Meni se sve to skupa čini dobro izrežirano, namjerno ili slučajno. Do prije samo dva mjeseca cijena se pumpala u nebesa, na krilima izdašne dividende, premda je zapravo rok za upis u knjigu dioničara istekao još krajem kolovoza. Nakon što su prošli svi pravi (i fiktivni) rokovi, dividende niotkud, pa nakon par dana stiže sramežljivo priopćenje Uprave kako isplate idu u ratama jer se nema novaca (a u kolovozu ih je bilo)? Još par dana poslije, g. Filipec u svim novinama izjavljuje kako za THNK i sve građevinare tek dolaze teška vremena i dionica kreće strmoglavo prema dolje i pumpa se non-stop u minus. Dobrih vijesti niotkud, a čak i ako se koja pojavi (partnerstvo s INGRA-om u Alžiru) prolazi uglavnom nezapaženo. U završnoj fazi, kad ekstremni pad već postaje svima sumnjiv, pojavljuju se zabrinute glasine o mogućem stečaju i većim problemima u tvrtki tako da se svim drhtavim ručicama izbije i zadnja dionica. Za nekoliko tjedana, ovog svega se vjerovatno više nitko neće ni sjećati, a dionica će uz mali promet neupadljivo rasti, kao i nakon srpnja.
ova dionica nije za ljude slabog srca jer stvarno nikad nisi siguran koliko može past a tako i rast jednostavno rečeno dionica kockarskog duha
koja rasprodaja???
Mislijo sam oci al kad vidim ovakvu rasprodaju na cijeni od 1450 sad znam da to ide jos dole.
Mislim negdje na 1250 kn
LP
Griješiš, 1450 je dno. Slijedi odbijanac, uskoro će biti počišćeno i ovo na 1500 [cool]
[/quote]
potpuno ste u pravu kolega, danas sam čekao na 1450 i nedočekao ali u ponedjeljak skidam 50 komada na 1500, ovo je bagatela, a za mjesec-dva prodam na 2200-2500 [thumbsup]
ali niti kupnja ne posustaje… mislim da bi svakako trebalo kupiti na 1450… nećemo puno pogriješiti a možemo dobro zaraditi… imho
[/quote]
Definitivno se slažem! Koji ti je broj grudnjaka?
[/quote]
splićo, broj grudnjaka je ovdje definitivno nebitan, osim ako ga ne trebaš za multipliciranje cijene THNK u narednom periodu…
[/quote]
Trebam
Neko je danad skupio lijepu količinu THNK po super cijeni. Mislim da je kupac napravio bolji posao od prodavača.
Očito je da je na ovoj cijeni THNK vrlo atraktivno ulaganje. Svaka čast kupcu (možda ćemo za 3 dana vidjeti u SKDD tkoje to bio).
a,vjerojatno mif prodaje "rodjaku",a na 4-5k će "rodjak"prodati mif-u,i tako u nedogled…
eeee,da ja imam rodjaka u mif-u…
a sve uz hanfin blagoslov
da, ja mislim da je tako jednostavno,a ako cijena krene rasti,to je to
a kako bi hanfa i dokazala,ako bi to svaki put napravio s drugim pajdom i drugom dionicom
nakon transakcije podijelimo papriku,i to je to
potpuno ste u pravu kolega, danas sam čekao na 1450 i nedočekao ali u ponedjeljak skidam 50 komada na 1500, ovo je bagatela, a za mjesec-dva prodam na 2200-2500 [thumbsup]
ako danas nisi uspio skupiti na 1450,onda si definitivno smotan,nećeš uspjeti kupiti niti na 1500,a bome ni prodati na 2200.Znaš,ako želiš nešto kupiti,dovoljno je staviti nalog na kupnju. Jutros je bila rupa do 1420…gdje si bio ?
NHF !
ali niti kupnja ne posustaje… mislim da bi svakako trebalo kupiti na 1450… nećemo puno pogriješiti a možemo dobro zaraditi… imho
[/quote]
Definitivno se slažem! Koji ti je broj grudnjaka?
[/quote]
splićo, broj grudnjaka je ovdje definitivno nebitan, osim ako ga ne trebaš za multipliciranje cijene THNK u narednom periodu…
[/quote]
Trebam
[/quote]
THNK 4.500 … izračunaj sam i imaj na umu da je push-up…
Pa ne bi se složio da će Tehnika prijeći 2100kn.
Dapače da moram birati graditelja po ovim fundamentima, izvoznim poslovima, onda bi
ovu dionicu izbjegao! Dapače prodao sam i zadnji komad ove dionice i prebacio u INGRU i VDKT jer vjerujem da će ove 2 dionice ostvariti značajnije prinose nego Tehnika.
Tehnika je ograničena na lokalno tržište, sam budžet države i nije dobar.
Očekujem velike selidbe kapitala iz IGH, THNK, DLKV u VDKT i INGRU.
TOP:
1kom IGH=1,25kom THNK=7,5 kom DLKV=37kom INGRE=3kom VDKT
DNO:
1kom IGH=1,4 kom THNK=6,2 kom DLKV=41 kom INGRE=7kom VDKT
SADA:
1kom IGH=2 kom THNK=9 kom DLKV=72 kom INGRE=9,2 kom VDKT
Poanta: VDKT i INGRA (firme orjentirane na izvoz) su najpodcijenjenije.
Prosjeci trgovanja (MEDIJAN) od početka postojanja na burzi:
IGH – 5461 kn
DLKV – 618 kn
INGRA – 129 kn
VDKT – 988 kn
THNK – 3872 KN
HDEL – 721 KN
Pa ne bi se složio da će Tehnika prijeći 2100kn.
Dapače da moram birati graditelja po ovim fundamentima, izvoznim poslovima, onda bi
ovu dionicu izbjegao! Dapače prodao sam i zadnji komad ove dionice i prebacio u INGRU i VDKT jer vjerujem da će ove 2 dionice ostvariti značajnije prinose nego Tehnika.
Tehnika je ograničena na lokalno tržište, sam budžet države i nije dobar.
Očekujem velike selidbe kapitala iz IGH, THNK, DLKV u VDKT i INGRU.
Kolega, vi izgleda baš niste najbolje informirani. Zar Vama nije poznato da je jedan HR konzorcij ugovorio ogroman posao negdje u inozemstvu i da je to posao vrijedan preko 2 mlrd EUR.
Taj posao su između ostalog ugovorile upravo (osim konstruktora IGH) i Tehnika.
Vi ste malo polupali lončiće izgleda. Neki dan ste nas uvjeravali kao ide Tehnika na 4.300 a sada tvrdite da neće doći ni do 2100.
Ajde razmislite malo..što vi zapravo mislite?
U petak je bio peti najveći promet od 2000.godine
Najveći prometi do sada:
2481 kom 12.1.2007
2300 kom 18.12.2007
1921 kom 28.5.2009
1817 kom 9.11.2004
1440 kom 27.11.2009
U petak je bio peti najveći promet od 2000.godine
Najveći prometi do sada:
2481 kom 12.1.2007
2300 kom 18.12.2007
1921 kom 28.5.2009
1817 kom 9.11.2004
1440 kom 27.11.2009
imate kolega možda prosječne cijene na te dane?