THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zaboravili ste jednu bitnu stvar da je na čelu IGH -Magic Air Jure koji vrlo lako komunicira sa medijima.Dok na čelu Tehnike je direktor koji komunicira sa dioničarima i javnošću preko radničkih novina.Pošto je PR ozbiljan posao a uprava je škrta to platiti možda bi Jure mogao u fušu odraditi koju presicu za ove sramežljive(čitaj samouvjerene) dečke iz Tehnike.

thnk je podcijenjena u odnosu na ostale građevinare, ali dosad većini nije bila interesantna zbog izrazito male likvidnosti.
Zadnjih dana su se slagali veliki kupovni nalozi, čistilo se po asku, rađeni svaki dan veliki prometi. Slično je bilo i sa JDPL kad je počeo rasti od 100 kuna na više … pa vidi ga di je sad (na 20x kn). Zato sam i ja danas nešto dokupio … izrazito povećana likvidnost bi mogla značiti da će krenuti vlakić i na tehnici, kako bi se fundamentalno dohvatili drugi građevinari.
Jedva čekam vidit top 10 nakon prometa ovih dana.

Ma slažem se ja za malu likvidnost ali onda uprava koja kupuje trezorske dionice bi trebala sprečiti da ti netko sa cca 25 dionica spusti dionicu za -3,50%.Ova dionica je baš tipična dionica za pumpanje jer većina dioničara su djelatnici Tehnike.Samo za to treba imati školovanu osobu.Zato bi ja predložio da se u famoznim Tehnikinim novinama osim redovnih rubrika savjet doktora,šahovski problem,građevinska fizika gospodina Crvića uvede još i škola za male ulagače.Još bi me i zanimalo dali će biti ove godine dividende ili će se dobit preusmjeriti u modernizaciju novina (možda da se kupi tiskara) ili se napravi pošteni web site tako da ulagači mogu i nešto pročitati o firmi u koju ulažu.

Kad već nemamo PR juru Radića kao IGH, imamo oavaj forum pa ćemo se sami potruditi da nadoknadimo sramežljivost managmenta Tehnike u medijskim istupima [wink]

Uspješni pregovori splitskog konzorcija i crnogorske vlade, ugovor idući tjedan
28/05/2009

Crnogorski ministar prometa Andrija Lompar izjavio je u četvrtak kako očekuje da će crnogorska vlada nakon uspješnih pregovora na svojoj sjednici idući četvrtak odlučiti o potpisivanju koncesijskog ugovora za izgradnju autoceste Bar-Boljari (od Crnogorskog primorja do granice sa Srbijom) s hrvatskim konzorcijem koji predvodi splitski Konstruktor.

Lompar je izrazio zadovoljstvo završnim pregovorima protekla dva dana u Splitu i Zagrebu ocijenivši da je ta "složena procedura pregovaranja uspješno privedena kraju", te da je Konstruktor "spreman odmah krenuti u posao".

"Do zasjedanja vlade 4. lipnja preostaje nam ‘jezička dorada’ ugovora i pregled neovisnog revizora koji treba provjeriti matematičku i logičku ispravnost tog teksta, pa tek onda vlada treba odrediti svog predstavnika koji će potpisati dokument", rekao je Lompar podgoričkim Vijestima.

On je izrazio zadovoljstvo i spremnošću Zagrebačke banke na sudjelovanje u projektu, a cijeli postupak vođen je, po njegovim riječima, sukladno "najboljoj svjetskoj praksi, uz sudjelovanje međunarodnih institucija čije reference i reputacija trebaju biti samo dodatni motiv za bankare i financijere da uđu u ovaj posao".

Konstruktor je procijenio da je vrijednost čitave autoceste 2,77 milijarda eura, od čega bi država sudjelovala s 1,74 milijarde eura, što bi plaćala u idućih 30 godina, koliko bi trajao i koncesijski ugovor.
Hina

Sad je već vrlo izvjesno potpisivanje ugovora idući tjedan. Iako to većina ulagača očekuje, mnogi će u konkretnu aktivnost kupnje dionica THNK na burzi krenuti tek tamo u utorak-srijedu. Zato treba sada biti korak ispred njih i uzeti dok je cijena nisko jer ne treba čuditi ako na dan potpisa ugovora u onoj euforiji cijena THNK dosegne 3000 kn. Zadnjh dana imali smo prilike pratiti kako dionice lete gore dnevno po 20-30% pa isto očekujem i od THNK [thumbsup]

moji postovi su odraz osobnog mišljenjaa bez sugestija i odgovornosti te nisu financijski savjeti niti nagovor za kupoprodaju

Kad usporedimo jučerašnji promet od preko 4,2 miljuna kuna (1921 dionica) s top 10 vidljivo je da je jučer protrgovana izuzetno velika količina THNK, s kojom gotovo da bi se moglo ući u top 10 (naravno, da je bio samo jedan kupac).
Tko je jučer kupovao znat ćemo idući tjedan, a moguće da se ovdje odigra preuzimanje i da firma napokon dobije većinskog vlasnika. Onda bi i PR zasigurno bio na visini.

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. TEHNIKA ESOP D.O.O. 37.891 20,00 Osnovni račun
2. TEHNIKA D.D. 18.869 9,96 Osnovni račun
3. PBZ D.D. 7.399 3,91 Skrb. račun
4. FILIPEC FILIP 5.147 2,72 Osnovni račun
5. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 4.483 2,37 Skrb. račun
6. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 4.483 2,37 Skrb. račun
7. POPOVIĆ DAVORIN 3.547 1,87 Osnovni račun
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 3.542 1,87 Skrb. račun
9. MULOVIĆ BESALET 2.591 1,37 Osnovni račun
10. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 2.186 1,15 Skrb. račun
Ukupno: 47,58

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Hm, ipak je ova dionica rasla 40 % u 3 dana. Nebi se ja tu zaletavao.
A nemojte smesti s uma da je danas zadnji dan za sell in may.

Evo da se vizualno stekne dojam koliko je jučerašnja trgovina bila velika:

ova dionica tek treba da odradi rast…pogledajete zadnja dva prometa .
Oni koji su je kupovali nece je dati isopd 3.000 kn.
Sad je u -2.15..pravo vrijeme za dokup,a druga stvar u prvom kvartalu vece dobit za 100% nego lani [thumbsup]

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

mislim da će u četvrtak bit dan D za ovu dionicu nisam neki stručnjak ali miriši tako

ova dionica tek treba da odradi rast…pogledajete zadnja dva prometa .
Oni koji su je kupovali nece je dati isopd 3.000 kn.

moš mislit, pa tko prodaje sada po 2300 nego oni što su kupovali jučer po 2200? na burzi je hrpa trejdera koji uzmu 5% i odu dalje, a jučer ih se ovdje ukrcala hrpetina

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti

do 2400 imaš malo više od 100 kom na prodaji a jučer se trgovalo sa skoro 2000 kom

i izgleda da je onaj veliki izašao

snaga udarca mi varira

izgleda da netko stopira rast da se napuni al nikako da se skupe nalozi ispod 2.300 kn.
Ljudi, nemojte biti najivni i prodavati je ovako podcjenjenu.
Do Petka je ocekivam na 3.500 kn…samo da Ameri otvore pozitivno i nema straha [thumbsup]

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

New Report

Close