A ništa, još par komada oko blokade rasporedit i to je to [bye] . . . al zato će na odbijancu opet tehnika povuć svojih 30 ak posto !!! [thumbsup]
Nadam se da se ne varam i da nećemo stvarno otić u abis!
A ništa, još par komada oko blokade rasporedit i to je to [bye] . . . al zato će na odbijancu opet tehnika povuć svojih 30 ak posto !!! [thumbsup]
Nadam se da se ne varam i da nećemo stvarno otić u abis!
dobro nam došao u dugoročne [lol]
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=862783fa-005c-4177-89f4-65d46fc1003f&open=sec
Top deset hrvatskih dionica u Dow Jonesovom balkanskom indeksu
Dow Jones Stoxx Sub Balkan 30 indeks, koji predstavlja 30 najvažnijih kompanija iz regije koja obuhvaća Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i Makedoniju, sadrži čak deset hrvatskih kompanija: Inu, Hrvatski telekom, Adris, Atlantsku plovidbu, Podravku, IGH, Ingru, Tehniku, Dalekovod i Ericsson Nikolu Teslu.
he he tako nekako, ali samo sa 50 posto lovice do sada unutra [lol]
Žao mi je samo što nisam prodao onu svoju nekretninu koju prodajem isključivo radi toga što se odigralo ovih dana … blah znao sam da ću zakasniti da kupujem po ovim cijenama !!!
Ali dobro, iako za ovaj odbijanac neću biti spreman, vjerujem da smo tek u polovici bear marketa te da nakon odbijanca (koji se po meni mora dogoditi vrlo skoro, već do srijede) idemo opet natrag na ove razine, ali sumnjam da može niže od toga. Ako može to bi mi bilo jaaaako veliko iznenađenje [lol]
Mislim da ćemo na odbijancu ukoliko potraje, tj ako bude klasični odbijanac, ala onaj 15.4.2008 do 1.6.2008 ići do MAKS 4000. Pri čemu ja naravno izlazim sa solidnim plusem hehe … pogotovo ako kupim još u rasponu 1800 – 2200 u ponedeljak da si poboljšam ulaz.
THNK ttm pe 5,9 … mislim ovo postaje smiješno [tongue]
Sretno svima!
Žao mi je samo što nisam prodao onu svoju nekretninu koju prodajem isključivo radi toga što se odigralo ovih dana … blah znao sam da ću zakasniti da kupujem po ovim cijenama !!!
Ali dobro, iako za ovaj odbijanac neću biti spreman, vjerujem da smo tek u polovici bear marketa te da nakon odbijanca (koji se po meni mora dogoditi vrlo skoro, već do srijede) idemo opet natrag na ove razine, ali sumnjam da može niže od toga. Ako može to bi mi bilo jaaaako veliko iznenađenje [lol]
Mislim da ćemo na odbijancu ukoliko potraje, tj ako bude klasični odbijanac, ala onaj 15.4.2008 do 1.6.2008 ići do MAKS 4000. Pri čemu ja naravno izlazim sa solidnim plusem hehe … pogotovo ako kupim još u rasponu 1800 – 2200 u ponedeljak da si poboljšam ulaz.
Sretno svima!
S obzirom da je prosječna u petak bila cca 2200kn to bi bio rast od oko 90% u mjesec i pol recimo ugrubo.I to pod uvjetom da ne padnemo više nimalo.Misliš li da je to realno za očekivati ako uzmemo u obzir kakav je sentiment tržišta?Nemoj me krivo shvatiti i ja sam unutra i volio bi da se to dogodi
ali mi to u ovom trenutku izgleda nestvarno.Možda je to zbog ovog pada koji mi je utjerao strah u kosti pa pušem i na hladno.
Ma zato sam rekao MAKS [smiley] , a ne znam ni sam iskreno govoreći, tržište je doista postalo iracionalno pomalo.
Procjenu baziram na činjenici da smo vidjeli dnevnu promjenu od skoro 30 posto nedavno na prometu od pišljivih 900k, u rasponu od 3100 do 3700 kn. Mislim da tu postoji poprilična rupa.
Prometi na kojima smo pali u ovom cijelom periodu od 3.10 na ovamo su doista mršavi,pa ne vidim neki veliki otpor u slučaju odbijanca koji bi nas mogao jako štopati.
