“330”
kolega prognostik@
nemožete si niti zamisliti koliko bi volio da ste u pravu
čak iza toga stojim svojim nalozima na bid-u?
a vi dali stojite?
bilo gdje?
da parafraziram jednu poznatu izreku
“pesimizam je mrtav”
niste još primjetili?
nije vam dovoljno rast sa 16xx na 1950
ako stvarno i mislite što pišete netko će dobro pogozbiti
kao što smo se i mi na sličnima vama.
u par mjesci 100%
hvala svima
ostaje da vidimo dalje a neću ponavljati svoj 1.target ali držim ga “lakom” i”brzom” lovom
a to su subjektivni dojmovi pa nemojte ih uzeti za ozbiljno
a možda i griješim,nebi bilo…
uvaženi kolega Hromax,
po postu se vidi da ste veliki 'znalac' o tome tko koga i zašto gura 🙂
Ne spominjete da je i Tehnika je donedavno imala svoje zaštitnike i sponzore, jedan je u mirovini (F. Luković) a drugi je sebi kupio građevinsku tvrtku Projekt gradnja (I. Todorić).
lp,
Poštovani kolega skroznovi,
Ja o sebi ne mislim da sam osobiti znalac, a ne morate ni vi. Neću vam zamjeriti. Međutim da ste malo upućeniji u muke po struci ili da ste pročitali pokoji financijski izvještaj Tehnike d.d., već biste davno uočili da Tehnika ima velikih poteškoća po pitanju dobivanja odnosno realizacije poslova za “poznatog investitora”. To se prije svega očituje po izuzetno niskoj neto profitnoj marži (ispod 0,2 %) zbog koje je pravo čudo da je Tehnika uopće progurala ovih osam kriznih godina, a da nije završila u predstečajnoj nagodbi. Već možda pogađate, značajniji po veličini “poznati investitor” je gospodin Todex de Agrokor glavom i bradom, koji cijelo ovo vrijeme cijedi na sve moguće načine Tehniku kao izvođača radova gdje je investitor, kako bi za što manje novaca što više dobio, vrlo dobro znajući što je sve Tehnika kadra izgraditi i kolika je kvaliteta njihovog gotovog proizvoda. Dakle tu je priča u potpunosti drugačija nego kod Kamgrada koji ima svog sponzora koji djeluje pozadinski i osigurava dobivanje poslova i kakve takve financije uz upitnu kvalitetu. Svi znamo koliko je g. Todex široke ruke kada treba platiti, a ponajbolje to znaju mali dioničari Belja (R.I.P.), među kojima ste možda bili (ili jeste) i vi. Shvatila je to i Tehnika i zato se prilagodila i preživjela. Što se pak tiče eutanazirane Projektgradnje, Todex je tamo dovukao Miljenka Zovka, jednog od bivših direktora Tehnike, međutim reference, infrastruktura i know-how su ostali u Tehnici (to se ipak ne može tako lako kupiti novcem) te sada imamo situaciju da Todex preko Projektgradnje konkurira za poslove i preuzima ih, a Tehnika ih izvodi (to vam je npr. bio slučaj sa obnovom studentskog doma u Zagrebu ako ste čuli za to). Dakle vidljivo je što gospon Todex želi postići s Tehnikom, no mislim da je letvica čak i za čovjeka njegovog kalibra malčice previsoko podignuta što će se nadam se uskoro pokazati. Što se pak Lukovića tiče, on je također zadnjih godina eutanaziran zubom vremena (baš nekako tijekom ovog kriznog razdoblja) te već dulje vrijeme nema nikakav utjecaj na to hoće li Tehnika dobiti kakav posao za ZaBu ili ne, a i dok je Tehnika gradila i obnavljala neke od njihovih poslovnica, nisu nikada preplatili dobiveno (s obzirom da su bankari, a za bankare znamo kakvi su). Ako vam ni ovo sve što sam napisao nije dovoljno, onda si kolega skroznovi pogledajte jedan kratki e-learning prilog o to što je pobjednički tim izgradio u prvih šezdeset godina postojanja Tehnike u Hrvatskoj, pa možda iz navedenog priloga ipak nešto shvatite. I zapamtite, Tehnika raste. Nema povratka na staro !!!
