THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zanimljiva rasprava…
Evo samo da poštedim kolegu DELUXa daljnjeg uvjeravanja pojedinaca u očigledno.
Jednostavno tko vam ne vjeruje nek ode u najbližu poslovnicu bilo koje banke i zatraži stambeni kredit i onda dobivene uvjete usporedi s onima iz 2007.g. Ne mora ni slova znati sve će mu fino teta osobni bankar zorno objasniti [lol]
Naravno osim ako ne misli da su do sada stanovi većinom u cashu kupovani i to sve od strane ljudi u javnim službama jer jedino oni još odkaze ne dobijaju [lol] [lol]

@Minus75p

kolega znamo da svi mi imamo poneki san..
Prosjecnom Hrvatu je san da ima stan auto i stalan posao..

Imam i ja neostvarenih snova, htio bih sutra sjest u vlastiti svemirski brod i otputovat do Plutona da vidimmalo kak je na drugim planetama..

No bojim se da je moj san neracionalan..

Hrvatski građani su sve samo ne šparni, jer da jesu nebi bilo tolikog zaduženja, nebi se toliki stanovi i auti kupili na kredit, nebi neuspjele sponzoruše kupovale Paciotti čizme na čekove itd itd…

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

nisam rekao da smo šparni…nego da se izbor modela ulaganja uglavnom svodi na kupnju stana, bilo na kredit (uglavnom), bilo za keš…
i kad se hrvatu iznad glave makne sivi oblak, kad ugleda malo sunca, kad strah malo utihne, kupovat će se stanovi opet…k’o i prije

biom75

@Minus75p

Imam i ja neostvarenih snova, htio bih sutra sjest u vlastiti svemirski brod i otputovat do Plutona da vidimmalo kak je na drugim planetama..

Hrvatski građani su sve samo ne šparni, jer da jesu nebi bilo tolikog zaduženja, nebi se toliki stanovi i auti kupili na kredit, nebi neuspjele sponzoruše kupovale Paciotti čizme na čekove itd itd…

Pa mislim da si fulao trenutak Dizelaš, sad se kupuje, a ne prodaje…. To si mu kad je cijena bila 2800kn trebao savjetovati, a ne sada…Sad je strpljenje i čekanje, mukom kupljeno po 1400-1500 prodati po barem dvostrukoj cijeni

@Minus75p

Pa mislim da si fulao trenutak Dizelaš, sad se kupuje, a ne prodaje…. To si mu kad je cijena bila 2800kn trebao savjetovati, a ne sada…Sad je strpljenje i čekanje, mukom kupljeno po 1400-1500 prodati po barem dvostrukoj cijeni
[/quote]

Da kolega nisam ja nikaj fulao, ja sam imna 2600 rekao svimada prodaju, a na 2200 Vidri napisao da ne kupuje.
Nikome ja trenutno ne savjetujem da proda THNK, neznam odkle ti to

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Nemam ovu dionicu al koliko sam shvatio neki fond mora prodati par tisuća komada. Pa zašto se onda gurate na kupnji. Pa pustite ih da prodaju što niže. Koliko god pala isto tako će narasti natrag.

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

Da kolega nisam ja nikaj fulao, ja sam imna 2600 rekao svimada prodaju, a na 2200 Vidri napisao da ne kupuje.

Ja također savjetujem strpljenje, jer neće još dugo biti po ovoj cijeni…
Glede priča o fondu i tisućama komada, to se može riješiti van burze, a ne na burzi.

Isprike kolega Delux, meni se čini povoljna cijena na određenim graditeljima, Viadukt prije svega, al ni Tehnika nije loša po ovoj cijeni.

Jeli Vama jasno da sa svake cijene THNK opet moze past 90 % ???

DELUX;

Fundamentalno mi nevalja nikako…
Ali tehnički..ja je nebi kupio prije 1200 kn…

[smiley]

http://www.kucilooro.webs.com/

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/bar-boljare-konstruktor-dostavio-kompletnu-garanciju,63164.html

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

Kao prvi pametan potez Hrvatske vlade za iznalaženje izlaska iz krize zasigurno može biti samo oživljavanje graditeljstva. Stoga ovaj sektor smatram jako perspektivnim za buduća ulaganja…

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/bar-boljare-konstruktor-dostavio-kompletnu-garanciju,63164.html

Čudno je kako niko ne komentira ovaj fenomenalan uspjeh Konzorcija za CG. Oni su uspjeli skupiti garanciju od 1,04 milijarde EUR !!!
U tom konzorciju je i THNK.
Zar ovi koji stalno pljuju po THNK misle da su ovi bankari bedasti i da bi ikakvu garanciju dali, a ne >1 mlrd EUR, da imaju imalo sumnje da ovo nije dobar posao i da će naše tvrtkke dobro zaraditi na ovom poslu.

HALO!! Ovo je 1,04 milijarde EUR! Jeste vi negdje još čuli za ovakav posao koji su ugovorile naše tvrtke!!
Ja kapu skidam do poda ekipi koja je ovo ugovorila.
Ovdje je posla preko glave za slijedećih 6 godina.

Znate koliko je konzorcij zatražio radnih dozvola za CG? Preko 4.000 dozvola. Najveći dio će doći pretpostavljam iz HR.
Znate koliko ima THNK ukupno zaposlenih? oko 1300.

Znači ovdje se mogu cijele 3 THNK zaposliti slijedećih 6 godina (samo na terenu, ne računajući one koji će posao odrađivati iz HR)

Izgleda da ovoj ekipi koja blati po THNK nisu sve kockice na broju.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

New Report

Close