Ali naravno da su ovakve odokativne procjene podložne totalnoj propasti ukoliko recimo samo jedan od većih dioničara poželi na odbijancu utopit imalo veći broj dionica, ali mislim da se to neće dogoditi …
PS1 : kad u pon kupim još po 2000 (nadam se [pray] ), meni sve iznad 2500 sasvim odgovara [cool]
PS2: meni je stvarno super zabavno kako je ova dionica dopustila svima onima neiskusnima koji su uletavali u nju od 12k pa prema 9k, da si sada tako ubiju prosjek da to nije normalno. pad od 6X je doista impresivan [thumbsup]
PS3 : što se straha tiče, da sam prodao djubre od nekretnine, kupio bi još jedno 400 komada na ovoj cijeni bez IMALO TRTE i zaboli me oće li padat još ili neće, na 2000 kuna tehnika je BUY svjetski po bilo kojem pokazatelju ili filozofiji ulaganja. Čak i dividenda od 100 kuna nije loša uz ovu cijenu hehe
Ne daju bitange više ništa po diskontu.Razlika između zadnje u petak i prve danas preko 20%
U petak ubo malo po 22xx,preko vikenda nabavio neke pare i danas…ćorak.
Nema veze…naka ona samo raste i oporavi se barem malo
GRRR…. čorak i ovdje isto… trebalo je u petak skidat sa onog 100 komadnog po 2050… [cry]
Pojeli su ga za pola minute. Blah.
A ništa šta je tu je… mislim da ćemo nakon blokade prema 3000 za tili čas. Samo da vani sve ostane ovako zeleno.
Mislim da ćemo na odbijancu ukoliko potraje, tj ako bude klasični odbijanac, ala onaj 15.4.2008 do 1.6.2008 ići do MAKS 4000[/b]. Pri čemu ja naravno izlazim sa solidnim plusem hehe … pogotovo ako kupim još u rasponu 1800 – 2200 u ponedeljak da si poboljšam ulaz.
Sretno svima!
Potpisujem sve, samo se ne slažem kod targeta, moj je malo više.., a i ulaz mi nije tako vrhunski ko tvoj, nisam predvidio takav masaker te renomirane firme, nije ona đabe u Dow Jonesovom balkanskom indeksu, e kad bi imal love u petak da se je nakrcam po 2100…
[thumbsup]
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=862783fa-005c-4177-89f4-65d46fc1003f&open=sec
Top deset hrvatskih dionica u Dow Jonesovom balkanskom indeksu
Dow Jones Stoxx Sub Balkan 30 indeks, koji predstavlja 30 najvažnijih kompanija iz regije koja obuhvaća Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i Makedoniju, sadrži čak deset hrvatskih kompanija: Inu, Hrvatski telekom, Adris, Atlantsku plovidbu, Podravku, IGH, Ingru, Tehniku, Dalekovod i Ericsson Nikolu Teslu.
[thumbsup] [thumbsup]
Potpisujem sve, samo se ne slažem kod targeta, moj je malo više.., a i ulaz mi nije tako vrhunski ko tvoj, nisam predvidio takav masaker te renomirane firme, nije ona đabe u Dow Jonesovom balkanskom indeksu, e kad bi imal love u petak da se je nakrcam po 2100…
[thumbsup]
ja vam neću navesti svoj target nego ću samo dati hint:
The PEG ratio (Price/Earnings To Growth ratio) is a valuation metric for determining the relative trade-off between the price of a stock, the earnings generated per share (EPS), and the company’s expected growth.
In general, the P/E ratio is higher for a company with a higher growth rate. Thus using just the P/E ratio would make high-growth companies overvalued relative to others. It is assumed that by dividing the P/E ratio by the earnings growth rate, the resulting ratio is better for comparing companies with different growth rates[1].
The PEG ratio is considered to be a convenient approximation. It was popularized by Peter Lynch, who wrote in "One Up on Wall Street" that "The P/E ratio of any company that’s fairly priced will equal its growth rate", i.e. a fairly valued company will have its PEG equal to 1.
PEG is a widely employed indicator of a stock’s possible true value. Similar to PE ratios, a lower PEG means that the stock is undervalued more. It is favored by many over the price/earnings ratio because it also accounts for growth. If a company is growing at 30% a year, then the stock’s P/E could be 30 to have a PEG of 1.
nije da nisam već doživio ovo
[thumbsup]