Vidi vidi ti to, znači i na THNK postoji ask?!
Po prvi put nakon dugo vremena da je prestigao bid.
Evidentno je da bi prodavatelj na 500 kn bio zadovoljan…..ali koliko vidim zainteresiranih nema.
Možda zato što je u kratkom vremenu porasla samo 100 %!!!!!
“Vidi vidi ti to, znači i na THNK postoji ask?!”
a po čemu to kolega?
nije valjda da po broju dionica na prodaji?
ako vam to nešto znači mogu vam i ja postaviti sve svoje na ask
ali samo daleko iznad mog 1. targeta jer kakva su vremena moraš na wc ili prošetati psa ili su ti prsti masni od čevapa….
i ode sve u vjetar,bilo je tako nedavno na himr i još nekima
🙂
mene bi zanimalo ako želite podjeliti po koliko bi vi kupovali odnosno na koliko priželjkujete pad cijene ako nije tajna?
ja sam svoje iznio a ne znači da i vi trebate,morate…
svi znamo da je ionako ovo samo razbibriga koja na kretanje cijena nema nikakva utjecaja.
a možda i griješite, ne bi bilo..
nije nagovor na bilo što
Možda se ipak vratimo na staro, a možda i griješimo, ne bi bilo prvi put… :-)))
tko nije bez grijeha neka prvi prospe dionice po bid-u ali neka ne dira ask
nije nagovor …
Erste skrbnički, koji je prošlo cijelo ljeto skupljao…podigao svoj portfelj, jel da gosp. ING ???
23 sata kasnije ipak se našao netko tko nije bez grijeha srećom za kupce a
možda i griješim,nebi bilo…
p.s.
još do prije koji mjesec tako se je trgovalo na razinama 2xx
ostaje da vidimo dali će i ovaj puta vrijediti ona:
“Pajdo ne vodi brigu! Sve će izać na dobro!”
croatia osiguranje utemeljeno 1884
…najveći potencijal trenutno leži u turističkom sektoru koji je potentan da generira investicije za građevinu u mlrd-ama.očekujem sa objavom rezultata u turizmu za 3q pravu poplavu najava investicija.
ne zaboravimo na nedavna kupnje i preuzimanja u tijeku u turizmu koja će sigurno generirati dodatne investicije i posao za građevinu….
…
FOTO: Kreće gradnja prvog hotela pod Hyattovim brendom u investiciji vrijednoj 100 milijuna eura
thnk je gradila sheraton dubrovnik možda će i ovo
ako neće ovo možda će nešto drugo
marže u građevini će rasti kolikogod mi šutili o tome
tko će čekati crno na bijelo taj će to i “platiti”
možda i griješim,nebi bilo…
[/quote]
još 90 mil eur posla za građevinski sektor
ovo je tek zagrijavanje za tsunami objava ulaganja u turizamu
sljede još objava u mlrd-ama u nekoliko sljedećih godina i kada nebi bilo nikakvog drugog posla a izgledno da itekako hoće građevina će biti zatrpana sa poslom
a o šlagu na torti u vidu 70 mrd kn iz EU fondova koji će najvećim dijelom preći preko ruku gađevinaraca da niti ne spominjem.
a nećemo niti spominjati ponovnu stanogradnju koja se pokreće
koliko god neki htjeli da se o tome ne priča.
moždai griješim nebi bilo…
ako griješim najbolje je izbjegavati građevinski sektor a ako netko ima dionice najbolje bi bilo da ih proda čim prije i to po bidu kao današnji prodavači.
već će se netko naći da “spasi” ljude u nevolji,potrebite,preuzme njihov nepodnošljiv teret
i ja ću se odazvati ,pomozite i vi koji možete,učinite dobro djelo
jer dobro se dobrim vrati,dokazalo se nebrojeno puta do sada
🙂
“nije nagovor na bilo što”
🙂
kolega migra, kad vi pišete, to je prava investicijska poezija! kako ovdje tako i na drugim temama.. užitak vas je čitati!
to je samo moje mišljenje.. nije nagovor na bilo što..
želim vam da skupite što više dionica po bid-u i besramno se obogatite !
🙂