THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I ja se nadam da vrijedi samo za Kupsku…. al šturi komentari novinara bez ikakvoga objašnjenja nemaju ama baš nikakvoga smisla osim izigravanja pretencioznog senzacionalizma.
Već viđeno…….

Scio me nihil scire

I ja se nadam da vrijedi samo za Kupsku…. al šturi komentari novinara bez ikakvoga objašnjenja nemaju ama baš nikakvoga smisla osim izigravanja pretencioznog senzacionalizma. Već viđeno…….

Da , recimo seebiz, imao je problema s člancima vezano za otpuštanje dionica od strane Ingrine uprave.

Uvijek misli pozitivno, tako da dugoročno očekujem pozitivan trend.

“In the long run, we are all dead.” John Maynard Keynes. [smiley]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Ova je morbidna…ima ona ljudskija….homo sum et nihil humanum a me alienum puto….Terencije[thumbsup]

Scio me nihil scire

Evo nekoliko stvari oko ove odluke koja ne ide u prilog Tehnike.

Radi se o odluci prekršajnog suda, a mjera koja je izrečena je zabrana obavljanja odreeđenih djelatnosti ili poslova pravnoj osobi. Navedena mjera izriče se prema pravnoj osobi koja je počinila prekršaj u obavljanju određenih djelatnosti ili poslova, ako postoji opasnost da bi takvo obavljanje moglo poticajno djelovati za počinjenje novog prekršaja.

Mjera se može odnositi na sve ili pojedine djelatnosti ili poslove u čijem obavljanju je prekršaj počinjen. U prilogu iz dnevnika nije specificirano u kojom obujmu je mjera primjenjena, ali iz same zakonske formulacije proizlazi da se primjena mjere ne može u slučaju Tehnike ograničiti na jedno gradilište, nego se joj može zabraniti da na 4 mjeseca obavlja jednu od djelatnost za koje je registrirana, npr. projektiranje ili gradnja, najvjerojatnije ona djelatnost koju je izvodila u Kupskoj.

Pravni lijek koji se može koristiti protiv ovakve odluke je žalba koja se mora podnijeti u roku 8 dana, i ona ima suspenzivan učinak, međutim u slučaju žalbe Tehnika je u nepovoljnijem položaju jer sada je teret dokaza na njoj. Sama odluka donesena u prekršajnom postupku nagovješta na koji bi se način mogao završiti i kazneni postupak pokrenut u istoj stvari, tako da su izgledi da se Tehnika izvuče iz slučaja Kupska bez znatne materijalne štete sve manji. Isto tako šteta nanesena ugledu kompanije je znatna, bez obzira na spor.

Ps. ne posjedujem dionice Tehnika.

nigdar ni bilo da ni nekak bilo

Uf ovo ne bu dobro.
Držte se Tehničari.
Možda prevladaju fundamenti pa ne ode …..

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

Uh što će danas biti veselja ovdje. Pogotovo za one strpljive i brze na okidaču

Hell is Empty and all the Devils are Here

e sad ne bi bil u koži onim voditeljima gradilišta koji su stavili svoj potpis!
Mogel bi se jedan veliki dio šibat preko njihovih leđa (ne gine im zatvor)!

Bit će veselja danas no možda i ne tak crnog kak nam se čini u prvi mah!
do kraja dana očekujem podnošljiv minus!
A i kaj je to za nas dioničare poslije ovakvih korekcija još više manje koja u nizu
[lol] [lol]

Pametan čovjek danas će postaviti bid jako nisko, blizu limita…

Sta ne bi se danas Tehnika trebala ukljucit i branit cijenu , ili se varam!???

Neće biti problema.
Samo uzmite da je to loše izvješća koje traje 4 mjeseca.
Ionako trebaju završiti projekte koji se grade
Neću drukati ko neki na dolje i koji siju paniku, ali stpljiv treba biti.
Kamikaza uvijek ima. Pustite da se ispucaju.

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

ODE. Skoro 1 minutu izdržala.

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

New Report

Close