THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tražio si jedan primjer.[smiley]

Ok, hvala. Nemoj slučajno dati dva primjera.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Banke su te koje daju kredite građanima za kupnju stanova. Teško da netko ima bolji uvid u kretanje cijena nekretnina od njih. Banke također investiraju na burzi i pri tome koriste sve informacije koje imaju. Da kojim slučajem većina banka vjeruje da će cijene nekretnina ići gore, zar mislite da bi Tehnika ostala na 6200 ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

plavi:

To znaći da može tu da bude svašta, ili ništa.
Da li je bilo i prije toga? Nisam otvarao izvješće

Ajd neki primjer stavi ako znaš.

Garancije , akreditivi , rezervacije za sudske sporove, ugovoreni a neiskorišteni krediti, primljeni vrijednosni papiri i druge isprave / instrumenti osiguranja naplate potraživanja, imovina izvan uporabe / kod drugih, mjenična jamstva…svašta

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

imovina od drugih, isto čini mi se …

I love the Smell of Profits in the Morning

Hvala Plavi.[thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Može biti nešto moguće pozitivno, a može biti i nešto moguće negativno, eventualno pod određenim pretposavkama. A može biti i manje bitno stavka u cijeloj priči , koja se ne odražava na bilancu i poslovanje.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ipak je ta stavka trećina prihoda, nije malo.

Tehnika d.d. – kodeks korporativnog upravljanja

Društvo Tehnika d.d. dostavilo je Godišnji upitnik korporativnog upravljanja za 2007. godinu.

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/THNK-kodeks.xls

Heaven or Las Vegas

Duser: ” ja zadovoljan P/E 18,86 P/Bv 1,94 [thumbsup] ” Ove multiple nisu same po sebi loše. Loše je to što rezultati nisu bolji, a mogli su biti puno bolji da se zna i hoće

mislim da je teško očekivati da će kompanija poput Tehnike rasti iz godine u godinu po stopi koju svi ekonomisti očekuju, prije treba očekivati zadržavanje stabilnih prihoda uz bilo bi poželjno povećanje efikasnosti i profitabilnosti. Ovi pokazatelji su sada takvi kavi jesu i oprećna su mišljenja oko toga. Molim komentare u smislu kretanja cijene ove kompanije na tržištu za naredni period , uz pretpostavku da su kapaciteti (tvrdi management) za 2008 u potpunosti iskorišteni. hvala (Duser, Plavi, Janlana, Matrix, ali i svi ostali)

"Svi žive od toga da nešto prodaju" - Robert L. Stevenson

krivo si me percipiso[lol]
ja isto kazem da nema teorije za generalni pad nekretnina,
a razloga za diferencijaciju cijene na tristu nekretnina ima vise nego dovoljno…znaci nekima pad, nekima rast
cisto komentar, s obzirom da imam neka saznanja s trzista nekretnina
[lol]

upravo tako, nekima pad a nekima rast, dugoročno je to nužnost a i realno za očekivati.

Činjenica je da bi trenutno bila i nužnost bitnog generalnog pada (obzirom na kupovnu moć/plaće), ali takva nužnost ne povlači uvijek da će se to i dogoditi, u ovom slučaju teško da će se dogoditi.

Istina da su mnogi govorili prije ljeta analogno ovome da je i ovakva korekcija na tržištu kapitala nemoguća, premda sam ja bio uvjeren da korekcija ovih razmjera mora pod hitno nastupiti i čvrsto vjerovao da baš i hoće još tijekom godine, istina malo sam se prevario, trebalo je skroz do kraja godine/početka iduće (i pitanje da li bi se na taj način i tako brzo sve odvijalo da nije bilo određenih utjecaja, ali tako je to, glavno da postoji razlog, povod se tada već nađe kad tad), međutim naravno da je tržište nekretnina malo drugačije, “malo tromije”, nije moguće tek tako srušiti cijene u kratko vrijeme niti pod okriljem ne znam kakvog pesimizma/straha/ludosti/manipulacija kakvi se događaju na tržištu kapitala, na tržištu kapitala je puno veće vjerojatnost da se nužne stvari i dogode u predvidljivo vrijeme, na tržištu nekretnina mogu se ne dogoditi nikada (jer ovisi o previše faktora koji na tom mogu bitno utjecati).

P.S. Kada smo već kod “usporedbe cijena”, vidim da neki navode neke, pa i vrlo čudne cijene, ali neću ulaziti u to obzirom da ne baratam konkretnim podacima za susjedne države niti me zanimaju u kontekstu mojih razmišljanja (niti mislim tamo kupovati nešto, tada bi me zanimalo).

Ali možda je lijepo reći i ovu činjenicu (ne kažem da ima ikakve veze sa cijenama u ZG niti da će imati), ali samo neka se zna: u Berlinu se mogu naći vrlo lijepi stanovi po cijenama upravo oko 2000 € po kvadratu

eh a što je u berlin i pitsburg u usporedbi s zagrebom…sela moja mala…zagreb treba uspoređivati s londonom newyorkom (i to samo onim oko 5. avenije) i eventualno s tokijem [thumbsup]

New Report

Close