zgradi jos 5 katova. Sve za nase poduzetnike. Ma more brate do neba samo zidjaj i zaradjivlji.
Nego ajmo dalje s obzirom da vidim da ste strucnjak za gradjevinu i Tehniku poznajete iznutra i izvan. Sto se tice stanogradnje, imaju jos napraviti nesto malo stanova u ‘Centru Zvonimir’ i to je to. Nemaju u pripremi ostalih projekata za stanogradnju(ako imaju slobodno postajte), a to je nuzno za opstanak ovakve jedne gradjevinske firme. Priprema takvih projekata traje vise godina(znamo zasto je to tako) te je neophodno stalno raditi na pripremi istih. Ostali gradjevinci koji rade stanogradnju u Zagrebu imaju projekte u pripremi te kontinuirano kupuju zemljista (GIP Pionir, VMD, Zagrebgradnja, ..itd.). Sad se pitajte koji su ovo? Nikad cuo jesu li oni na ZSE ili na NYSE? Glasine da bi Gazdina ‘Projekt gradnja’ preuzela Tehniku nisu bas bile bez osnova,a znamo kako Gazda preuzima.
Tehnika im je bila kooperant na obnovi studentskih domova u Cvjetnom naselju. Projekt gradnja dobiva sve vise poslova s drzavom – na adaptaciji hotela Crikvenickog Jadran d.d. -a….itd….Suska se o ozbiljnom ulasku u stanogradnju na Crnomercu itd…Znaci Tehnika ne moze vise racunati na tradicionalne investitore poput Agrokora ili Zabe. Ako misle gradit za Gazdu znamo kako ce ih Gazda iscidit.
Frankie kazete da izlazite iz tehnike jer firma ne valja, zasto ste ju kupovali kad ugovara poslova da bi na njima izgubila?
Kazete tehnika ne gradi stanove osim centar zvonimir? A sta je s podbrezjem gdje grade 480 stanova? To se ne broji?
@Serija
Imam ove dionice sigurno vise nego ti,a takvih koji su meni pricali da pisem gluposti sam se nagledao.Iduci tjedan izlazim pa neka ovo ide u kojem god smjeru hoce. Moze realno potegnit i do 2000 kuna jer na ovoj burzi pameti nema.. Kao sto sam rekao na ovim poslovima Tehnika zaradit nece.Ugovaraju sve poslove na nacin da ne mogu zaradit ni lipe i onda jos spustaju 25%. Pa raspitajte se malo kolega(ah da znam nemate se gdje raspitat. Evo npr. dali ponudu na 40 miljona za Brela i onda su je spustili za jos 8,a 40 miljona je bilo vec nategnuto). E da evo Vam jos jedna informacija. U Splitu ce se gradit na pocetku Vukovarske poslovno stambeni objekt(Small mall) i tu Vam nece investitor bit Agrokor(http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/265607/todoric-ce-uz-usjek-pruge-graditi-centar-od-400-milijuna-kuna) nego jedan americki fond.Dalje ne pitajte toliko za sada.
To ce Vam isto gradit Tehnika.
Evo Vam primjer kako se danas sklapaju poslovi u gradjevini.Kaze meni jedan mali gradjevinac iz SPlita dao sam ponudu za grube radove za zgradu sa par stanova miljon i po kuna. Kaze jedva cu trosak pokrit nemam zarade,a investitor zove i kaze ajde spusti na miljon i imas posal.To je kao i ovo sa Andabakom dobili su posal za 40 miljona kuna jer su bili najeftiniji.I sad na to jos 25% bozicnog popusta.
Ajmo dalje po pitanju Tehnike imaju hrpu imovine u bilanci koja je realno za qrac, po cijenama iz 2007.Da je napraviti revalorizaciju mogli bi BV smanjiti na 1/3 sadasnjeg i manje.
Pogledajte Centar Zagrebačka, tamo imaju tisuce kvadrata uredskog prostora i garaza vec vise od 10 god. To sve stoji prazno. Znaci nema interesa ni za najam,a kamoli kupnju. Znaci stoji i pita jist(pricuva,komunalna,spomenicka renta….).Stanove su sretno uvalili kooperantima. Onda imate ona skladista na Zitnjaku,Jankomiru isto za qrac. Jedino sto vridi je upravna zgrada. Je ja sam se isto polakomio kao krenila gradjevina,ali kad vidim da se radi ,a da od toga nema kruva,a kamoli janjetine to nije za mene. Moja je politika radje mukte lezat nego mukte radit.
Na drugim gradjevincima. Pa na Ingri im pisem godinama da je to novi DIOKi,ali da oni imaju Arenu.
Slažem se sa Frankijem.Bolje mukte ležat ,nego mukte radit.Ako je to moguće.Tehnika takav luksuz sebi ne može priuštiti.
Ako nema posla gubitak je zagaraentran.Dobavljači sigurno neće ništa prodati,rokovi plačanja bi se produžili,blokada računa neminovno na kraju i stečaj koji su kroz PSN većina građevinara izbjegli,ali ne znači ni da su se izvukli osim Dalekovoda.Tehnika je u ovoj krizi dobro prošla,Sklopljeni ugovori
garantiraju nastavak poslovanja barem na pozitivnoj nuli,a ako se građevinski sektor probudi tada se
već u 2017.god mogli vidjeti pozitivni efekti sa izuzetno povoljnijim očekivanjima za 2018.
A gdje će cijena dionice.Pojma nemam.U padu dokupljujem,u rastu nerado prodajem s obzirom na ogromne porezne škare jer su mi u slučaju prodaje došle na red dionice kupljene na nešto preko 200 kn. Netko je lijepo čistio na 500,ja ću tu čekati.Meni to izgleda kao dobra prilika!!!!!!!!
Med mlijeko teče u mom portfelju i ove godine,zahvaljujući u prvom redu Tehnici,koja mi je bila favorit
na 200,naravno sada i na 500.
Pa usao sam relativno nisko. Podbrezje. Samo ime djeluje obecavajuce. Ja se to ne bi usudio nazvati lokacijom jer bi to bila uvreda za lokaciju. Ne poznam Zagreb dobro,ali mi to slici kao da kazes da u Splitu gradis na lokaciji Kila ili Kamen.Kad bi ja imao takav projekt sramio bi ga se ko mater lude kcerke. I ne radi se o samo 480 stanova nego znatno vise pa ce i pushing biti valjda bolji.
ZAGREB – Tehnika je zaključila ugovor o izvođenju radova na izgradnji stambeno poslovnih građevina A4, A5 i A6 u naselju Podbrežje u Zagrebu.
Naručitelj je Zagrebačka stanogradnja d.o.o. Zagreb, Jankomir 25 putem Ureda za javnu nabavu Grada Zagreba.
Ukupno će se izvesti 480 stanova, bruto površine građevina 57.645,00 m2, ukupne vrijednosti 156.545.000,00 kn bez pdv-a.
Hvala kolega za ovaj podatak. Ovo ide u prilog ona moja dva gornja posta da zarade nema. 360 EURA po m2 brutto izragdjene povrsine. Anal im vera sta ce se opernatit sa tom cijenom. Ja pitao u Splitu poinudu za 80 stanova u 2 zgrade bez lifta cijena najjeftinija 480 Evra/m2 plus PDV. Tehnika mozda nece stavljat cimenat u beton pa je cijena valjda zato ovakva.