THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.limun.hr/main.aspx?ID=998145&pojam=tehnika

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

Što …. je to (danas) bilo? [emo_namigusa]

Dobro jutro rakijo, zbogom moja pameti!

par crtica:
– u proteklom mjesecu (travanj) THNK je imala najveći promet ikada na burzi (7.885 kom)
– cijena ispod 400 kn zadnji put je bila u rujnu 2003 (ne računam ovaj ožujak i travanj)
– budući da travanj ulazi u kalkulaciju za slijedeću reviziju crobexa, nije nerealno očekivati povratak u index u rujnu (ovaj mjesec već na početku ima izvrstan volumen s obzirom na datum)
– zadnjim ulaskom u crobex dionica se podigla na više od 700 kn
– THNK kontinuirano sklapa nove poslove. Da, godinu ne završava s mega-dobiti, ali hej! posluje pozitivno.

#Imam dionice THNK i ne nagovaram nikog ni na što#

zanimljiva je usporedba ERNT i Tehnike. u 2013 ERNT ima 17 milijuna kuna financijskih prihoda, a Tehnika 49 milijuna kuna.

cash pozicija Tehnike nije tako loša reklo bi se po tome

Napokon THNK među pobjednicima tjedna. Ovo su razlozi zbog kojih mislim da je rast opravdan
Novi poslovi
http://www.tehnika.hr/USER/AspCode/Home.asp

Jake zalihe casha – 1747 kuna po dionici, prema mojedionice.com

Turistički investicijski zamah već traje, a još kad Agrokor počne graditi

Natječaj za pulsku bolnicu

Izgradnja pročistača otpadnih voda po cijeloj Hrvatskoj za što Tehnika ima najbolje reference

gospon Setac kad vec navodite kes po dionice onda tu kolicinu kesa morate malo dublje izanalizirati a to je u ovom trenutku cca 308 mil kuna.Naime struktura dugorcnih obveza je 290 mil kuna i to 67mil Tehnika je uzela za Vrbane u obliku JPP sa gradom Zagrebom,gimnazija u Koprivnici 63mil kuna JPP sa gradom Koprivnicom,29 mil kuna dug je Agrokora za centre tako da su uistinu dugorocne obveze po kreditima cca 130 mil.kuna a ne 290kako je u izvjestaju.Kratkorocni dug je naime 580mil kuna ono sto je vidljivo iz izvijestaja je to da se znatno smanjio prema dobavljacima i to je ono dobro.Esad kad bi ako hoces lomio Kratkotrajunu imovinu plus kapital koji imaju tih 308 mil kuna a ajmo reci da moja malenkost to tako gleda +,znaci ovdje ne navodim dugotrajnu imovinu i MCAP Tehnike na ovim cijenam je 10 mil eura uz ovu kolicinu i popunjenost poslova po meni je cijena bagatela.To ja tako vidim ako neko vidi drukcije neka me isparavi

tako da sto se tice koprivnice dug od 63 mil kuna podjeljen je na 528 rata na 63 mil grad koprivnica ce sa ratama i kamatama vratiti oko 250 mil kuna jer nije samo gimnazija nego i palaca pradvde u obliku JPP-a pa je kreda Koprivnice oko 100 mil kuna,Sto se grada Zagreba tice na 67 mil kuna vratiti ce oko 161 mil kuna sa ratama isto JPP

tako da kad bi umanjili kapital i rezerve koje iznose 308mil i kratkotrajnu imovinu koja iznosi 640 mil kuna suma je 950mil od kratkorocnih obveza koje iznose 580 mil kuna ostaje vam 370 mil kuna prave dugorocne obveze su ne 290 mil kuna nego 130mil po tome ostaje ti 200 mil kesa i to bez dugotrajen imovine koja je pozamsana ali neznam kako se revaloraizira i koliko je tu zakljuckica ali po cijeni od 400 kuna za mene je Tehnika Best buy uz IGH o kojem me je moderator brisao

Napokon THNK među pobjednicima tjedna. Ovo su razlozi zbog kojih mislim da je rast opravdan
Novi poslovi
http://www.tehnika.hr/USER/AspCode/Home.asp

Jake zalihe casha – 1747 kuna po dionici, prema mojedionice.com

Turistički investicijski zamah već traje, a još kad Agrokor počne graditi

Natječaj za pulsku bolnicu

Izgradnja pročistača otpadnih voda po cijeloj Hrvatskoj za što Tehnika ima najbolje reference

Da, lijepo je vidjeti veliki promet, a što se tiče nabrojanih poslava, treba to Tehnika prvo dobiti… Što se tiče pulske bolnice netko je ovdje već govorio o tom poslu kako su talijani dali najpovoljniju ponudu, treba vidjeti hoće li i kako Tehnika odgovoriti na to.
Opet, meni je i dalje jako intrigantan onaj strmoglavi pad od kraja prošle godine do polovice ožujka… Neko objašnjenje?

neznam po svem ovom ovo nikad nije trebalo doci i trziti se po ovoj cijeni koja je po meni ludost.Po meni grdjevinarski sektor sljedi jos veci bum nego 2007 godine i one firme koje su do sada prezivjele a imaju konstantu poslova dobiven i ove godine cekaju ljepe godine.Evo da nebude da navlacim svjedoci smo graditi ce se Plomin C 30 posto moraju raditi nasi gradjevinci investicija oko 800-1 milijarda eura,ici ce Kupari Brioni evo Rus je kupio Belvedere rusit ce ga i graditi novi investicija 100mil,ici ce palaca prvde u Zg finacirana vecinom iz Eu fondova investicija vredna 1.5miljardi kuna,Adris ce graditi jos jedan hotel,Belupo gradi 2 tvornice pocetak radova mjesec sijecanj 2015 investicija 400mil kuna ,Kbc Dubravs 350 mil kuna to je samo pocetak jos ako najdu naftu i plin u Jadranu pa kad se pocnu otvarati predstavnistva stranih kompanija u ZG opet ce nastajati nekretninski bum,nekazem da ce biti ali evo primjer Angola gdje je bila prije 10 godina a gdje i kako se zivi sada,kazu da imam 3 milijarde tona nafte samo treba sigurnosti da nam se nedesi meksicki zaljev i imat cemo i turizam i naftu i poljuprivredu a u krizi prvo izlazi gradjevina.U Dubrovniku vec i gradimo Hotel Orlando ako bude dobro ispao kud ces bolje refernce raidmo i u Alziru

Možda ovo objašnjava financijsku dobit od 10 milijuna kuna?

Što od Kineza možete naučiti o ‘bankarenju u sjeni’

Gdje je ta perspekiva?
Uprava ne skepticna.
Znaci Uprava skepticna,ali ima perspektive?

F i g h t T h e P o w e r ! ! !

New Report

Close