THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zanima me kako tumačite izvješće tehnike, odnosno činjenicu da firma posluje sa gubitkom. Pogledajte stavku rashoda, primjetite rezervacije, te kako su umjesto da prikažu realno gubitak, prikazali dobitak.

Bolje se iskrcati iz ove dionice dok je oko 5000, jer u slučaju da tržište krene dolje neće biti lijepo, a ako krene gore sumnjam da će tehnika pratit. To je samo moje mišljenje…

Obey Ferengi Rules of Acquisition

Zanima me kako tumačite izvješće tehnike, odnosno činjenicu da firma posluje sa gubitkom. Pogledajte stavku rashoda, primjetite rezervacije, te kako su umjesto da prikažu realno gubitak, prikazali dobitak.

Bolje se iskrcati iz ove dionice dok je oko 5000, jer u slučaju da tržište krene dolje neće biti lijepo, a ako krene gore sumnjam da će tehnika pratit. To je samo moje mišljenje…

posluju sa gubitkom?
dobrodošao u građevinu

inače:
godina dobit (000) rast dobiti
2002 13409
2003 15225 13,5%
2004 18491 21,5%
2005 35305 90,9%
2006 56090 58,9%
2007 55309 -1,4%

što se tiče 2008-e pročitaj zadnji broj Tehnike
sretno [bye]

Heaven or Las Vegas

Pa kave gubitke ovdje prikazujete pa TEHNIKA je medu vodecim firmama u gradevinarstvu ,i evo jos ju ukrcavam ,tako da se vidimo uskoro u top 10 !

Imao sam i imacu,ali samo sa ljudima[color=blue][/color]

Bude li se kaj gradilo u Kupskoj

KUPUJMO I PROIZVODIMO HRVATSKO

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/THNK-fin2008-1H-NotREV-K-HR.xls

[cool]

Heaven or Las Vegas

Bude li se kaj gradilo u Kupskoj

bazeni?

jako lijepo izvješće.

Dobit Tehnike porasla 30 posto
Business.hr/Hina
13.08.2008 10:45

Građevinska tvrtka Tehnika je u prvoj polovini ove godine ostvarila 16,99 milijuna kuna neto dobiti, što je gotovo 30 posto više nego lani, pokazuju financijsko izvješće danas dostavljeno Zagrebačkoj burzi.
Vezane vijesti

ZSE uživo: Ina opet na 2900 kuna

No, ostvarena dobit manja je 21,67 posto od planirane, navodi Uprava u pojašnjenju poslovnih rezultata. Kao razlog ističe manju prodaju stanova i povećanje cijene građevinskog materijala u ugovorima s fiksnom cijenom.

Ukupni prihodi u tome razdoblju bili su 43,6 posto viši te su dosegnuli 761,13 milijuna kuna. Uglavnom se odnose na poslovne prihode od osnovne djelatnosti.

Većina građevinara radi odlično, igh, thnk, lvcv, ingr, hdel ( navodno čak i indg? ) ………….a još se nude i sa lijepim diskontom u odnosu na fer vrijednost
pitam se može li bolje [rolleyes]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Pa sa obzirom na tržišta vani, uz našu domaću totalnu nelikvidnost, čini mi se, uz činjenicu da tehnika ove godine do sada posluje sa minusom, da bi sve to skupa moglo utjecati na cijenu i ove dionice, pa smatram da je logično sada ju čekati oko 4500 za ulaz.

Pa sa obzirom na tržišta vani, uz našu domaću totalnu nelikvidnost, čini mi se, uz činjenicu da tehnika ove godine do sada posluje sa minusom, da bi sve to skupa moglo utjecati na cijenu i ove dionice, pa smatram da je logično sada ju čekati oko 4500 za ulaz.

hihihi, ti si očigledno novi navlakač…………….ja smatram da je nije logično čekati na 4.500 kn jer se netko iz prvih deset lijepo krca cijelo vrijeme
a opet možda si ti iz tog fonda ( tko bi znao )
za svaki slučaj ću staviti nalog na kupnju [smiley]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Zaradu Tehnike usporila slabija prodaja stanova

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/zaradu-tehnike-usporila-slabija-prodaja-stanova,22606.html

Ovo izvješće malo mijenja stvari, ali ne bitno. Reakcije još nema.

Ovo izvješće malo mijenja stvari, ali ne bitno. Reakcije još nema.

Normalno da je nema, kad se jedva trguje na zse oviha dana, sacekaj da krene bull run, tada ce THNK i na 6000 bit jeftina,, [thumbsup]

New Report

Close