THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Juče i danas opet potvrđeno daleko najgora građevinska dionica na ZSE i dok se raslo, a i sada kad se pada. Istina nađe se poneka koja je manje rasla ali kad je pad u pitanju THNK je neprikosnoveni car.
Morala bi rasti duplo više idućih dana da nadoknadi ovo naspram recimo DLKV, IGH, VDKT itd…
U top 10 ne vide se nikakve promjene pa zaista neznam zašto je tomu tako i tko je ovako ruši zadnja 2 dana, a prije toga joj nije dao gore beskonačnim sipanjem naloga po asku čak i na 4 mil. kn prometa.
I da na dnevniki kažu da je ugovor s CG potpisan i da skoči 30% bit će tek tamo gdje je bila prije tjedan dana, ništa više od toga.
Neki kažu da je ugovor već uračunat i da je zato rasla. Pa raslo je i Pounje isto toliko, povukao ga crobex pa raslo po inerciji i bez nekih novih poslova…
Zaista mi nevjerojatno da THNK neće niti malo kapitalizirati tako veliki posao rastom cijene dionice na ZSE (rastom u odnosu na ostale, a ne zajedno sa svima kao do sada).
Ali da će rasti kao npr. HDEL, IGH, JNAF, LKRI, JDPL i još neke odnosno preko 100% u nekoliko dana sve mi teže za povjerovati.
Ako ne vidim nešto očigledno što se ovdje događa slobodno me prosvjetlite.
Unutra sam i volio bih da griješim i da će ipak povući gore i napraviti razliku kad prestane istresanje ali… nekako ne vidim svjetlo na kraju tunela u ovoj dionici…
Teško se mirim s činjenicom da mi je dio portfelja u jednoj od gorih dionica na cijeloj ZSE.

Crnogorska vlada odobrila ugovor , potpisivanje je u utorak 09.lipnja u 11 sati. Imate audio zapis sa tiskovne konferencije na službenoj stranici vlade.

bit će da je to razlog pada cijene, ova prolongiranja donose neizvjesnost i strah kod ulagača. Kad se napokon potpiše past će nam kamen sa srca i onda je to -to. Tad treba polako sakupljati THNK bez trejdanja i za par godina bit će Tehnika na starim vrijendostima iznad 10.000 kn [smiley]

sve što pišem je osobno mišljenje, nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica

Crnogorska vlada odobrila ugovor , potpisivanje je u utorak 09.lipnja u 11 sati. Imate audio zapis sa tiskovne konferencije na službenoj stranici vlade.

http://www.vlada.cg.yu/vijesti.php?akcija=vijesti&id=173827

Juče i danas opet potvrđeno daleko najgora građevinska dionica na ZSE i dok se raslo, a i sada kad se pada. Istina nađe se poneka koja je manje rasla ali kad je pad u pitanju THNK je neprikosnoveni car.

Isto ti je i s Ingrom, ljudi su u brodarima i zato ove dionice stoje. Doći će i njihovo vrijeme, na burzi se ne ulaže od danas do sutra. Vidjet ćeš pošto će ti bit THNK I INGR na kraju godine [thumbsup]

Isto ti je i s Ingrom, ljudi su u brodarima i zato ove dionice stoje. Doći će i njihovo vrijeme, na burzi se ne ulaže od danas do sutra. Vidjet ćeš pošto će ti bit THNK I INGR na kraju godine [thumbsup]
[/quote]

Ingra nema nikakve veze sa THNK.
Pogledaj samo Q1 i + posao stoljeca.
Neznam kako je mozes uspoređivati sa Ingrom.
Ingri je realna cijena 50 kn…nekazem da ce propasti al trenutno je tako….pozz

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

BDI je u korekciji , znači da se kapitalizira rast i prelazi u sljedeću perspektivu , sada možemo očekivati val građevine , naročito one kvalitetne kao što je THNK. Možda sutra bude i jeftinije , ali ja bih osijedio čekajući u kešu i gledajući zelenilo u Americi.
Ne nasjedajte dnevnim igrama fondova i brokerskih kuća , oni ono što prodaju ispod cijene dobiju natrag bez gubitaka i tako međusobnim fingiranim trgovinama stvaraju razine mukte ulaza na onima koji se ulove u prostoru između postavljenih stativa.
Do razine cijene 2500kn je jednak broj dionica na kupnji i prodaji , sve ostalo je na 5000kn i više , vidjeli ste prije par dana kada je pometeno do 2490 , da je bila rupa na asku do 5000kn.

,

Nije isto, neusporedivo, razlika je ogromna u korist tehnike. Nema potrebe za detaljnim objašnajvanjem, pogledaj 1Q, CG…

daj pojasni malo bolje…molim te

BDI je u korekciji , znači da se kapitalizira rast i prelazi u sljedeću perspektivu , sada možemo očekivati val građevine , naročito one kvalitetne kao što je THNK. Možda sutra bude i jeftinije , ali ja bih osijedio čekajući u kešu i gledajući zelenilo u Americi.
Ne nasjedajte dnevnim igrama fondova i brokerskih kuća , oni ono što prodaju ispod cijene dobiju natrag bez gubitaka i tako međusobnim fingiranim trgovinama stvaraju razine mukte ulaza na onima koji se ulove u prostoru između postavljenih stativa.
Do razine cijene 2500kn je jednak broj dionica na kupnji i prodaji , sve ostalo je na 5000kn i više , vidjeli ste prije par dana kada je pometeno do 2490 , da je bila rupa na asku do 5000kn.

daj pojasni malo bolje…molim te
[pray]

Bar-Boljare: Vlada Crne Gore prihvatila tekst ugovora s hrvatskim konzorcijem

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/bar-boljare-vlada-crne-gore-prihvatila-tekst-ugovora-s-hrvatskim-konzorcijem,47303.html

meni največi misterij je to da nema promjene u top 10

meni največi misterij je to da nema promjene u top 10

Ne znam zašto je to čudno. THNK ima veliki free float i preko 50% dionica je izvan top 10. (to je cca 99.000 dionica !)

Jasno je da Tehnika ESOP neće prodavati kao ni Uprava ni trezor po ovim cjenama. Erste Equity je ulazio na cca 10.000 a mislim i AZ OIF, tako da bi oni bili ludi izlazit po ovim cjenama.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

New Report

Close