THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

a kolko je dividenda?

80 kn po dionici, sitno, ali čovjeka veseli.

U bilo kojem momentu na svoj portfelj možete gledati kao da vam ga je tog časa netko poklonio i nije vam rekao kupovne cijene

…i jos nesto.
Nekako mi dionice sporo rastu sve nesto nasilu.
Kad se sjetim proljeca ove godine,e to je bila euforija i prometi po 90/100 milja.,a sad jedva 60.
Sa THNK moram izlaziti pomalo jer nemoze da od jedno prođe veci nalog sto je i to jedan veliki problem kad zelite da prodate svoje dionice.

Toliko od mene i cujemo se opet na ovoj temi kadf padne ispod 2000 kn.
Ocekivam je na toj cijeni oko 01 mjeseca 2010 godine.

pozz i sretno
[bye]

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

Kad je zadnji dan za dividendu ili sam ja prespavao!

Ponedjeljak 21.09.09. je zadnji dan. Sjeda na SDA 24.09.09.
[/quote]

Greška, 25.10.2009!!!!!!
[/quote]
Ako je skupština održana 25.08.2009, a datum stjecanja dividende je 30 dana nakon toga, a 8. mjesec ima 31 dan, ispada da na SDA treba biti 24.9.2009, pa onda minus 3, to je 21.09.2009. Datum dospijeća je onda 24.10.2009. (ako ne odgode kao Viadukt).

U bilo kojem momentu na svoj portfelj možete gledati kao da vam ga je tog časa netko poklonio i nije vam rekao kupovne cijene

Nebitno za dividendu, ko si nije zaradio div. x 4-5 unazad mjesec ili dva do danas baš šteta.

A dugorocnom ulagacu je sasvim svejedno jel 20. ili 26.9.2009.

Je li to već zavladala panika tko će prije prodati?

Inače, Tehnika je odlična firma, nije fer samo špekulirati s njom.

Nema tu emocija, čista kalkulacija. Sada je postotak dividende malo veći od 3%. A šta ako u utorak cijena bude npr. za 5% manja nego u ponedjeljak. Zar nije bolje u ponedjeljak prodati i u utorak dokupiti? Naravno, što će biti, to nitko ne zna.

A što se tiče fer igre, netko tko će u ponedjeljak prodavati postavljanjem na asku će time zapravo dizati cijenu. Pa to bi trebalo biti dobro za firmu da joj raste cijena dionice.

over25…

hm, lijepo je od tebe što upozoravaš ali ja ne mislim prodavati ni prije niti poslije dividende…

i još nešto, tvoj strah vuče na drukanje a to ljudi ne vole…

Čovjek koji ne pravi greške obično ne radi ništa.

over25…

hm, lijepo je od tebe što upozoravaš ali ja ne mislim prodavati ni prije niti poslije dividende…

i još nešto, tvoj strah vuče na drukanje a to ljudi ne vole…

kako me nece biti strah prijatelju kad su na proljece srusili burzu bez ikakvog razloga,a svijet rastao jos 15-ak .

prošle godine smo vikali nemože više padati nego što je palo, (pa je ipak padalo i dalje…)
ove godine vičemo nemože više rasti nego što je već naraslo, (pa će ipak…)

zvuči poznato?

problem je da ako si već "zakačen" za ticker jednom kad prodaš za xy jako je teško pregristi g..no i vratiti se na 20% skupljoj cijeni

Heaven or Las Vegas

over25…
srušili su nas na proljeće, ali tada je situacija biula drugačija… slažem se da fundamenti baš nisu od koristi ali treba pričekati pa vidjeti… ako je dividenda 80 kn, neće valjda odmah pasti na 2000 kn dan poslije dividend-day…

Čovjek koji ne pravi greške obično ne radi ništa.

over25…
srušili su nas na proljeće, ali tada je situacija biula drugačija… slažem se da fundamenti baš nisu od koristi ali treba pričekati pa vidjeti… ako je dividenda 80 kn, neće valjda odmah pasti na 2000 kn dan poslije dividend-day…

nemislim da ce pasti nakon dividende.
Mislim da bi svijet trebao imati korekciju dva/tri dana,a ta korekcija ce unistiit THNK jer je nitko nekupuje osim onog frajera sto je dao u nju ovih dana cca 5 milja kuna.

Svoje sam sve prodao i zelim vam koji ste ostali da prodate po najboljoj cijeni.

P.S. Nedrukam na pad jer imam jos dosta ULPL kojeg cekam na 1000 kn.
Sa THNK je samo problem sto vecini nije interesanta dionica,a neznam zasto?

bojim se da opet počinje isti scenario kao i prije par mjeseci…dignu je na 2.500, svi počinju kupovat ko da nema sutra, pa počinje igra sa stavljanjem većih naloga na ask i šišanjem ovaca…ako se ne varam prije je to rađeno sa stalnim stavljanjem po 50-ak komada na asku i naravno začas je opet završila na 2.000 kn…vidjet ćemo ovaj put

bojim se da opet počinje isti scenario kao i prije par mjeseci…dignu je na 2.500, svi počinju kupovat ko da nema sutra, pa počinje igra sa stavljanjem većih naloga na ask i šišanjem ovaca…ako se ne varam prije je to rađeno sa stalnim stavljanjem po 50-ak komada na asku i naravno začas je opet završila na 2.000 kn…vidjet ćemo ovaj put

O teme pricam cijelo vrijeme.
Vidis sad kad nema tog frajera kako je bild supalj.

New Report

Close