Današnji pad je zbog izlaska iz Crobexa pa nema veze sa firmom nego sa tržištem. Prisilna prodaja indeksnih fondova
Iz tog razloga je cijena i pala s 400 na današnju i to od trenutka objave relativno dobrog izvještaja (nema gubitka unatoč teškom poslovanju u 2014.).
Nakon njihove prodaje, cijena će morati gore jer mislim da nitko više neće htjeti dati ispod 400.
nemojte tako sarkasticno i samouvjereno jer na ovim cijenama THNK definitivno postaje meni interesantna oko 315-325 ja cu uci u nju imam sasvim dovoljno novaca da je jako dugo mogu braniti na tim razinama.Za sad nemam dionice Tehnike ali na tim cjenama ce doci u moj fokus
Kolega snupy, uz dužno poštovanje, nemojte si umišljati da možete “braniti” cijenu na bilo kojoj razini. Ovdje igru vode veliki igrači, to ste do sada trebali shvatiti. Tehnika je vjerojatno postala meta za preuzimanje, kako bi se moglo zaključiti. Cijena dionice nema veze s poslovnim rezultatima. Mislim da onome tko je nakanio ući u vlasništvo odgovara što niža cijena i sve mu okolnosti u kojima Tehnika posluje (sedma godina recesije, pad poslovnih aktivnosti, loša situacija s kadrovima uz konstantno smanjivanje broja zaposlenih, teško dobivanje novih poslova itd.) pri tome za sada idu u prilog. Ovdje nitko cijenu niti ne pokušava braniti. Nema tu nikakvih blogera koji bi mogli malo poduprijeti kada cijena dionice počne jače padati.
1. TEHNIKA ESOP D.O.O. 37.891 20,00%
2. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 16.818 8,88% +65
3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZAIF D.D. 7.766 4,10%
4. FILIPEC FILIP 7.204 3,80%
5. PBZ D.D. 5.546 2,93%
6. MULOVIĆ BESALET 4.307 2,27%
7. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 3.542 1,87%
8. NIŽETIĆ ANDRO 3.154 1,66%
9. SUŠAK ILIJA-IVAN 2.569 1,36%
10. ALLIANZ ZAGREB D.D. (1/1) 1.911 1,01%
UKUPNO 90.708 47,88%
Drugovi, ja vidim dionicu na P/B=0.2 i s poslovanjem na pozitivnoj nuli, čak u plusu. A te priče s preuzimanjem… kad neko da odgovarajuću lovu tad će i preuzeti. A dotad neka skuplja na burzi pa kako mu drago.
Da bi se nešto preuzelo treba ti preko 50%, bilo u svoje ime bilo u nekom konzorciu. Ne vidim tko bi to bio od ovdje pristunih dioničara. A ako netko misli doći i preuzeti, morat će dati ponudu koja se ne odbija. Kao što rekoh već gore. Može on spustiti dionicu na burzi i na 25 kn, ali ispod 800-1000 se može pozdraviti s preuzimanjem.
U gornjem postu pod “ovdje prisutnih dioničara” mislim da viljive u prvih 10 i ostale. Jednotavno, ne vidim tko je ta grupacija. I zašto bi sadašnjim jakim pozicijama bilo u interesu dati nešto ispod cijene. Da zaj..u koga? Sami sebe? Ne vjerujem u to.
Kažem još jednom, i moderatora molim da bude dobar ine briše opet: čuo sam priču o preuzimanju od jednog čovjeka koji radi u firmi, zapravo prečuo razgovor dvoje ljudi u birtiji. I da, ta priča postoji, ne znam tko je potecijalni preuzimatelj, ali nudi manje nego što se interno traži. Eto, to vam je priča iznutra, maglovita, ali indikativna. U svakom slučaju, ništa pametnije od toga nisam čuo na ovom forumu.
nemojte se dvaput kladiti gospon hromax
Ako ste vi kladioničar, ja nisam. Pa prema tome, sretno s “obranom” cijene, gdje god da se brana spusti. [emo_namigusa]
Pa preuzimanje bi bilo jako dobro za ovu dionicu.
Cijena bi tada morala značajno (čak višestruko) porasti, jer fundamenti ove dionice su daleko iznad trenutne cijene, a kamoli cijena u preuzimanju.
Sigurno bi oni iz TOP 10 dali po 3xx kn, (a nominala je 900, a book je 1800 kn)!
A što se tiče posla, vidimo da dobivaju prilično velike projekte (od nekoliko stotina milijuna kn) tako da ta priča ne drži vodu.
A i sama uprava je najavila da od sljedeće godine očekuju poboljšanje.
http://www.tehnika.hr/USER/AspCode/Home.asp
A stvara se apokaliptična atmosfera radi jeftine kupovine. Ma dajte molim vas. Kad dođe dobar FI za 1Q, a doći će, onda ćete pljuckati i preko 400, i to us startu.
Novi poslić.
TEHNIKA d.d., kao glavni izvođač radova, sklopila je Ugovor o izvođenju radova na izgradnji Poslovno apartmanskog objekta u Srebrenom, općina Župa dubrovačka, za naručitelja HOTELI DUBROVAČKA RIVIJERA d.d.
Ugovoreno vrijeme izvođenja radova je 7 mjeseci.
Namjena građevine je turističko ugostiteljska i trgovačka ukupne brutto površine 5.234 m². Smještajni kapacitet broji 22 apartmana na prvom i drugom katu, dok se u prizemlju nalaze poslovni prostori za najam. U podrumu je garaža za potrebe zaposlenika, gostiju i posjetitelja ugostiteljskih i trgovačkih prostora kapaciteta 80 parkirnih mjesta (2.115m²).