super24@
ako stvarno “uživate” znači da moje pisanje ima smisla zar ne?
ako ste sarkastični i mislite suprotno uvijek ima i izbor jednog klika i problem riješen za vjeke…
tako brzo,jednostavno,praktično,efikasno…
“besramno bogaćenje”?
želim biti bogat ali sigurno neću nikad dostići te razine,jednog dana znati ćete i zašto.
više bi želio umjesto toga da sam okružen sa što više bogatih ljudi.
zvuči paradoksalno ali nije lako ljude”natjerati”,”nagovoriti”,”uvjeriti” da budu,pokušaju biti bogatiji nego što jesu.
ako ste pratili moje pisanje i na drugim temama a kažete da jeste tada ste se mogli i vi uvjeriti u to crno na bijelo da je to živa istina.
nije to nikakva topla voda,otkrili i dokazali mnogi drugi prije mene.
neviđena čuda ispisanih utemeljenih dokaza ponovljenih po xx puta nas nisu bila dovoljna za večinu.
ponavljanje istog očekujem i ovdje.
držim da je izgledno da će se i ovdje to isto opet ponoviti izzgledno i sa nekim istim učesnicima.
ako odvrtite samo nekoliko stranica unazad i površno ih pročitate neći ćete nemalo dokaza.
zato se i kaže da evolucija ne ide preko noći,da je to proces.
tko će brže evoluirati naplatit će onima koji će sporije+ oni koji će sporije ili neće riskiraju i mogućnost crnog scenarija.
svatko ima pravo na svoj izbor neznam za poštenije od toga.
p.s.
ako vas ili bilo koga moje prisustvo iritira dobra vijest je da sam odlučio uzeti odmor od pesimizma,burze,svega,i odoh 10-15 dana na more pa ćete se i vi od mene odmoriti.
nadam se da time tema neće uspavati već da ćete vi i ostali dati svoj doprinos konstruktivnoj raspravi utemeljenoj na argumentima,brojevima…
ako ne griješim od toga svi možemo imati samo koristi.
super 24@
ako je kojim slučajem vaše pojavljivanje ovdje povezano sa prepoznavanje ove potencijalne prilike
veseli nas koji smo među prvima prepoznali potencijale da nismo jedini.
ima još jaaako puno onih koji će to napraviti prije ili poslije pa to što netko nije napravio na samom dnu nebi trebao biti opravdani razlog za neulazak prije drugih.
moj je ulaz bio u rasponu 420 pa dokup u padu na 200 što daje avg 310.
ima ovdje kolega koji su uspjeli i niže ali upitnih količina jer su protrgovane količine ispod 300 bile male.i dalje smo praktično pri cjenovnom dnu a sa značajnim potencijalom rasta.
ako se nastavi ovakav značajan tempo povečanja investicija
pitanje potpunog opravka sektora nije dali nego samo kada.
a kome to nije dovoljno sretno mu sa potencijalno “boljim prilikama”
nije tajna da sam u 6 mjesecu(thnk=295) ove godine prognozirao ulaz thnk u top 10 gozbi na zse u 2016.
za 2017 podižem ljestvicu na ulazak u top 5 gozbi na zse.
ovo je dionica koje se dioničari nerado rješavaju a u prošlosti je to utjecalo na specifično kretanje cijene nedavno se je ponovilo,očekujem nastavak tog obrasca.
možda su to te “emocije” o kojima jedan kolega pesimista ovdje piše.
sretno kupcima i prodavačima
respect
kolega migra, nisam bio sarkastičan kad sam rekao da vas je užitak čitati! samo zbog tog užitka i čitam ovu temu, nisam tu ništa uložio..
