i da nemojte misliti da drukam protiv Thnk nego samo upozoravam kako sam prije 1.5 godinu upozoravao da Thnk ima perspektivu ali da bez dokapitalizacije ili nekog oblika svjezeg kesa nece biti dobro jer je jedu banke imate moje postove iz 2013 ja sam imao nekad Thnk to ce potvrditi kolega K-pax a bas zbog dokapa i razvodnjavanj kapitala sam izasao iz nje prvi put kad je rasla od 720 do 1200 prije 3 godine tu sam kupovao sa prosijekom 880 a izasao na 1075kn i drugi put prije 1.5 godinu kad je rasla od 330 do 450 tad sam kupovao po 385 a izasao na 420
Snupi otkud ti nagon za tolikim trolanjem na ovoj temi ? Ako nemaš dionice, tvoji su komentari ovdje izlišni. Odi si tamo na hup prodavat bureke umjesto što ovdje gubiš vrijeme. Kao prvo kad se već pozivaš na veliki broj neprodanih stanova, red bi bio da znaš (iako nažalost nemaš pojma) da Tehnika nema puno neprodanih stanova i da niti jedan nije pod hipotekom te je sve financirano iz vlastitog novčanog toka. Što se tiče zaduženosti i nelikvidnosti Tehnika nažalost sadašnje stanje bilance može zahvaliti u velikoj mjeri predstečajnim nagodbama gdje je u svojstvu vjerovnika pogubila veliki novac. Ovdje posebno ističem slučaj predstečajne za Dalekovod koji ostao dužan Tehnici enormnih 47 milijuna kuna (cca. 75 % sadašnjeg MCAP-a). Prema tome, ako ne barataš sa činjenicama nemaš se ovdje što javljati i k tome još druge prozivati kako navlače na kupnju. Usput probaj poraditi i na pismenosti (nije ti jača strana). 😉
Uopće se ne slažem s Vama kolega Banarama.
NPM će tek postati veće i veće, a samim time i lakša otplata duga.
Jer u skoroj budućnosti se poslovi neće raditi za pokrivanje
već za debele profite.
Uopće se ne slažem s Vama kolega Banarama.
NPM će tek postati veće i veće, a samim time i lakša otplata duga.
Jer u skoroj budućnosti se poslovi neće raditi za pokrivanje
već za debele profite.
Slušaj malo iskusnije kolege. Nemamo mi ništa protiv Tehnike, opećeni smo na sličnim dionicama i iz iskustva mi je jasno da ovde nema napretka bez svježeg keša tj. dokapa. Vjerujte mi da bi za firmu bilo bolje da je išla u PSN-u jer bi joj tamo bili otpisani mnogi tereti kao i kod drugih građevinara. Ali oni nisu izgleda bili u takvoj situaciji ili nisu htjeli da razvodnjavaju svoje udjele a svejedno će biti prisiljeni na razvodnjavanje.
Činjenica je da je Q3 završio sa gubitkom i ne vidim poantu rasprave oko toga, pravo pitanje je stanje na kraju godine…
@bananko: Kako fanteziraš !?! Pa koji su po tebi uvjeti za pokrenuti predstečajnu ? Tehnika BTW uredno servisira sve prispjele obveze i upravo to je razlikuje od ostalih firmi. Jesi se prejeo banana ili bunike ?
Evo malo noviteta oko West Gate Split, koji izvodi TEHNIKA d.d.
Vaš link …
Lijepo je vidjeti kako se radi UDARNIČKI, kako navodi autor članka.
dobra vijest.
sad ce neko reci da hranim svoju tastinu ali o ovome sam pisao prije 1.5 godinu a i orije par dana po mojim informacijama Tehnika da prodise treba minimum 150 mil kn svjezeg kesa sa ujedno smanjenjem nominale i vaseg famoznog BVPS uz revaloarizaciju imovine nesto slicno sta je napravila ATPL ali ne tako drasticno po onome sta znam nominala sa 900 ide na 100kn a sav novac na kontu ide da se pokriju dugovi prema bankama i dobavljacima jer je Tehika bila u blokadi ljetos samo se to nije pisalo pa sad vi me i dalje pljujte a ljepo sam vam pisaoL-P