Nema tog posla koji će ovu dionicu dići ove godine preko 1400kn (iz nekog razloga ta razina je prosto neprobojna), a ako 1.Q bude kao zadnji prošle godine samo će još potonuti.
Ostajem pri tome da ova dionica ima potencijal za vraćanje na neke realnije razine ali to se po svemu sudeći neće dogoditi ove godine. Potpuno je izvan fokusa kupaca čak i danas kada je promet gotovo duplo veći nego zadnjih dana i kada sve raste ovdje se samo slažu novi nalozi na prodaji. ovo beskonačno vrludanje između cca 1300 i 1399kn je naprosto postalo predosadno [bye]
Mavane, to ti je stara vijest, moraš staviti neku novu da potakneš temu…………….. [wink]
Primjerice, stiglo je kvartalno izvješće, nikad bolje, i tako to….. [thumbsup]
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/THNK-fin2009-1Q-NotREV-K-HR.xls
Uze mi link iz "usta" [lol]
I već je netko i potrošio 60-ak tisuća kn na dionice THNK prije par minuta…
Sad moraš nabaciti par brojki………………………joj sve mi je neugodno kak ne znaš drukati [lol]
Raspišeš se , skočili prihodi, duplo veća dobit, rasprodali stanove…………………..daj malo mašti na volju [smiley]
Samo gledaj da ne lažeš, kao neki na jednoj drugoj građevinskoj temi……………
Ma bi ja ali još ne vjerujem očima da im je 1.Q 2009. bolji od 1.Q 2008.
Iskreno očekivao sam minus kada sam pročitao kako su ima pali prihodi u zadnjem Q prošle godine.
Sad mi je još manje jasno zašto se dionica zapekla na 1400 sve ovo vrijeme…?
Samo znam da se u top 10 dioničara niti jedna dionica nije trgovala ove godine.
Koja korist od drukanja kad ovaj forum, imam osjećaj, nitko ne čita, a još manje piše na žalost.
Sad bi trebao direktor Tehnike malo po novinama i tv kao Radić za IGH, to je pravo drukanje
[wink]
Eto dok pišem ode na +8,62%
Bit će da netko uistinu čita ta Q izvješća [lol]
Evo malo službenijeg komentara izvješća za 1.Q 2009.
30.04.09. 15:10:01 NEWS-H4306937
Dobar start Tehnike u 2009. godini
ZAGREB, 30. travnja 2009. (Hina) – Građevinsko poduzeće Tehnika je u prvom tromjesečju ove godine, prema podacima iz financijskog izvještaja koji prenosi Zagrebačka burza, poslovalo s neto dobiti od 9,2 milijuna kuna, što je 73,5 posto bolji rezultat nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.
Ukupne prihode u prvom ovogodišnjem tromjesečju Tehnika je povećala za 4,4 posto, na 351,7 milijuna kuna, dok su ukupni rashodi porasli za 3,8 posto, na 340,3 milijuna kuna.
Glavninu prihoda Tehnike čine poslovni prihodi s iznosom od 339,6 milijuna kuna, dok su financijski prihodi iznosili 12,1 milijun kuna.
Dioničko društvo Tehnika jedno je od vodećih hrvatskih građevinskih tvrtki za visokogradnju s tradicijom od 60 godina i 1.400 zaposlenih.
Deca, jesam vam rekla da bu sve u redu? Ma nema zime za Tehniku
I ispala si u pravu!
Samo kretanje dionice mi nije jasno!?
Prodaja je tvrda ko od kamena nikakva pozitivna vijest ih do sada nije natjerala da povuku i jedan jedini nalog s aska, baš naprotiv množe se i poslije objave posla u CG i poslije ovog (mar meni) iznenađujuće dobrog izvješća!??
I ispala si u pravu!
Samo kretanje dionice mi nije jasno!?
Prodaja je tvrda ko od kamena nikakva pozitivna vijest ih do sada nije natjerala da povuku i jedan jedini nalog s aska, baš naprotiv množe se i poslije objave posla u CG i poslije ovog (mar meni) iznenađujuće dobrog izvješća!??
[/quote]
Ma- van, jebli te moderatori koji su oćito je dozvolili da svojim neznanjem privatiziraš ovu temu (vidi broj postova zadnjih mjesec dana), pa čovjeće ti nemaš nikakve veze , a toliko si se exponiro na ovoj temi da je to za normalnog čovjeka već i bolno, daj sjaši i okreni se stvarima u koje se razumiješ.
Šta pišeš ako si uvjerenja da ovo nitko ne čita, stvarno glupost nad glupostima, ti si oćito je u "potrazi za izgubljenim vremenom"
Daj čovjeće, ako si čovjek, sjaši već jednom dosjadio si svojim glupostima svakom iole normalnom forumašu.
Moj savjet; svojim nebulozama prebaci se na temu gdje te nitko ne pozna , za svaki slučaj pod nekim drugim nickom, da ti se zamete svaki trag.
Ma-van- e sretan ti 1.Maj , a svojim, glupostima, molim te, ne truj više medijski prostor.