Pitanje za kolegu VIDRU
THNK zadnje 3 godine konstantno smanjuje kapital i rezerve a povećava aktivu?
Znate li što to znaci?
Ili moramo i iz toga obavit seminar?
Kolega, idemo na e-bay kupit još koju knjigu iz investiranja, ima tu rupa u znanju vidim.
a u kojoj gledalici ste to vidjeli kolega ?
crobi i THNK danas idu u + !
[/quote]
Spaasila nezaposlenost od velikog pada al ipak nevjerujem da cemo danas zavrsiti u + jer ce biti rasprodaje zadnjih 10 min [cool]
Ali morate kolega priznati da se lipo slaže kupnja na THNK.
Upozorio sam vas jutros da se slaže kupnja, a vi meni kljuke.
Reče kolega plavi, vrata ti mogu otvoriti ali ući moraš sam.
…ide nas crobi danas na -2,20,a tako i THNK sa njima na -7 % [angry]
Kolega Over slaba analiza i procijena.
THNK ima ukupno kapitala i rezervi 317 milijuna kuna, dok je ukupna aktiva oko 1,638 milijardi kuna..
Svakto imalo pametan zna sto to znaci..DUG/KAPITAL = 335 %
NPM je ovdje čitavih 0,6 %!!!!!!!!!!!!!
Pa zar oni toliko malo sebe poštuju .
To je kao da na 100 knuna imate zaradu 60 lipa..
Vidimo da su se kapital i rezerve u odnosu na 2008. god smanjili..
hmmmmm znaci li to da je glavnica pocela biti sredstvo za financiranje obveza..
Jadna majka onome tko zivi od gotovine, a ne od novonastalih prihoda..
Najgore od svega je kaj oni zive od stanogradnje, a potraznja za stanovima je takva da je lakše pronac zrno kave u barelu nafte nego kupca za stan..
Savjetujem oprez
tehnika ne zivi od prodaje stanova. postotak od prodaje stanova je obicno u FI, samo treba prelistati do zadnje stranice, jel…
grad zagreb je duzan tehnici ogroman novac, tehnika taj novac drugima; onaj dan kad je IGH odustao od placanja zagrepcanke gradu (i u tom trenutku grad usao u jos nepovoljniju situaciju), taj je dan tehnika mogla pasti na 800-900 kn. medjutim, umjesto toga, trziste ne reagira padom, nego se pojavljuju ogromne transakcije, a cijena ostaje tu negdje. koja je shema?
posla u gradjevini u HR sigurno nema, za iducu godinu nema projekata, a novac je i dalje skup, nekoliko poslova koji su ostali (govorim za firme velicine tehnike, posto tehnika ne zivi od postavljanja keramickih plocica) su premalo za hr operativu.
ako se u narednih par mjeseci dobije neki posao (neki sh. centar ili nesto inzenjerski zahtjevnije vani), firma ide dalje, ako ne… onda kanibalizam po prokusanom FF modelu
a to znaci – firma nece bankrotirati jos neko vrijeme, ali ce oslabiti kadrovski, a posljedicno i cijena dionica pasti.
slusajmo vijesti.
THNK ima ukupno kapitala i rezervi 317 milijuna kuna, dok je ukupna aktiva oko 1,638 milijardi kuna..
Svakto imalo pametan zna sto to znaci..DUG/KAPITAL = 335 %
NPM je ovdje čitavih 0,6 %!!!!!!!!!!!!!
Pa zar oni toliko malo sebe poštuju .
To je kao da na 100 knuna imate zaradu 60 lipa..
Vidimo da su se kapital i rezerve u odnosu na 2008. god smanjili..
hmmmmm znaci li to da je glavnica pocela biti sredstvo za financiranje obveza..
Jadna majka onome tko zivi od gotovine, a ne od novonastalih prihoda..
Najgore od svega je kaj oni zive od stanogradnje, a potraznja za stanovima je takva da je lakše pronac zrno kave u barelu nafte nego kupca za stan..
Savjetujem oprez
tehnika ne zivi od prodaje stanova. postotak od prodaje stanova je obicno u FI, samo treba prelistati do zadnje stranice, jel…
grad zagreb je duzan tehnici ogroman novac, tehnika taj novac drugima; onaj dan kad je IGH odustao od placanja zagrepcanke gradu (i u tom trenutku grad usao u jos nepovoljniju situaciju), taj je dan tehnika mogla pasti na 800-900 kn. medjutim, umjesto toga, trziste ne reagira padom, nego se pojavljuju ogromne transakcije, a cijena ostaje tu negdje. koja je shema?
posla u gradjevini u HR sigurno nema, za iducu godinu nema projekata, a novac je i dalje skup, nekoliko poslova koji su ostali (govorim za firme velicine tehnike, posto tehnika ne zivi od postavljanja keramickih plocica) su premalo za hr operativu.
ako se u narednih par mjeseci dobije neki posao (neki sh. centar ili nesto inzenjerski zahtjevnije vani), firma ide dalje, ako ne… onda kanibalizam po prokusanom FF modelu
a to znaci – firma nece bankrotirati jos neko vrijeme, ali ce oslabiti kadrovski, a posljedicno i cijena dionica pasti.
slusajmo vijesti.
[/quote]
Kolega Otporstoka je u pravu, pratimo pa ćemo vidjeti, možda ćemo joj pomagati da raste a možda da pada?
Meni svejedno kud će, glavno da fluktuira [thumbsup]
[
Meni svejedno kud će, glavno da fluktuira [thumbsup]
Kolega vama ne moze biti svejedno jer ste masovno kupovali po 2200..
A ako imate savjesti onda vam ne moze biti svejedno barem zbog ljudi kojima ste savjetovali da je na 2200 super pick…oni su brat bratu jedno 30 % u minusu…
Pa ako ne volite svoju lovu, imajte obzira prema onima koji se sada zbog vaših savjeta nalaze u nezavidnoj poziciji
Kolega, svatko sa svojim novcem može raditi što god hoće. Eto ja sam kupovao Tehniku na 2.200.
Geronimo je kupovao Dalekovod na 430 kn, nagovarao je i druge da kupuju, pa ga pitajte kako se osjeća on i oni koji su ga poslušali………
-baš kao i oni jadnici kojima ste vi govorili da kupuju Ledo na 21.000 kuna
-kao što znamo ja nikoga nisam nagovarao da kupuje tehniku kad je bila na 11.500 kuna
-dakle svatko je kovač svoje sreće
-vi ste kupujući 2008.g izgubili milijune, pa vam ja ne prigovaram, jel tako?
-to su vaši novci i vi ih možete zapiti, zakockati ili učiniti što god želite
samo strpljenja doći će i vaših pet minuta samo ih morate prepoznati i iskoristiti
[wink]
Hmmm
moj portfelj je na ATH
Da sam izgubio milijune to bi znacilo da sam ih ove godine zaradio nekoliko..
Ipak nisam toliko uspješan
-Kolega Vidra,samo naprijed.
-Ovo je moja miljenica,tu sam kao u domu svome.
-Nadam se da je nečete ubiti ,vašim crnjacima.
Ulažite u znanje.
Lp
HMMMM
uvdje je situacija caki gora nego na hdel-u
Od ukupne aktive koja iznosi milijardu i 700 milijuna, kapital i rezerve su SAMO 317 milijuna..
Kapital i rezerve
2007. su bile 450 milijuna
ove godine ako budu 300 milijuna mozete otvorit šampanjac
Dug tvrtke se iz godine u godinu povecava, a kapital i rezerve se pocele smanjivati..
Vrlo vrlo nezahvalna situacija i pozicija za THNK