Da li je počelo suđenje za tu Kuspku? Ilije već završilo a da nisam registrirao?
Da li Tehnika sa ovim preuzimanjem troškova za sanaciju građevinske jame implicitno priznaje da je kriva za urušavanje?
Tužno, toliko ljudi bi kupilo Tehniku po 1000 i niže a samo nam je rijetkim uspjelo! [lol] [lol] [lol]
Gospodo ako je toliko želite postavite se bar 5-10 kuna iznad trenutne kupnje i s količinom od bar 10 komada.
Onda će možda neki drhtavac popustiti i prodati vam.
Veće su vam šanse s većim ulogom a poslije će biti kasno.
Pisanjem po forumu nećete puno postići jer to malo tko pametan čita. Ja kad trgujem ne stignem a sad dok čekam rast mogu.
Lp!
SANACIJA
Tehnika o svom trošku sanira gradilište u Kupskoj
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – Hrvatska elektroprivreda (HEP) priopćila je danas da će tvrtka Tehnika d.d. sanirati gradilište HEP-ove zgrade u Kupskoj ulici u Zagrebu, koje se urušilo prije tri godine.
"Temeljem sporazuma, tvrtka Tehnika d.d. sanirat će gradilište u Kupskoj ulici u Zagrebu. Predmetna sanacija omogućit će siguran nastavak gradnje HEP-ove poslovne zgrade, a započet će kada se ispune svi zakonski uvjeti", stoji u HEP-ovu priopćenju.
HEP ističe da će se sanacija odvijati u skladu s rješenjem Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i na temelju potvrde o izmjeni glavnog projekta.
Sanacija će početi čim Tehnika (ZSE:THNK-R-A) obavi potrebne pripreme, a gradilište bi trebalo biti sanirano u roku od 90 dana. Cjelokupni trošak sanacije snosi Tehnika d.d., ističu u HEP-u.
pa ovo je strašno, 90 dana će Tehnika sanirati O SVOM TROŠKU gradilište u Kupskoj!
Pa to će Tehniku stajati milijune kuna gubitka!! [shocked]
[/quote]
Svi rizici po započetim sudskim sporovima su već rezervirani u bilancama. Po 100-ti put o istoj temi.
[yawn]
Da li je počelo suđenje za tu Kuspku? Ilije već završilo a da nisam registrirao?
Da li Tehnika sa ovim preuzimanjem troškova za sanaciju građevinske jame implicitno priznaje da je kriva za urušavanje?
To tvoje IMPLICITNO TVRDE, jel ti to EXPLICITNO ZAKLJUČUJEŠ!!!
Može priča biti i da su oni građevinska tvrka, kojoj je tehnički najlakše da odrade taj posao, a ako netko drugi bude odgovarao, on če i snositi ukupne troškove, penale i sl..??
Dal je ovo jedna od mogučih varijanti…
Naravno u svakom slučaju posao trebaju odraditi jer su ga započeli, tko got bio kriv..i to je o.k.
Kakvo izvjesce ocekujete?
Cisto me zanima koliko ste optimisticni
Po meni sve ispod 10 milja plusa, cime bi se pookrio gubitak prvog kvartala je katastrofa
ponavljam pitanje, buduci da se "tehničari" prave mutavi
Kakvo izvjesce ocekujete?
Cisto me zanima koliko ste optimisticni
Po meni sve ispod 10 milja plusa, cime bi se pookrio gubitak prvog kvartala je katastrofa
[/quote]
kolega DELUX,
Ja imam priličan broj dionica THNK.
Moje očekivanje je gubitak u 2Q2010.
Ako taj gubitak bude unutar 20 mio HRK, ja sam zadovoljan. Rezultati u 3 i 4Q ćće biti bolji i RDG na kraju godine blago pozitivan.
To je moje očekivanje.
Ako bude bolje od toga, super.
[/quote]
kolega DELUX,
Ja imam priličan broj dionica THNK.
Moje očekivanje je gubitak u 2Q2010.
Ako taj gubitak bude unutar 20 mio HRK, ja sam zadovoljan. Rezultati u 3 i 4Q ćće biti bolji i RDG na kraju godine blago pozitivan.
To je moje očekivanje.
Ako bude bolje od toga, super.
[/quote]
Ja nemam niti jednu…
Po meni ako nece imati barem 10 milja plusa da pokriju minus iz prvog kvartala, pretvorit ce se iz gubitaša u teškog gubitaša…
Tko je pratio razvoj događaja oko Kupske prije par godina sjetiti će se kako je ta afera
utjecala na cijenu THNKRA koja se bila tada strmopizdila sa cca 9000 na 6000 i niže.
Od tada je dionica uglavnom u korekciji (sa povremenim fazama kratkoročnog jakog rasta uglavnom
poradi objave ugovorenih poslova).
Dakle, Kupska je odavno uračunata u cijenu dionice THNK a ista je teretila dobit Tehnike dd u razdoblju kada je šteta nastala otvaranjem pozicije rezervacije po započetim sudskim sporovima.
Ako su se odgovroni u Tehnici rukovodili načelom opreznosti, tada su rezervirali i kao rashod prikazali i štetu nešto precijenjeniju nego što će biti stvarna šteta.
Ne bi me čudilo da u jednom od budućih razdoblja dođe do ostalog prihoda ostvarenog ukidanjem djela
dugor.rezervacija. Automatski se otvara prostor za isplatu dividende.
lP
Đuka Novoseljak
Trebat će pogledati operativnu dobit i tada izvlačiti zaključke o core business-u THNK.
vodite računa da THNK ima 6% udjela u INGR-i. Razlika zaključne cijene (INGR-e)na kraju 2.kvartala u odnosu na 1.kvartal je 12,12 kuna, što znači da je THNK ostvarila gubitak od 5,48 milijuna kuna samo po osnovu svoj udjela u INGR-i.
Pitanje je također kako će prikazati zalihe, rezervacije i druge stavke. Može biti svašta, vidjet ćemo. Ja očekujem gubitak u 2.kvartalu, ali da godinu završe u plusu.
Trebat će pogledati operativnu dobit i tada izvlačiti zaključke o core business-u THNK.
vodite računa da THNK ima 6% udjela u INGR-i. Razlika zaključne cijene (INGR-e)na kraju 2.kvartala u odnosu na 1.kvartal je 12,12 kuna, što znači da je THNK ostvarila gubitak od 5,48 milijuna kuna samo po osnovu svoj udjela u INGR-i.
Pitanje je također kako će prikazati zalihe, rezervacije i druge stavke. Može biti svašta, vidjet ćemo. Ja očekujem gubitak u 2.kvartalu, ali da godinu završe u plusu.
Iako je gubitak uslijed deprecijacije financ.imovine (u ovom slučaju udjela u Ingri) de facto gubitak i ne možemo to nazvati drugim imenom, po onome što sam ja uočio u bilanci Tehnike taj gubitak se ne provodi kroz RDG kao rashod već direktno kroz kapital kao revalorizacija ulaganja, dakle ne mješa se sa operativnim rezultatom razdoblja.
Kod stanja zaliha imaju malo prostora za kreativnost, sa rezervacijama malo manje jer je ta stavka jako podložna reviziji i poreznom nadzoru.
lP
Đuka Novoseljak