što se tiče thnk, mislim da ima vremena i da će 3q biti gubitak.. kamo će cijena ne znam, jer kako velite,ovo je i sada vrlo jeftino i pitanje je može li jeftinije.. osobno smatram da sam na ovaj vlak zakasnio, a možda dođe ponovno, ne bi bilo, pa tada uskočim, nije nagovor.. :)..
užitak vas je čitati i samo pišite i dalje, a u međuvremenu se lijepo odmorite na moru..
super24@
hvala
kratkoročna predviđanja kretanja cijena su neusporedivo veća gatanja od dugoročnih ,znači i bitno netočnija.moj je horizont ovdje min 1g a izgledni 2-5g
sve ovo između se jednog dana” briše”
naravno biti će prilika za odličnu kupnju i za odličnu prodaju ako će netko htjeti pokušati između danas i…
svi mi imamo neke svoje taktike,formule i to je ok.
sretno svima
probaću se okupati,neznam vidjećemo nisam pod pritiskom jer sam se….ali sigurno znam da će se na udicu nešto “zakačiti” a to želim i svima koji ostaju.
pune gradele i čaše.
🙂
Kako doznaje tportal, Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave ovog tjedna poništila je odluku Zračne luke Split kojom je posao dodijeljen zagrebačkoj Tehnici i slovenskom Kolektor Kolingu, i to nakon žalbe drugoplasiranog konzorcija Kamgrada i Viadukta iz Zagreba te KFK Tehnike iz Dugog Sela. Pobjednici su možda ponudili najbolju cijenu (339 prema 346 milijuna), no očito nisu do kraja pazili na jezične finese.
Nadam se da će nakon ovakvog debakla dionica opet pasti na 200 kuna ili niže.
Bio bi red da nas tržište još malo počasti.
Ukratko:
AD1. Poništava se odluka Zračne luke Split d.o.o. o odabiru izvođača radova te se predmet vraća naručitelju (Zračnoj luci Split d.o.o.) na ponovno postupanje.
AD2. Nalaže se naručitelju (Zračnoj luci Split d.o.o.) da u roku od 16 dana od dana javne objave rješenja nadoknadi troškove žalbenog postupka žalitelju u ukupnom iznosu od 100.070,00 kn.
Koga zanima može si proučiti detaljno rješenje na web stranici DKOM-a…. Dakle bit će proveden ponovni odabir izvođača radova, gdje je opravdano posumnjati da će vijadukt, kamgrad i ovi neki lijevi iz dugog sela polučiti uspjehom.
Bizarno-Izgubili-posao-od-350-milijuna-kuna-zbog-cetiri-rijeci-na-slovenskom.
izgleda da te četiri riječi nisu bile četiri male čarobne riječi.. (molim, hvala, izvoli, oprosti)
Ukratko:
AD1. Poništava se odluka Zračne luke Split d.o.o. o odabiru izvođača radova te se predmet vraća naručitelju (Zračnoj luci Split d.o.o.) na ponovno postupanje.
AD2. Nalaže se naručitelju (Zračnoj luci Split d.o.o.) da u roku od 16 dana od dana javne objave rješenja nadoknadi troškove žalbenog postupka žalitelju u ukupnom iznosu od 100.070,00 kn.
Koga zanima može si proučiti detaljno rješenje na web stranici DKOM-a…. Dakle bit će proveden ponovni odabir izvođača radova, gdje je opravdano posumnjati da će vijadukt, kamgrad i ovi neki lijevi iz dugog sela polučiti uspjehom.
Slično kao nedavno kod natječaja za obnovu pruge Dugo selo – Križevci, gdje je Dalekovod u konzorciju sa DIV-om i Zagreb Montažom dobio posao, pa se ovi drugi žalili, pa naručitelj platio troškove žalbenog postupka žalitelju u sličnom iznosu. Pa onda na kraju opet taj posao dobio Dalekovod, DIV i ZM.
90% da će i ovdje biti na kraju tako da će Tehnika i na ponovljenom natječaju dobiti taj posao, ako ništa drugo onda iz inata. Ne posjedujem dionice Tehnike nego samo povlačim paralelu koliko je kod nas firmi sklono – kada izgubi neki natječaj ulagati “neosnovane žalbe” reklo bi se “zlonamjerno parničiti”.
Pogodili ste u meritum stvari.
Ovdje treba reći da bi bilo potpuno ispravno da posao dobije opet isti ponuditelj jer je jeftiniji, a upravo još zbog toga što ovima drugima moraju platiti tih 100.000 kn odštete.
Tako da će teško netko posao dati nekome tko ga je tužio i traži odštetu, a k tome je opet još i skuplji.