Ne mogu vjerovati da nitko nije napisao da je u dnevniku bio direktor tehnike Filipec i govorio o poslu stoljeća.
Zašto bi to netko spominjao , da je Filipec sretan do suza iz aviona gledao trasu auto-puta ,što mu poduzeće ima posao narednih 7 godina na izgradnji i 30 godina na održavanju.
Burza nam je teško obolila , a Tehnika će narast do 06. listopada ili će je fondovi po HANFI morat prodat.
[/quote]
Na koju ono razinu thnk mora narasti do 6.10
a je ovo mrcvarenje ali ovaj šta je stavio 100 komada na kupnju po 2215 kn svaka mu čast pa tko misli neka izađe
a je ovo mrcvarenje ali ovaj šta je stavio 100 komada na kupnju po 2215 kn svaka mu čast pa tko misli neka izađe
A znači i ti ga vidiš, ja mislio da mi monitor vrisnuo i pixeli se posvađali [lol]
vrtim stranice unazad i nigdje nisam vidio kretanje u top10 dioničara.
Da li je netko pratio stanje kroz ove dane velikih prometa? Ko se iskrcavao, a ko je ulazio/podebljavao?
Hvala!
zahvaljujem na informaciji !!!
ipak čudno s ozbirom koliko je dionica protrgovano u proteklih tjedan-dva … hm!
Kolege,
Kakva je Vaša procjena, hoće li THNK-a dati ove godine dibvidendu i koliku?
Ja bi rekao da hoće i to opet oko 100 kn.
To sam zaključio zato što imaju dosta zadržane dobiti od prošlih godina, i ako i isplate 100 kn po dionici to će opet biti cca pola prošlogodišnje dobiti..
Dodatno, ako pogledamo vlasničku strukturu u top 10 vidimo da bi se više od 1/3 vratilo nazad Tehnici ili njenim zaposlenima.
Dakle nema ni jednog razloga da mgmt i zaposlenici THNK sami sebe kažnjavaju i ne isplate ovu dividendu.
Jedini racionalan razlog bi bi očuvanje likvidnosti i stvaranje rezervi za ovaj posao u CG.
Jaka dividenda… (ako je uopće bude), eto tko je prodao jutros već si je zaradio tih 100-injak kn po dionici, a bit će još takvih dana na pretek nastavili se ovaj istovar/pretovar koji traje već danima bez obzira na vijesti, Q zaradu, ugovore i sl.
Sa samo 2186 dionica se ulazi u top 10 znači sve ove dane netko se poigrava sa manjim brojem i diže ju i ruši kako mu se hoće i pri tome lovi sitne ribice koje ulete kad pomisle da će jače rasti, a uspaniče se kad ju neopravdano sruši kao npr. danas. I dok se ne pojavi ozbiljniji kupac ovo može trajati u nedogled, nema tu nikakve kontrole.
Bolje se igrati s pajdom pa najmanje jednom tjedno zaraditi tu dividendu nego glumiti gljivu i čekati.
Ili naravno otići u dionicu s kojom se ne može ovako očigledno manipulirati sa sićom od parsto tisuća kuna.