THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

E vidite, dragi moj drukerski kolega ovo je sasvim neka druga slika, kad nema skrivenih oćio pokazuje veću kupnju od prodaje, a to nekaj drugo govori. Kaj ne?

Živnula bu , živnula, bik mamicu, kaj ne Brankica ,samo strpljenja ipak imate posla sa najbolim i najvećim pravim građevinarom u Hrvatskoj i okolici.
Šteta samo kaj su je se ulovili day tradery, ali izgleda da nebuju dugo.

…da je barem pala na 1000, d dokupim još koju…ili išla do 1500 da malo prodam…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Kupi sada nebu više padala…

Nego samo rasla !!!

ko pljuje po dionici = htio bi ju kupiti...........ko dionicu hvali = već ju je kupio

Kupi sada nebu više padala…

Nego samo rasla !!!

Na kojoj burzi?
Na ZSE je baš danas u padu (-1.65%).
Valjda imaš informacije širem puku nedostupne… a sudeći po trgovini i svim potencijalnim ulagačima…
No s ova 3 uskličnika na kraju mene si uvjerio [lol]

Čuj kad sam ovo napisao već je bila na -1.65

Što je još jedan razlog zašto je povoljna

Kad to zbrojimo sa time da je jedini građevinar koji danas nije rasto

Konkluzija THNK ide gore htjeli vi ili ne…

ko pljuje po dionici = htio bi ju kupiti...........ko dionicu hvali = već ju je kupio

Čuj kad sam ovo napisao već je bila na -1.65

Što je još jedan razlog zašto je povoljna

Kad to zbrojimo sa time da je jedini građevinar koji danas nije rasto

Konkluzija THNK ide gore htjeli vi ili ne…

Hm, sjećam se dana kada je bilo velikih i dobrih vijesti za "našu" firmu a vrhnje su obrale sve druge građevinke… No, možda nas iznenadi kad se najmanje budemo nadali

biom75

Nemojte me pogrešno shvatiti nisam druker (pa nemogu ja utjecati na kretanje cijene).
Meni trenutno ova dionica izgleda ko napeta praćka kao što sam ranije pisao samo nedostaje joj neka pozitivna informacija kao početni impuls, a to sigurno neće biti izvješće za 1.Q u 2009. ako je suditi po zadnjem Q u 2008. Možda to bude početak pregovora sa CG (pisali da je to 28.04) pa treyderi odrade posao kao na JNAF-u, a možda će još puno vremena proći dok interes za THNK ne poraste…
Meni je za sada zanimljivo promatrati ju jer je ispala iz vlaka u kom se vozaju ostali građevinari na ZSE (nerijetko vozi i u kontra smjeru) pa me zanima epilog te priče…
Nije isključeno ni da se provozam.

Pa ja mislim da je ipak rasla

kak sam i reko da bude !!!

Dakle, situacija u svijetu:
Vaš link
i u Hrvatskoj:
Vaš link
i situacija u Tehnici: novi ovomjesecni nastavak pada placa (treci mjesec zaredom, ovaj put oko 15%) i magleni Sky office sa 200 nesigurnih ljudi samo na tom gradilistu.
I sad, posto se zapravo nista nije promjenilo od kad sam se raspisao ovdje prije koji tjedan – pitam vas zasto je narasla cijena za tih stotinjak kuna? Ko to kupuje? Koje on informacije zna? Jel kraj krize? Jel pojeftinio novac? Jel onome ko ima zivu lovu postalo isplativije ulagati u proizvodnju i nekretnine ili drzati u banakama sa 7% kamata?
Svi znate kakvo je stanje, svi znate da se nista neocekivano ne dogadja (FI je za razdobolje koje je ionako proslo), svi znate da je narednih 6-12 mjeseci kriticno (jer ovo je gradjevina, a ne pokretna traka), ali svejedno neko kupuje? Pitam vas – sta on zna i koje ima informacije? Ako neko zna, neka ih napise ovdje.

Vaš link
i u Hrvatskoj:
Vaš link
i situacija u Tehnici: novi ovomjesecni nastavak pada placa (treci mjesec zaredom, ovaj put oko 15%) i magleni Sky office sa 200 nesigurnih ljudi samo na tom gradilistu.
I sad, posto se zapravo nista nije promjenilo od kad sam se raspisao ovdje prije koji tjedan – pitam vas zasto je narasla cijena za tih stotinjak kuna? Ko to kupuje? Koje on informacije zna? Jel kraj krize? Jel pojeftinio novac? Jel onome ko ima zivu lovu postalo isplativije ulagati u proizvodnju i nekretnine ili drzati u banakama sa 7% kamata?
Svi znate kakvo je stanje, svi znate da se nista neocekivano ne dogadja (FI je za razdobolje koje je ionako proslo), svi znate da je narednih 6-12 mjeseci kriticno (jer ovo je gradjevina, a ne pokretna traka), ali svejedno neko kupuje? Pitam vas – sta on zna i koje ima informacije? Ako neko zna, neka ih napise ovdje.

On zna da je Tehnika podcenjena na P/E 7,6 i BV 0,5 i jedna od 5 firmi u Hrvatskoj sa viškom keša u odnosu na dug.
A isto tak zna da je dobiven veliki posel u Crnoj Gori i isto tak zna da dok god je Bandić na vlasti,a to je doživitno, dotle bu Tehnika imala od čeg živeti taman da niš drugo ne naprave.

Vaš link
i u Hrvatskoj:
Vaš link

On zna da je Tehnika podcenjena na P/E 7,6 i BV 0,5 i jedna od 5 firmi u Hrvatskoj sa viškom keša u odnosu na dug.
A isto tak zna da je dobiven veliki posel u Crnoj Gori i isto tak zna da dok god je Bandić na vlasti,a to je doživitno, dotle bu Tehnika imala od čeg živeti taman da niš drugo ne naprave.

[/quote]

Brankica, da bi reć rekel.

Na kraju u svakoj krizi prvo stradaju građevinari, ali se zato prvi i oporavljaju jer u suprotnom gospodarstvo bi stagniralo ili padalo , a to nije dobro za BDP

Moji su građevinari zadnji tjedan gadno stradali

jeli to znači da smo u krizi .. [lol] [lol] [lol]

New Report

Close