Pogledajte kako je iz godine u godinu rastao dug u odnosu na kapital tehnike
Dug/kapital
111,37%
140,23%
160,87%
165,15%
308,04%
316,17%
334,02%
Za zadnjih 7 god..
Trenutno je u 2009. tehnika dužna 334 % u odnosu na kapital i rezerve,,
Dug/kapital
111,37%
140,23%
160,87%
165,15%
308,04%
316,17%
334,02%
Za zadnjih 7 god..
Kolega,
Nije dobro to gledati na taj način.
Ako je tvrtka digla kredit za npr izgradnju stanova, tada je normalno da ima dug (dok se stanovi ne prodaju), ali ima i imovinu koja je na drugoj strani bilance i drži protutežu tom dugu.
Tako da nije dobro gledati dug samo prema kapitalu dioničara jer tvrtka može projekte financirati i tuđim novcem , ne samo svojim.
THNK je dosta projekata financirala zaduženjem i ti projekti su još u izvedbi. Kad se to pozatvara taj omjer će biti drugačiji (ako opet ne bude novih sličnih projekata)
Ovi podaci koje ste iznijeli samo svjedoče o velikoj expanziji tvrtke zadnjih godina. Što mislite koliko je zaduženja vezano samo za granju stanova za ZG holding u Sesvetama?
Slično je npr kod INGRE. Ima veliki dug prema kapitalu jer je sama financirala izgradnju ARENE, ali ima i imovinu (Arenu)
…THNK je dosta projekata financirala zaduženjem i ti projekti su još u izvedbi. Kad se to pozatvara taj omjer će biti drugačiji (ako opet ne bude novih sličnih projekata)
Ovi podaci koje ste iznijeli samo svjedoče o velikoj expanziji tvrtke zadnjih godina. Što mislite koliko je zaduženja vezano samo za granju stanova ….
Meni ovo što ste napisali zvuči vrlo loše
Kažete da su se jako zadužili, a stanovi se već godinu dana skoro ne prodaju.
Velika ekspanzija je dobra ako tržište raste, ali ako je ušlo u recesiju onda je realna opasnost da se sve uruši do dna. Evo Pevec npr., imao je veliku zaduženost i veliku ekspanziju, pa je propao a prodavao je jeftine stvari a ne skupe stanove.
Tehnika je u vrlo opasnoj situaciji. Velika zaduženost, pad prihoda i dobiti, nekretnine koje stoje neprodane, drastično opala kupovna moć stanovništva, otkazi koji pljušte na sve strane, a sama građevina u 2010. godini očekuje oko 20.000 otkaza [shocked]
Auuuuuuuu , umra san od straja , sve ću prodat do 16.00.
HMMMM
uvdje je situacija caki gora nego na hdel-u
Od ukupne aktive koja iznosi milijardu i 700 milijuna, kapital i rezerve su SAMO 317 milijuna..
Kapital i rezerve
2007. su bile 450 milijuna
ove godine ako budu 300 milijuna mozete otvorit šampanjac
Dug tvrtke se iz godine u godinu povecava, a kapital i rezerve se pocele smanjivati..
Vrlo vrlo nezahvalna situacija i pozicija za THNK
[bye]
Dug/kapital
111,37%
140,23%
160,87%
165,15%
308,04%
316,17%
334,02%
Za zadnjih 7 god..
DELUXdruk.. nisi mi odgovorio: imaš li ti THNK i HDEL u portfelju…?
Ako nemaš, ne znam što radiš ovdje s ovakvim katastrofičnim postovima i molim te idi u LEDO ili druge tvoje favorite dionice, osim ako se ne popraviš i staviš nam nekakv optimističan post, da se bar malo razvedrimo (mi koji imamo obje dionice).
U protivnom si jedno zlonamjerno smetalo na ovoj temi !!!
Dug/kapital
111,37%
140,23%
160,87%
165,15%
308,04%
316,17%
334,02%
Za zadnjih 7 god..
Kolega Deluks malo ste me optužili da lažem pa dajte svratite na bez cenzure općenito jer trebam vaš odgovor koji nikako ne stiže tamo?
Pa nije da odgovor na postavljeno pitanje nadilazi vaše sposobnosti? Ili ste vi malo lagali….
Kolega Badman…
U cemu je problem…nemojte spamat temu thnk..
imate li sto argumentirano napisati na ovoj temi?
Ta za tehniku ponovno ne izgleda sjajno, gubi moment i zabila se u gornju liniju koja je dugorocni otpor..
Mozemo reci da je dionica i dalje u bear trendu
Da se još nekaj razumijemo…
Fundamentalno mi nevalja nikako…
Ali tehnički..ja je nebi kupio prije 1200 kn…ako ode gore, ja bum propustio taj rast..
ETo, pošteno sam vam napisao, makar, moj ulaz i na 1200 kn ako bude, bit ce 20 % i bris van
Ali tehnički..ja je nebi kupio prije 1200 kn…ako ode gore, ja bum propustio taj rast..
ETo, pošteno sam vam napisao, makar, moj ulaz i na 1200 kn ako bude, bit ce 20 % i bris van
kolega ulazio si ti i po 1650 pa si bio vesel mislio si da je to dno
kolega ulazio si ti i po 1650 pa si bio vesel mislio si da je to dno
[/quote]
1650 10 komada
1500 22 komada
1450 50 komada…
frknuo sve iznad 1600
Meni dosta
Mislim da je danas na Tehnici odrađen pad i sutra okrećemo u zeleno tijekom jutra.
Danas smo imali retest linije potpore koja je izdržala, otud silni nalozi na kupnji na 1530-1540 (preko 250 kom).
Kolega Badman…
U cemu je problem…nemojte spamat temu thnk..
imate li sto argumentirano napisati na ovoj temi?
Imam. Slažem se s vama o tehničkoj prognozi. A sad vi meni jel "lokalno dno" bilo 9.6. – koliki je tada bio krobeks. Ili to nadilazi vaše sposobnosti?