E kolega vulkan, do godine stanovi će se u Zagrebu tržiti i po 1000 eu m2, nažalost
Da čujem i ja kad se skroz približimo europi da cijene nekretnina padaju..
Ingra reprogramirala 1-u obveznicu na 5 god i dobila posao od 4,1 mil eura cijena skočilas 15 %
Thnk dobila posao od 36,1 mil eura bez PDV-a. u padu..
Očito kada je niska likvidnost svak radi što ga volja..
Tehnika i Ingra se ne mogu ni uspoređivati, razina duga je neusporediva. Tržišna kapitalizacija podjednaka, a Ingra ima 5 puta veći dug. Uz kamatu od 10 posto, Ingri treba 100 milijuna kuna godišnje samo za kamate. Ne mislim da će Ingra u stečaj, ali ne bih ni kupovao njene dionice. Tehniku pak bih.
Senj, još ne, pripremni radovi, po mojim saznanjima+
Nema još dozvola, a čini se ni projekta.
Sve tehničke predispozicije su stvorene za spust na 845 kn
Sve tehničke predispozicije su stvorene za spust na 845 kn
Ma da TA ti je korisna na ovako likvidnoj dionici,..možeš i niže ja dokupljujem svakih-10%
Jedino ako ti nisi vidovit onda je to druga stvar [lol]
Tehnika i Ingra se ne mogu ni uspoređivati, razina duga je neusporediva. Tržišna kapitalizacija podjednaka, a Ingra ima 5 puta veći dug. Uz kamatu od 10 posto, Ingri treba 100 milijuna kuna godišnje samo za kamate. Ne mislim da će Ingra u stečaj, ali ne bih ni kupovao njene dionice. Tehniku pak bih.
Tehnika je ipak građevinska firma za razliku od onog PR ureda
Možda se nazire jedan veliki posao za Tehniku pošto su već radili to isto u Zagrebu
"Hrvatske vode prošlog su tjedna objavile poziv na nadmetanje za nabavu usluge dugoročnog kunskog kredita u iznosu od milijardu i 30 milijuna kuna s valutnom klauzulom u eurima.
Jadranko Husarić, generalni direktor tog javnog poduzeća, pismeno je objasnio kako je riječ o sredstvima potrebnima za izgradnju uređaja za pročišćavanje, objekata obrane od poplava i projekata u oblasti vodoospkrbe i odvodnje, koji će svi biti izgrađeni u roku od godinu dana.
Radi se o projektima koji imaju građevinske dozvole, dakle objektima koji su predviđeni za gradnju u više godina, za koje su već raspisani i provedeni natječaji a samo je falilo novca da se završe, navodi se u odgovoru Husarića na upit Novog lista.
Na izgradnju uređaja za pročišćavanje voda biti će potrošeno 700 milijuna kuna"
Znači 189 460 x 1000=189 460 000 kn ili 189,46 mil kn tržišna kapitalizacija.
189,460/7.2=cca 26.31 mil eura!!!!! Zadnji dobiveni posao 36,1 mil!!!!!
Znači cca 37% viši NEGO UKUPNA TRŽIŠNA KAPITALIZACIJA!!!
Moguče jedino u ljepoj našoj ..
Još kad Agrokor pokoju kunu plati, plus stanovi…šta reći nego
NEVJEROVATNO..!!! [thumbsup] [huh]
Znači 189 460 x 1000=189 460 000 kn ili 189,46 mil kn tržišna kapitalizacija.
189,460/7.2=cca 26.31 mil eura!!!!! Zadnji dobiveni posao 36,1 mil!!!!!
Znači cca 37% viši NEGO UKUPNA TRŽIŠNA KAPITALIZACIJA!!!
Moguče jedino u ljepoj našoj ..
Još kad Agrokor pokoju kunu plati, plus stanovi…šta reći nego
NEVJEROVATNO..!!! [thumbsup] [huh]
može THNK raditi prihod 50 x veci od njenog MC, ali ako radi s minusom, a radi, onda vam je to sve skupa"šijo mi ga đure"
Tehnika je ipak građevinska firma za razliku od onog PR ureda
Možda se nazire jedan veliki posao za Tehniku pošto su već radili to isto u Zagrebu
"Hrvatske vode prošlog su tjedna objavile poziv na nadmetanje za nabavu usluge dugoročnog kunskog kredita u iznosu od milijardu i 30 milijuna kuna s valutnom klauzulom u eurima.
Jadranko Husarić, generalni direktor tog javnog poduzeća, pismeno je objasnio kako je riječ o sredstvima potrebnima za izgradnju uređaja za pročišćavanje, objekata obrane od poplava i projekata u oblasti vodoospkrbe i odvodnje, koji će svi biti izgrađeni u roku od godinu dana.
Radi se o projektima koji imaju građevinske dozvole, dakle objektima koji su predviđeni za gradnju u više godina, za koje su već raspisani i provedeni natječaji a samo je falilo novca da se završe, navodi se u odgovoru Husarića na upit Novog lista.
[/quote]
Možda je ovo početak…samo dal ovo samo za sebe vrijedi???
Kolege ulagači, investitori, trejderi, pa kako ne shvaćate da se kupuje budućnost pojedine kompanije!
mislim da se tu radi o projektima i objektima
to ce reci – vise sitnijih stvari na kojima firma ove velicine nema zaradu
ipak, mozda ja grijesim, pa ako ne mislimo na istu stvar, nego su hrv vode smislile nesto novo, onda stavi link.