mirovinci ovo mogu kupovati tek kad cijena dojde na 4 soma [thumbsup]
bik mamicu
Pa naravno gospon vidra, zato buju morali drugi i dignuti na 4000
Deca, ne znam da li sam vam spomenula ali šuška se o novim velikim projektima gde bi naša Tehnika mogla uzeti veliku pinku,deca.
Treba se graditi najveća podzemna garaža u Zagrebu a kaj mislite ko bi to mogel raditi neg Tehnika.
A drugo su investicije Ministarstva pravosuđa u zatvorski sistem.
Tak da bi trebala početi i gradnja zatvora u Šibeniku vrednog 85 miljona eurića, dogradnja kaznionice u Glini i obnova zatvorske bolnice u Zagrebu.
A ko bi mogel lepše i bolje zatvore napravit od naše Tehnike?
Pa samo si poglećte Centar Zagrebačka.Bombon.Jedino kaj tam nema naoružanih čuvara.
Deca, ovo je dionica i pol, ja vam velim.To znači ak sad kupite po 1600, to bu vam ustvari vredilio 2400.Pa di tog ima,deca?
pa kaj je tolko daleko otišlo? hahahah…zakj vrijedi 2400? ak može malo objašnjenje
[/quote]
Pa gospon insider, kaj ne vidite da se malo šalim sa terminom "dionica i pol", tak da sam pribrojala pol od 1600 i dobila 2400.
Najte kaj zameriti
Deca, ne znam da li sam vam spomenula ali šuška se o novim velikim projektima gde bi naša Tehnika mogla uzeti veliku pinku,deca.
Treba se graditi najveća podzemna garaža u Zagrebu a kaj mislite ko bi to mogel raditi neg Tehnika.
Tak da bi trebala početi i gradnja zatvora u Šibeniku vrednog 85 miljona eurića, dogradnja kaznionice u Glini i obnova zatvorske bolnice u Zagrebu.
Pa samo si poglećte Centar Zagrebačka.Bombon.Jedino kaj tam nema naoružanih čuvara.
Deca, ovo je dionica i pol, ja vam velim.To znači ak sad kupite po 1600, to bu vam ustvari vredilio 2400.
Pa di tog ima,deca?
pa kaj je tolko daleko otišlo? hahahah…zakj vrijedi 2400? ak može malo objašnjenje
[/quote]
[lol] [lol] super članak al nisam nigdje vidio da se tehnika spominje.. gle ne bi ja uopće tu pisao ali kad vidim postove tipa do te i te cijene je jeftino ide na tu i tu cijenu…jer nejde to nigdje i razočarala si me branka.preočito radiš neke stavri. bik mamicu [sad]
Mislim da je premala likvidnost na TEHNICI da bi mogli pričati na kojoj cijeni će završiti,a da bi cijena bila stvarna.Koliko danas u + toliko može sutra kada se kapitalizira dobit duplo dolje.Danas sve zavisi o financijama iz AMERIKA.
Deca, ovo je dionica i pol, ja vam velim.To znači ak sad kupite po 1600, to bu vam ustvari vredilio 2400.
Pa di tog ima,deca?
[/quote]
[lol] [lol] super članak al nisam nigdje vidio da se tehnika spominje.. gle ne bi ja uopće tu pisao ali kad vidim postove tipa do te i te cijene je jeftino ide na tu i tu cijenu…jer nejde to nigdje i razočarala si me branka.preočito radiš neke stavri. bik mamicu [sad]
[/quote]
Gospon dragi, pa ne mora se Tehnika spominjati u članku.
Ak piše da bu se počela graditi najveća podzemna garaža u Zagrebu a znamo da Tehnika gradi sve garaže u Zagrebu onda ne znam da vam nacrtam ili da vam stavim graf da vam bude jasno.
