THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

mali podsjetnik da se vidi koliki je veliki ulog i važnost posla

U sastavu konzorcija su Konstruktor-inženjering, Tehnika i IGH. Radi se o jednom od najprofitabilnijih poslova koji je Hrvatska ostvarila od svog osamostaljenja. Predvođeni splitskim Konstruktorom hrvatski građevinari izgradit će 188 kilometara dugačku dionicu autoceste u Crnoj Gori koja će spojiti njihov sjever i jug, to jest Bar i Boljare. Na trasi je planirana gradnja 42 tunela i 92 mosta i vijadukta.
Crnogorska autocesta omogućit će siguran posao za oko 6000 hrvatskih radnika. Autocesta bi trebala biti gotova za deset godina.

Vlada je rekla svoje nema državnih jamstava niti garancija za građevinare, jednom riječju nema posla.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/kosor-o-jamstvima-za-bar-boljare-koncentrirani-smo-na-hrvatsku,66923.html

Što sad to znači, da Vlada neće pomoći hrvatskim tvrtkama oko jamstava? Propada nam posao stoljeća a njih baš briga??? [angry]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Ne slažem se sa tvrdnjama likova koji krivo percipiraju novinske članke….a pošto nemam vremena,da skratim…kolega Anricom je sve rekao…

je li ovo bio posao za tehniku?

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/farmaceutika/pharmas-zagorje-tehnobeton-gradi-rajicevu-tvornicu,66978.html

Bilo je pet firmi zainteresiranih a pobjedio je Tehnobeton………..znači da je Tehnika izgubila.. [cry]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

mali podsjetnik da se vidi koliki je veliki ulog i važnost posla

U sastavu konzorcija su Konstruktor-inženjering, Tehnika i IGH. Radi se o jednom od najprofitabilnijih poslova koji je Hrvatska ostvarila od svog osamostaljenja. Predvođeni splitskim Konstruktorom hrvatski građevinari izgradit će 188 kilometara dugačku dionicu autoceste u Crnoj Gori koja će spojiti njihov sjever i jug, to jest Bar i Boljare. Na trasi je planirana gradnja 42 tunela i 92 mosta i vijadukta.
Crnogorska autocesta omogućit će siguran posao za oko 6000 hrvatskih radnika. Autocesta bi trebala biti gotova za deset godina.

Vlada je rekla svoje nema državnih jamstava niti garancija za građevinare, jednom riječju nema posla.
[/quote]

Ova vlada je kao i sve prethodne od 1991 godine totalno okrenuta servisiranju uvoznog lobija ….ništa čudno kad se zna da su svi politički guzičari involvirani osobno i ubiru svugdje pinku ……izvoz je tretiran ko zadnji neprijatelj što je potpuno nakaradno a u svim svjetskim državama normalno ….građevinari se tretiraju prema prognozama za ovu godinu …najlošiju upravo za njihovu granu ….zato stojimo i ovdje na svim pozicijama i kod IGH, Hidre, Viadukta…ostalih a posebna igra na Ingri ….NO budućnost nije upitna …preživjeti će se i donijeti rezultate STOGA SAVJET ….ako ulažete dugoročno …isplati se skupljati građevinare ..ako trejdate ima i boljih prilika ….ja se rukovodim onim
ZABA daje 4-5 % na oročenu štednju …što je bolja investiicija ? Građevinari u najlošije vrijeme ili ZABA ? meni ….GRAĐEVINA …TH,IGH, INGRA, HIDRA, VDKT…..

danas se jos jednom potvrdilo pravilo da cijena dionice ne prati poslovanje firme
-tehnika je u izuzetno losem stanju, 10-20 godina losem.
-nema novih ugovorenih poslova osim CG, gdje ionako nemaju sta raditi osim uzeti koji % od kooperanta niskogradnje (bio to vijadukt, sirbegovic ili neko treci)
-nema novih rjesenja iz managementa – i dalje cekanja i otpustanja (neproduzivanje ugovora) proizvodnih radnika, nema promjena poslovne politike, reorganizacije ili kadrovskih promjena

dakle, danas nista osim (danas i sluzbeno) lose vijesti (Rajic)
da li je ovo danas potvrda starog pravila da tada najbolje rastu dionice, ili jednostavno neko ima vezan crobex i dionice i samo prati krivulju?
meni se cini da je istina ovo drugo. a ako je tako… a onda zapravo sve postaje jednostavno (dok god se "taj neko" igra)

je li ovo bio posao za tehniku?

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/farmaceutika/pharmas-zagorje-tehnobeton-gradi-rajicevu-tvornicu,66978.html

Šteta, očekivalo se da će ovo THNK dobiti. Nadam se će barem srediti jamstva za CG jer ako i to propadne bit će gadno.

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Ja napustio ovaj brod [bye]…..očekivao puno više ali s obzirom na situejšn uzeo ovo malo zarade i bris……. [cool]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

moja rasprodaja nije niti krenula kako spada!!!

”Uzeo si krivih lijekova?”
[/quote]
dragi kolega,i ja sam napustio brod prije 2 dana….i ljekove vama prepuštam…..

dan poslje sutra

najveci otpor se ocekuje na 2000 kuna,pa nakon toga ide zadnji top od 2700.ako to prodemo ja je vidim izmedu 3000-3500 kuna,nakon toga bi moglo doci do korekcije…ali to je samo moje viđenje.
upuceni ljudi iz technike svoju dionicu procijenuju na objektivno 5000 kuna:
….ova dionica je zadnjih dana odraila iz dana do dana u prosjeku 4%/po danu cak kada je crobex bio u minusu!to je pokazatelj da se nešto šuška.
a za onog anonimusa koji je kupio 5000 komada do sada,njegov kapital mogao bi za 2 mjeseca dublo vrijediti!!!

Ovo je kolega pisao 16.01 a sad kad je rasprodao za njega thnk-r-a dolazi pod upitnik
[/quote]
pa naravno da dolazi pod upitni…ali ja sam se ove dionice rešio dok drugi se prave pametni…sretno ti bilo vidimo se na 1500

dan poslje sutra

Po ovim postovima su mnogi izašli iz THNK-R-A u zadnja dva dana .

New Report

Close