Sad je neće nitko po 12000, a drugi tjedan će je kupovat po 13000 ko da im o tome ovisi život! Bem ti burzu i sve…………..
Meni nikad nisu bili jasni likovi koji su u stanju nabidavat se za jednu dionicu od 12200-12225 umjesto da je skinu s prodaje za 12300. Ali sto ces, sto ljudi, sto cudi…
Luki, znam da pratis tehniku i imas dobre informacije, kakva su ti predvidjanja za ovaj ciklus? (moze i na PM)
Sad je neće nitko po 12000, a drugi tjedan će je kupovat po 13000 ko da im o tome ovisi život!
Bem ti burzu i sve…………..
baš tak. to sam i sam okusio na svojoj koži nekoliko puta ali što je još važnije u većini puta nisam požalio!
Meni nikad nisu bili jasni likovi koji su u stanju nabidavat se za jednu dionicu od 12200-12225 umjesto da je skinu s prodaje za 12300. Ali sto ces, sto ljudi, sto cudi…
Luki, znam da pratis tehniku i imas dobre informacije, kakva su ti predvidjanja za ovaj ciklus? (moze i na PM)
Je istina, pratim ju već duže vrijeme.
Nezahvalno je davat bilo kakve prognoze
Činjenica je da je dionica u zaostatku za sektorom koji je zadnjih tjedana narasao i do 25 posto i to su narasli baš svi a neki i drastično ( ingra, vdkt,hdel,igh, a danas je krenuo i lvcv), pa nemre THNK ostat crna ovca na razinama od 4,5 mjeseca ove godine !
Isto tak je činjenica da se već duže pacamo na ovim razinama zbog Kupske, po meni i previše dugo a zbog čijeg je to interesa nebi o tome u ovom trenutku!
Preko 13 000 sigurno idemo, 14 000 zaslužujemo bez pardona a tek na 15 000 stižemo ostatak sektora !
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. TEHNIKA ESOP D.O.O. 37.891 20,00 Osnovni račun
2. TEHNIKA D.D. 19.359 10,22 Osnovni račun
3. PBZ D.D. 10.376 5,48 Skrb. račun +11
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 5.383 2,84 Skrb. račun
5. FILIPEC FILIP 5.069 2,68 Osnovni račun
6. POPOVIĆ DAVORIN 3.914 2,07 Osnovni račun
7. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 3.783 2,00 Skrb. račun
8. FILIPOVIĆ FRANJO 3.542 1,87 Osnovni račun
9. MULOVIĆ BESALET 2.526 1,33 Osnovni račun
10. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 2.015 1,06 Skrb. račun
Ukupno: 49,54
Ja bih samo ponovio svoje iskustvo od prošle godine.
Gledo ju u kolovozu 2006 na razini ispod 5k kuna i odeeeeeee….
Poslije mi bilo žao…
Pratio ove godine, dugo je na razini 10-11k, poslovi u tijeku sve u šesnajst … Valjda se obračunske situacije ne predaju na vrijeme.
Osobno očekujem da će krajem godine i početkom 2008 (tj. sada UP an UP) [smiley1][smiley2]
Nadam se samo da mi je razmišljanje u pravom smjeru [smiley11]
dugo je na razini 10-11k,
Dugo je na razini 10 000 – 12 000 !
dugo je na razini 10-11k, Dugo je na razini 10 000 – 12 000 !
I tri puta smo skliznuli sa 12 na 10 .
Kolega Luki , iskopaj kak znaš dan objave izvješća i pokušaj vidjeti , makar naznaku kakvo je .
Jer ne bu opet valjda neko razočarenje pa down.
Prokleti izbori se približavaju , pa da se ne poklope negativni trendovi !!
Bez obzira na sve, Tehnika dokupljivala ovaj tjedan 66 komada te PBZ skrbnički 60 komada. Meni se to čini ok[smiley2]
današnje promjene u top 10 su trgovane u utorak (T+3), promet od danas bi se mogao odraziti na top 10 tek u srijedu
… Prokleti izbori se približavaju , pa da se ne poklope negativni trendovi !!
kolega Janlana, jeste li dobro analizirali 1H izvješće ili ste kao i većina pogledali samo neto dobit?
usporedite npr odnos duga i kapitala između THNK, INGR i IGH, PBv, P/E
za pomoć:
http://www.ilirika.hr/ilirika_research.aspx
ukratko odnos duga THNK = 0,34, INGR = 0,96, IGH = 0,71
Pbv THNK 4,5 prosjek sektora 7
P/E približno isti za navedene tri a ostali????
Svako izvješće se može narihtat onak kak vama paše!
Drugim riječima ako netko ima razlog ( čitaj Filipec)i ne paše mu da dionica jako poraste, ona neće porast i točka!
Samo da navedem primjer, kolike su plaće u IGH a kolike u Tehnici, u Igh svemirske a u thnk inžinjer ima
5500-6500 kn plaće……kad bi se jako povećala tržišna kapitalizacija thnk morali bi povećati i plaće i standard i sve kaj s time ide………osim toga ESOP ima 20 %
Međutim s druge strane istina je i to da smo već počeli jako zaostajat za sektorom zadnjih tjedana koji je rasao 20-25 posto i to ama baš svi…..tj. nismo se sa cijenom dionice maknuli od 4,5 mjeseca
Osim toga mislim da bi jedno lijepo izvješće anuliralo donekle i poljuljanu vjeru dioničara u firmu i vratilo ugled firmi koji je poljuljan nesretnom Kupskom, iako tu thnk neće imati nekih značajnih financijskih troškova, sve će platit osiguranje….
A uskoroo stižu i vijesti o novim poslovima i to jako jako unosnim…..
Točno veli kolega Luki .
A kolega Duser hvala na linku za analize. Moram priznati da jesam analizirao detalje ali sad sam već zaboravio.
No upozoravam na jedan PSIHOLOŠKI VAŽAN EFEKT – INFORMACIJA O DOBITI !!
Ako se objavi PAD DOBITI 50 % – to u financijskom svijetu zvuči tri puta jače negativno nego
RAST DOBITI 100 % .
Cijela zapadna ekonomija robuje jednoj stavki u bilanci – zadnjoj NET INCOME .
NETO DOBIT !
Pogledajmo u ponedjeljak zajedno — VIRO PORAST NETO DOBITI 204 % nego isto razdoblje 2006 !!