točno , objavili na zse .
jedino nema financ. detalja .
ono što je vidljivo u zadnje vrijeme, to je da se Tehnika d.d. pomalo “diže iz mrtvih ” sa novim poslovima , proljeće čini svoje i radi se.nedavna blokada je sigurno imala svoju štetu, ali na koncu dobro je što je trajala kratko , nije bilo većih neugodnosti po firmu. ono što se također primjećuje u ovih par dana, to je da su volumeni porasli, nije nešto spektakularno,ali ipak veseli.i slažem se sa kolegom migrom iz njegovih zadnjih komentara ; “trebat će vremena dok ljudi shvate”,ali tako je kako je . ovo je dionica koja je ispod zbilja svog nivoa , ovdje se tek očekuje uzlet , (tako sam očekivao i kod viadukta ,što je bilo vrlo realno i dogodilo se ), a takvu realnost (i još veću) očekujem i na ovoj dionici. čista realnost ovog sektora, potpuno zabačenog sa strane , koji tek čeka prava eksplozija sa novim poslovima i povećanjima prihoda i dobiti.
dobro, od tebe ništa novog, tako nešto očekivano. hebeš ti ulaganje u neku firmu na temelju TA. a ovo da neće ništa dugo zarađivati , ajde vidjet ćemo, onda im je najbolje da ne sklapaju nikakve poslove i da se čim prije raspadnu. 🙂
poslovi u stotinama mil kn ispadaju kao iz paštete.
baš onako kako nas manjina najavljuje već neko vrijeme.
što je najvažnije daleko najveći izvor poslova još nije “proradio”
kada taj vulkan(eu fondovi) eruptira biti će prekasno za ulazak na ovaj vlak koji kreće sa perona…
ovo će biti godina definitivne potvrde početka oporavka građevinskog sektora čija je imovina brutalno podcjenjena.
mogla bi se ova dionica brzo i na malom volumenu vratiti na 3xx-4xx
možda griješim,nebi bilo…
dali je bolje i dalje glumiti strpljivost ili ugrabiti tu “siću”prije drugih?
tko će ispasti mudriji ,spretniji,pametniji…?
živi bili…
poslovi u stotinama mil kn ispadaju kao iz paštete.
koga briga…kolika dobit ostane nakon tih silnih poslova?!?
ovo će biti godina definitivne potvrde početka oporavka građevinskog sektora čija je imovina brutalno podcjenjena.
ma da? ajde nam pojasni brojkama tu brutalnu podcijenjenost??
živi bili…
…i navlačili
koga briga…kolika dobit ostane nakon tih silnih poslova?!?
ma da? ajde nam pojasni brojkama tu brutalnu podcijenjenost??
živi bili…
…i navlačili
[/quote]
1.kada se popune svi kapaciteti tada se marže povećavaju,realno je očekivati da će se to početi ponovno događati na građevini
2.ok možda brutalno nije najprimjereniji opis ali kako bi vi opisali tržišno vrednovanje imovine na razini <0.15 Bv?
3.dioničar sam i nekoliko firmi iz građevinskog sektor od toga thnk najznačajnije
svoje razloge za optimizam sam iznio.
dali si ti dioničar thnk?
iznesi i ti svoje razloge za pesimizam.
zašto ti vidiš bolje priike i koje su to?
živi bili pa vidjeli čiji su argumenti bili ispravniji i tko je bolje "vidio"...
do tada ćemo mi manjina optimisti ponavljati svoje razloge za optimizam a vi večina pesimisti ćete ponavljati svoje razloge za pesimizam.
tako to mora biti jer to je zakon prirode najjači od svih.
da bi manjina zaradila večina mora biti u zabludi.
a dali i kada na thnk?
živi bili...
za par dana izvješće a dalo bi se zaključiti na temelju trgovanja da mi optimisti imamo se pravo nadati dobrom FI 1Q.
kao da ga netko već zna i da je sve što počinje sa 2xx veliki poklon trenutno.
možda i griješim,nebi bilo…
odbijanac građevine od dna je krenuo pa bi bilo mudro razmotriti mogućnost…
bolje prije nego kasnije dok to drugi nisu napravili jer mjesta u vlaku ima samo za manjinu,kao i uvijek.u životu ima i vlakova koji idu u krivom smjeru pa…
evolucija ili prirodna selekcija na djelu u praktičnom obliku.
ima i rizika naravno zato treba sve sam dobro proučiti,odvagnuti,odlučiti…
postoje vrlo jaki razlozi za a i oni kontra nisu za zanemariti.
možda će ovaj odbijanac od dna građevine rezultirati ubrzanim razmišljanjem onih(onog) koji bi htio biti novi vlasnik thnk.
čini mi se da takav postoji.
sada mu je 5 do 12 da reagira jer će propustiti priliku za vrlo povoljnu kupovinu ili kupovinu uopće.
živi bili…
Ovo je počelo sa dva posla tjedno, nazire li se uzlet ?
Ovo je počelo sa dva posla tjedno, nazire li se uzlet ?
to je možda bilo upitno prije 6 mjeseci ali i tada je bilo “signala ” koji su najavljivali
“Nakon sedam godina raste građevinarstvo zahvaljujući velikim infrastrukturnim projektima sufinanciranima iz fondova EU-a, istaknuo je.”
http://www.hrt.hr/310286/vijesti/ocekuje-se-najbrzi-rast-hrvatskog-gospodarstva-od-2008 [hrt.hr]
to vaše pitanje iza nas.
trenutno aktualna pitanja su koliki rast možemo očekivati i na koji rok?
gledajući iz pozicije očekivanog sljevanja desetaka mlrd kn u nekoliko sljedećih godina samo iz eu fondova preko građevine a posebno ohrabruje i rast domaće potražnje iznad očekivanog.
značajan doprinos toj potražnji očekujem kroz turizam koji svakim danom postaje investicijski močniji.dolaze i najveći svjetski igrači u turizmu a njima je samo mašta ograničenje.
trebaju im i građevinske firme koje znaju graditi hotele.
thnk se je dokazala na tom polju,ok rokovi su zaštekali iz još uvijek nama nepoznatih razloga ali
na izvedbu se nitko nije žalio pa…
iz moje optimistične perspektive držim da će svakim danom biti teže pesimista na građevinskom sektoru.
možda i griješim,nebi bilo…
Opet novi posao ugovoren!
Za Sladoranu iz Županje, završetak 14.10.2016.
sve su ovo lijepe vijesti, počelo je učestalo ,što je jako dobro i samo potvrđuje oporavak . ipak , bilo bi lijepo da se objavi i vrijednost posla .