THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ponovit ću ono što sam napisao i prije par dana: za naš konzorcij je dugoročno vjerojatno bolje da posao nisu dobili

Zaboravlja se da svaki posao osim prihoda nosi i rashode a u ovom slučaju s obzirom da se išlo s vrlo niskom cijenom su ovi drugi lako mogli biti veći. Da se stvarno radilo o poslu stoljeća banke bi uletile i rukama i nogama unutra.

je, zato si kupio neposredno pred objavu ko i ja [lol]

Frankly my dear, I don't give a damn!

ej ljudi, sve će biti ok…zaboravit će se ovo kroz 1-2 godine i onda kreće oporavak građevinara..za par godina će ovi koji su na ovim ciframa kupovali biti na 0 i opet OK..malo ste zaključali pare al gle nemreš uvjek pogodit. Nemojte gledat sljedećih mjesec dana Tehniku i igh i sve bude ok. Poz i dršte se sutra

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Ponovit ću ono što sam napisao i prije par dana: za naš konzorcij je dugoročno vjerojatno bolje da posao nisu dobili

Zaboravlja se da svaki posao osim prihoda nosi i rashode a u ovom slučaju s obzirom da se išlo s vrlo niskom cijenom su ovi drugi lako mogli biti veći. Da se stvarno radilo o poslu stoljeća banke bi uletile i rukama i nogama unutra.

[/quote]
[lol] [lol] [thumbsup]stotka

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Naravno da bankari bježe ako im nije zagarantirana dobit i bolje je ovako.

toga se nisam niti sjetio [huh]

dan poslje sutra

toga se nisam niti sjetio [huh]
[/quote]

Stvar je samo kako će ostali investitori to percipirati s obzirom da je cijena rasla "na krilima" dobivenog a ne izgubljenog posla u CG.

I like the smell of napalm in the morning.(Swinger/Trader-Trading my way to freedom!)

Izostanak reakcije od strane konzorcija vrlo je sumnjiv.

[/quote]

Kupio sam je prošli tjedan po 1680 (prosjek). Očekivao sam da ću moći prodati po višoj cijeni kada je objavljeno produženje roka za dostavu garancije. Pretpostavka je bila dobra jer se danas tržilo po 200 kuna višoj cijeni. Pogriješio sam što nisam barem dio prodao.

Jasno je da će burza u kratkom roku reagirati negativno na gubitak CG posla, ali ako je to dugoročno za Tehniku dobro tada će i burzovna vrijednost na duži rok to valuirati.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Nije dugoročno dobro jer je bilo ugovoreno da će u slučaju slabog prometa na autocesti vlada CG osigurati profitabilnost. Zar ne?
Također se sjećam da su imaoci IGH i THNK govorili kako će biti aneksa, i siguran sam da je u dionicu uračunat jedan takav aneks od kojih milijardu eura.
Pa tako rade hr građevinari, ne?
Pa to su bili do danas glavni argumenti imaoca IGH i THNK.
Sad mijenjate taktiku [lol]
Tehnika će ostati nezaposlena, može poslati radnike na zavod ili godišnji ako već nije.
Plaćati će komunalnu naknadu na neprodane stanove, novi se neće graditi, a ni infrastrukturnih projekata neće biti.
Sa poslom stoljeća su mogli živjeti kao kraljevi 10 godina, a poslije toga današnje investitore više ne bi trebalo briga kako će ići vraćanje kredita kredita u dalekoj budućnosti.

Nije dugoročno dobro jer je bilo ugovoreno da će u slučaju slabog prometa na autocesti vlada CG osigurati profitabilnost. Zar ne?

Ne.

Nego je vlada rekla da će nadoknaditi razliku do ugovorenog minimalnog prometa. A što ako se probije budžet za troškove? Ponuda HR konzorcija je bila milijardu eura niža od drugoplasiranog.

I Ingra je dobila "posao stoljeća" gradeći Arenu Zagreb pa vidimo svi kakav su posao napravili.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Ma naravno, sada posao ništa ne valja kad su ga izgubili [thumbsup]
Niste jedini dioničar IGH/THNK koji je danas napravio kopernikanski obrat.
Pokušava se ocrniti posao zbog kojega ste kupovali dionice, kako bi minorizirali ovaj krah stoljeća u očima drugih.
No ja ipak moram prihvatiti argumente poštenih forumaša koji su mene prozivali drukerom i plaćenikom kad sam govorio o neprofitabilnosti kao vi sada.
Crna Gora bi nadoknadila razliku što isključuje svaki rizik i neizvjesnost, a aneks ili više njih bi osigurali dovoljne količine casha od predviđenog na računu tehnike.
Standardni je postupak da se u ugovoru osigura od inflacije, odnosno rasta cijena materijala, goriva itd.
Zato ovakav propust čini ovaj gubitak nesagledivim, najgore je imati…pa nemati [undecid]

Kolega Neimar na krivog ste se namjerili. Ja sam i kada sam kupio dionice isti dan pisao da je vjerojatno bolje da ne dobiju posao – sve je dokumentirano na forumu. A kupovao sam jer sam smatrao da će burza kratkoročno dobivanje posla valuirat kao plus (što bi se vjerojatno i dogodilo a ja bi gledao kako da prodam svoje dionice) kao što će i sutra vjerojatno biti debeli minus.

Jedno je što je dobro za firmu dugoročno a drugo kako će burza trenutno reagirati na objavu vijesti. Ako vam ovo nije jasno i vjerujete u efficient market hypothesis onda vam je bolje da promjenite hobi. Što bi amerikanci rekli: don’t quit your day job [thumbsup]

New Report

Close