Evo vam još jedan citat iz Poslovnog Dnevnika iz svibnja prošle godine pa bu vam možda jasnije,bik mamicu:
P.D.20.05.2008.Ivan Pandžić
"Upravo se projektira i gotovo dvostruko veća garaža od one na Kvaternikovom Trgu i to u Klaićevoj ulici, a jedan od favorita je kao i za sve podzemne garaže u Zagrebu – Tehnika."
Brankica, da bi reć rekel, bik mamicu.
Ljubim ruke i noge od palca na gore, sve do vrata, bik mamicu.!!!!
Samo neznem gde nam se je zgubil onaj …. ma-van.
Brankica, da bi reć rekel, bik mamicu.
Ljubim ruke i noge od palca na gore, sve do vrata, bik mamicu.!!!!
Samo neznem gde nam se je zgubil onaj …. ma-van.
zišel je Van, naš Ma-van [tongue]
vidim da nam kolegić Insider mijenja kolegića Ma-vana [lol]
Možete "filozofirati" koliko hoćete ali ova dionica je i dalje s najmanjim rastom od svih građevinara (i šire) na ZSE. Promet uvijek isti ma kako rastao ukupni promet na ZSE, a na prodaji konstantno daleko veća hrpa naloga nego na kupnji.
Sretno svima koji ulaze ali i onima koji pokušaju izaći, trebat će im [thumbsup]
Imam pitanje za iskunije, poput Brankice no i za one koji s iskusne u dijonicama…
naime, Tehnika je prošle godine u ovo doba najavila skupštinu i dividendu, tada je bila sto kunića, što je jakodobro.
No, fondovi su u travnju mjesecu imali oko 3000 dijonica tehnike, kojih bi se, po zakonu , trebali riješiti do listopada., jerbo je cijena firme pala. To je loše, jerbo bi moglo rušiti dijonicu.
e sada, neutralno: tih par tisućaka komata i nije puno, možda si ih se većim dijelom do sada riješili ili ih se upravo (danas riješavaju).
Dakle pitanje- što je bolje, kladiti se na dividendu, koja nije mala, ili se kladiti na pad zbog jerbo fondovi do listopada moraju vanka?
@ my moon
Pa šta ti je 100kn dividende kada je ova dionica samo od juče pala za više od toga sa 1744 na 1620kn i tko zna gdje je kraj, dok gotovo sve ostalo na ZSE raste.
Ulaz ti sigurno pobjeći neće, pa kada su objavili dobitak natječaja u CG svi građevinari su skočili više od THNK i oni koji s tim nisu imali veze, ne ide THNK nikuda jer fondovi svaku iole pozitvinu vijest koriste kao dobru priliku za iskrcaj. Danas izgleda da im popušta strpljenje pa je ruše bez pardona. Ni izuzetno velika pozitiva u 1.Q 2009. nije joj pomogla.
Ne mislim ulaziti i ne drukam prema dolje, samo dobronamjeran savjet.
P.S. Jesi baš siguran da će dividende uopće biti?
čeh, čeh iza uva…. u svakom slučaju imaju otkud isplatiti dividendu, ne vidim razloga da je ne daju, kako prodaja stanova pada, pretpostavljam da siva ekonomija s te strane menagamentu ne daje prihode, pa što ne odtočiti malo na dividendu.
Da budem iskren, nit mi smrdi, nit miriši ova dijonica, gledam u nju špekultivnim krajičkom oka- uzorak po kojim mrljavi podsjeća me na već viđenu igru kao atgr, inu i hdrel, neke čudne igre fondova od baba k stričevima , kada se vijesti o dobitku, gubitku, glasinama il dividendi pažljivo plasiraju, a dionica čudnovato raste.
Baš tako. Slažem se u potpunosti.
Zaostaje osjetno za svima u sektoru u nazad mjesec dana, a kako se na ZSE naposlijetku sve fino iznivelira sistemom spojenih posuda jer je tržište (pre)malo vjerojatno će doći dan kada će i ova potegnuti jače ali za pogoditi točno na vrijeme je već i dosta sreće potrebno.