Ima li neko podatak kolko to vrijedi u njihovim knjigama ?
Radnicka svakako vrijedi jer tu je poslovni centar lokacija i zemljste su atraktivni sto se Resnika tice tamo je blizu spalionica pa i cijena nije nesto sve ukupno nekih 20 mil kuna
Ima li neko podatak kolko to vrijedi u njihovim knjigama ?
ja znam samo koliko tržišno ne vrijedi ;-):-)
ne vrijedi 0,2 od knjigovotstvene vrijednosti po koliko se trenutno na burzi vrednuje cijela thnk pa i predmetne nekretnine.mora da vrijede više puno više.
možda i griješim nebi bilo…
prateći oglase radi kupnje nekretnine čini mi se da su tražene cijene narasle u zadnjih 6 mjeseci pa možda i ne čudi ovaj tajming za oglašavanje prodaje.
inače pozdravljam taj potez uprave,htio sam ga i ovdje na temi predložiti nedavno.
predložio bi i da smanje tražene cijene za stanove koliko god treba i neka se sve proda i otpiše koliko treba.da se već jednom rješimo mistifikacije.
po meni nemože biti više od 0,2 Bv za otpisati
počistiti sve i idemo dalje.
kreće novi ciklus u građevini kroz eu fondove i desetke mlrd kn u sljedećih par godina.
S obzirom na cijene kvadrata građevnog zemljišta u Zagrebu, vrijedilo bi barem 10 milijuna eura za obje nekretnine. To je cca 75 eura po kvadratu odnosno 570 kuna po kvadratu i ispod toga ne bi trebali ići. Drugo je pitanje hoće li se naći kupac, osobito za Resnik budući da je to malo veća površina, a i kriza je još uvijek tu…
Ako ti gori pod petama nepitas za cijenu a Tehnici gori s tim da Resnik vecom povrsinom i manjom atraktivnoscu po meni za obje parcele 20 mil kuna plafon 25 mil
Ako ti gori pod petama nepitas za cijenu a Tehnici gori s tim da Resnik vecom povrsinom i manjom atraktivnoscu po meni za obje parcele 20 mil kuna plafon 25 mil
1. Nikom ne gori pod petama.
2. Nekretnine su u ponudi kako bi se povećala likvidnost.
3. Tvoji kriteriji vrednovanja su smiješni kao i ti sam. NHF 😉
kako ja vidim “gori pod petama” onome tko želi kupiti thnk jer novi građevinski ciklus je već počeo .
“Nakon sedam godina raste građevinarstvo zahvaljujući velikim infrastrukturnim projektima sufinanciranima iz fondova EU-a, istaknuo je.”
http://www.hrt.hr/310286/vijesti/ocekuje-se-najbrzi-rast-hrvatskog-gospodarstva-od-2008 [hrt.hr]
s obzirom da je Bv oko 1700 i ja bi bio nervozan i “pekao bi se na vatri”
jedno dobro izvješće i cijena leti na 800 i to na vrlo malom volumenu.
drugo dobro i eto nas na 1,0Bv
između u danas i drugog dobrog izvješća nalazi se nekoliko stotina mil kn
ako to nije razlog za vatru “pod petama” neznam što je.
što čeka zainteresirani kupac?
neka da ponudu koju nećemo moći odbiti i dobro nama,dobro njemu jer će proći barem 100 mil kn jeftinije.
a ako je prepohlepan pa mu malo neka ćeka biće skuplje.
možda mu se isplati a ja griješim,nebi bilo …. ali….
po meni najvažnije je da se povećava količina posla u građevini i da će biti zatrpana sa poslovima iz eu fondova u desecima mlrd kn a nije ni domaća potražnja za baciti.
+- koji mil u izvješću neće imati značajnijeg utjecaja na zadržanu dobit od 145 mil kn iz proteklih godina a nije niti 170 mil kn upisnog kapitala za baciti .
kada bi se danas napravila revalorizacija imovine moglo bi tu biti i pozitivnih i negativnih iznenađanja.
držim da bi pesimisti bili više razočarani.
da se mene pita sve bi bilo rasčišćeno (prodano ili revalorizirano)
činjenica da se do sada to nije radilo govori da se nije prije svego moralo pa ni htjelo
gotovo sam siguran da do nagrizanja temeljnog kapitala nebi došlo
a to je za današnjih 270 kn na burzi vrlo respektabilnih 900 kn.
ključ svega što sljedi nalazi se u količini i cijeni poslova u građevini a po tom pitanju sam optimističan jer već i statitstika izvršenih radova govori da smo se odbili od dna po tom pitanju.
knjiga naruđbi thnk je sve veća.
možebitno lošije izvješće kojeg osobno ne očekujem u tom slučaju bi bila refleksija prošlosti ali ne i projekcija budućnosti.
ako sam u pravu ovo je savršeni tajming za kupnju thnk od zainteresiranog kupca ako takav postoji a ja mislim da postoji,neću ponavljati izrečeno u prijašnjim postovima pa ako nekog zanima…
očekujem izvješće +-0 nešto slično kao i proteklih godina.
očekujem da će 2016 biti godina preokreta za građevinski sektor pa i za thnk.
držim da i cijena od ,016 Bv(notrev) ima velikog potencijala za rast koji može imati aktivator u jednom događuju(vijesti) a dali i kad će se dogoditi i tko će u tom slučaju to dočekati,naplatiti ?
živi bili…
evo se ponavljam (vidi str 452=, ali pošto ste vi osoba koja ignorira bilo kakvu polemiku, vama za informaciju svi podatci raspoloživi na http://WWW.TEHNIKA.HR
nije mi jasna uloga Vaših napisa na ovoj temi .Ili ste velika neznalica ili denuncijant koji plus toga ne zna.
Što se tiče Bilance , ista nije sveto pismo, a što se tiče kratkoročnih obaveza u njoj kod građevinara pogotovo kada isti izvode radove za treće normalno da su iste za primljene avanse veće i smanjivati će se kako se radovi odvijaju.
Ne znam tko pametan može dovoditi u pitanje poslovanje ovave firme koja u ovom trenutku ima ni manje niti više nego cca 1 MLRD. kuna ugovorenih radova koji su u tijeku izvođenja.
Znate li Vi koliko bankovnih garancija treba da bi se toliki posao i realizirao.
Najmanje 10%, pa sad mi recite koja fin. ustanova-banka bi izdala garancije za povrat avansa i izvođenje posla , a da ne vjeruje u ovom slučaju u poslovanje TEHNIKE, sva sreća da Vi i Vama slični ne odlučujete o tome jer sa takvim stavovima i saznanjima bi čitavo gospodarsto stalo.
Dajte malo pripazite što i kako pišete jer bi stvarno kako je već netko prethodno i napomenuo mogli svojim napisima nekome nanijetii ogromnu štetu. a što iskreno se nadam nije vaš krajnji cilj.
Možete li mi navesti bilo koju građevinsku firmu sa ugovorenih 1 MLRD kn u ovom trenutku?
Normalno je da kod izvođenja takve količine posla ima i problema ,a najviše sa likvidnošću, najvjerojatnije vam je poznato? da je u HR teško dobiti garancije plaćanja ug. poslova pa možete pretpostaviti kakva natezanja oko naplate izvršenog slijede
Vi ili ste zlonamjeran do bola ili neznalica, pa vas molim da se suspregnete od svojih nebuloznih komentara.
Što se tiće prodaja predhodno navedenih nekretnina iste se prodaju već godinama , a ne zato što je Tehnika u gabuli o kojoj vi prićate.