THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Cijena?

ROH, to je dobro pitanje .nekoliko sam puta već pisao o tome da tehnika d.d. ne iskazuje financijske činjenice kod objavljenih poslova na zse za razliku od viadukta koji je tu puno detaljniji i svaka im čast na tome , ali , eto, barem imamo neku informaciju o poslu za koji vjerujem da je financijski dobar za tehniku d.d. Ali ne samo to, nego i otvara i nove poslove u švedskoj jer su se prilijepili za jednu od vodećih firmi tamo što će donijeti višestruku financijsku korist i to je jako dobro.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

ako postoji kupac koji želi thnk a mišljenja sam da postoji
tada mu ovo slaganje pozitivnih vijesti kao na traci debelo ne ide u prilog.
izgledno da će se to i nastaviti sa trendom bitno više pozitivnih od negativnih objava pa…
svako odgađanje će poskupiti preuzimanje ili će i propasti prilika.
neka odmah ponudi 900 i skupiće večinu a na kraju ove godine sa tih 900 teško jako teško.
ušteda bi mu bila 50 % ako se uzme u obzir i neka premijica.
plati pola sada a pola nikad.
prepohlepno je tražiti više od toga.
a i vrlo su mali izgledi da će trenutak za preuzimanje biti povoljniji od ovog.
moža griješim ,nebi bilo…
time will tell
odgovor očekujem uskoro

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Da li je THNK izašla kompletno iz stanogradnje?

karijes@
godinama nisu radili ništa za tržište već iskljućivo za poznatog kupca.
postoje neki projekti u pripremi ali nije bilo “vrijeme” za to.
statistika pokazuje da je odbijanac i stanogradnje od dna počeo pa se može u nekoj budućnosti očekivati i uključivanje thnk.
poslovi ispadajukao iz paštete u zadnje vrijeme pa je to argument više da se niti nemora u stanogradnju koja je zasićena i stanovima i graditeljima stanova.
ovdje se čeka da naša nova administracija počne delat.
10 mlrd eur čeka iz pristupnih fondova a najveći dio toga će proći kroz ruke građevinara.
nekih više nekih manje ali svi bi trebali to jako dobro osjetiti na prihodu a i dobiti u godinama pred nama.
ne vidim thnk kao nekog tko neće ili da će biti na dnu ljestvice po iskoristivosti te prilike.
građevina bi mogla (trebala)biti u godinama pred nama deja vu turizma jer i domaća potražnja jača a upravo visoka profitabilnost turizma bi trebala biti najveći kamen zamašnjak te domaće potražnje gradnjom novih i rekunstrukciji postojećih kapaciteta.
možda griješim,nebi bilo…
ako ne griješim doći će dan možda već uskoro,tog će dana teći potoci suza,žući i jala kao i na turizmu.
ulazak godinu prerano će biti premija za ulazak nekoliko dana prekasno.
vidim preduvjete za to ali ne vidim okidač.
očekujem ga najkasnije sa FI 2016 a nebi bilo senzacija da se to dogodi i bitno ranije jer ima tu još nekih scenarija koji su nedavno bili aktualni.
pesimisti i nestrpljivi oprez jer možda ima i boljih prilika od thnk.

p.s.
veliki spread od 45 kn?ask se povukao i utvrdio oko kote 300,za sada nema hrabrih na bidu da se približe.
tko se više boji bid ili ask?
navikli smo da se bid boji ali ask?
to je nešto što dugo nismo vidjeli na thnk.
zatišje pred buru ?
ovo nije dugoročno održivo,pa da vidimo što će biti…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

čuo na radiu da je u 1Q građevinski sektor rastao 3,1%
bolje od moji najava jer još nije aktiviran glavni “izvor”
još ću i postati pesimista
ima kakav tečaj za pesimiste a da se upisuje u radnu knjigu?
:-))

iz banke. hr :

“Očekujemo rast investicija, na što ukazuje rast fizičkog obujma građevinskih radova za 3,8 posto u prva dva mjeseca ove godine te podatak o rastu uvoza kapitalne opreme”, navodi jedan od makroekonomista…”

http://www.banka.hr/hrvatska/ocekuje-se-ubrzanje-rasta-gospodarstva-iznad-2-posto

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

ovih 3,1% bi trebao biti samo početak značajno većeg rasta koji bi trebao biti potaknut već više puta navedenim…
i dalje 5 do 12 za ulaz na dnu za vlak građevine,samo sada ne više 5 minuta već 5 sekundi.
prekasno neće biti niti na >600 ali na tih 600 netko će biti već u plusu min 100% a netko na 0%
pred ovim sektorom je bitno više pozitivnih od negativnih vijesti
očekujem da će svakim danom teže biti pesimista na građevini
prostor za rast cijena građevinskih dionica je razmjerno velik kada se uzme u obzir valuacija ostalih sektora,trebalo bi doći u budućnosti do ispravljanja ovog disbalansa koji je nastao kao posljedica “pretjeranog” straha.
straha i pesimizma za koje će svakim danom biti manje temelja
dolaze poslovi za građevinu u do sada neviđenim količinama tako da će zlatno doba stanogradnje izgledati kao nešto “malo”
uskoro očekujem dodatne jasne dokaze oporavka i stanogradnje jer prateći tržište nekretnina svih ovih godina primjećujem povećanje traženih cijena novogradnje.
možda i griješim nebi bilo…
živi bili…

p.s.
postoje i rizici pa neka svatko sam za sebe prouči i odluči

18% rast ..promet preko 1 mil kuna ?!

Pozdrav

svi smo mi Crobex

netko jer rekao “….dosta je zahebancije na ovim cijenama “….

Dogovorena transakcija, vjerojatno novi igrač u Top 10, 7. Erste skrbnički ima približno količinu od danas.

New Report

Close