Šuker pomaže Radiću i Žderiću: ‘Razgovaramo s bankama kako bi riješili problem’"Svjesni smo činjenice o važnosti tog projekta. Trenutno razgovaramo s poslovnim bankama oko premošćivanja tog problema", rekao je ministar Šuker.
Ministar financija Ivan ŠukerPrilikom potpisivanja zajma od 200 milijuna eura sa Svjetskom bankom u ministarstvu financija, ministar Šuker se osvrnuo i na pisanja medija o pomoći države konzorciju IGH-a, Konstruktora i Tehnike za posao gradnje crnogorske autoceste.
Šuker je naglasio kako je davanje jamstava države regulirano zakonski i kako ne bi bilo dobro kada bi država davala jamstva privatnom sektoru.
"Međutim, svjesni smo činjenice o važnosti tog projekta. Trenutno razgovaramo s poslovnim bankama oko premošćivanja tog problema", rekao je Šuker te je istaknuo kako će država učiniti sve što može kako bi taj projekt vrijedan preko tri milijarde eura ostao u hrvatskim rukama.
Podsjetimo, nakon što je hrvatski konzorcij dobio posao u Crnoj Gori, U vladi su s ponosom isticali kako je ovako vrijedan i težak projekt završio u hrvatskim rukama.
Međutim, u posljednje vrijeme cijeli projekt došao je pod znak pitanja budući da hrvatski konzorcij još nije došao do kredita od oko 800 milijuna eura potrebnih za konačni potpis ugovora u Crnoj Gori.
Već dugo nisam vidio ovako agresivno ponašanje dionice, sve me ovo podsijeća na HDEL u proljeće.
Samo šteta da nisam uzeo više ispod 1600 kn, za mene je sad kasno.
Ne kontam ekipu koja sad prodaje, pa u igri je posao od 15 milijardi kuna, pa čak da konzorcij i ne dobije posao (što je malo vjerojatno), rok za dostavu garancije je 01.03. ako se ne varam, dionica će do tog datuma neminovno rasti na osnovu očekivanja dobivanja posla. Čak i špekulatni nemaju razloga za prodaju. Ako se garancija osigura ovo će biti zlatna koka.
Već dugo nisam vidio ovako agresivno ponašanje dionice, sve me ovo podsijeća na HDEL u proljeće.
Kakvi kasno čovjeće,pa s ovim Tehnika vrijedi najmanje 3500….+ Rajić [thumbsup]
Kakvi kasno čovjeće,pa s ovim Tehnika vrijedi najmanje 3500….+ Rajić [thumbsup]
[/quote]
Lova je u drugim građevinarima, a i nevolim kupovati nakon što dionica u par dana odradi 20%.
THNK je netko preko ljeta skupljao, koliko sam pratio uzeo je nekih 5000 kom u dva-tri mjeseca.
Moguće da taj igrač ovo diže, ako je ovako dugo skupljao onda sigurno ima dobar plan.
Dobar dan svima,
Evo njemu je kasno, a meni je prosjek 1926 kuna !
I dalje mislim da ću se najnormalnije izvući i zaraditi. Nek bude i skromno, nebitno. Doći će dan
najveci otpor se ocekuje na 2000 kuna,pa nakon toga ide zadnji top od 2700.ako to prodemo ja je vidim izmedu 3000-3500 kuna,nakon toga bi moglo doci do korekcije…ali to je samo moje viđenje.
upuceni ljudi iz technike svoju dionicu procijenuju na objektivno 5000 kuna:
….ova dionica je zadnjih dana odraila iz dana do dana u prosjeku 4%/po danu cak kada je crobex bio u minusu!to je pokazatelj da se nešto šuška.
a za onog anonimusa koji je kupio 5000 komada do sada,njegov kapital mogao bi za 2 mjeseca dublo vrijediti!!!
Po meni do 2800 kn strong hold (tu je jak otpor), a onda radite što hoćete. Ja THNK pratim kroz koorelaciju s jednom drugom dionicom, kad mi se poklope koeficijenti prodajem i ulazim u tu drugu. Za sada je ta dionica 50% skuplja od THNK.
Interesantno kako uvjek netko dobije informacije prije nego ostali.Nije valjda da bid raste zbog toga jer je vani oblačno i tmurno.Ali nema insajd trgovine…ma kakvi,bože sačuvaj [tongue]
Interesantno kako uvjek netko dobije informacije prije nego ostali.Nije valjda da bid raste zbog toga jer je vani oblačno i tmurno.Ali nema insajd trgovine…ma kakvi,bože sačuvaj [tongue]
Ljudi jednostavno kupuju dok još mogu po ovim cjenama, protrgovano 47 komada, kakav insajd, pa svi znaju da su očekivanja velika.