Ajde ekipo malo optimizma.
Pa evo kolega matrix je jučer stavio hrpu planova za budućnost, pa zar to nije dosta???
Meni ovaj promet na tehnici izgleda ko neko iskrcavanje… taman sto se ocisti do 11500, kapne novi nalog od 50-tak kom na cijenama do 11,5k. Suska li se sto o 3Q izvjescu? Bas me zanima hoce li biti pushiona ko zadnja dva [smiley10]
Zašto bi bio pušiona, ovisi kako se gleda, bolje da je kontinuitet rezultata, to puno više govori, mislim na kontinuitet u odnosu na prva dva Qw. Ne bi bilo prirodno da 3 Qw bude adekvatan istom iz G2006 zar ne.
Dionica buducnosti, Matrix je dosta toga naveo i mislim da je vise nego svijetla budućnost, a to pokazuju i rezultati, Kupska je epizoda, u svemu ovme, no kapital ne poznaje granice.
[color=blue]Prilika za Tehniku[/color]
[color=blue]Stolnoteniski dom [/color]
Grad Zagreb planira gradnju Stolnoteniskog doma s velikom podzemnom garažom koji će se nalaziti na Kninskom trgu u četvrti Vrbik. U sklopu doma nalazit će se dvoranu za 900 gledatelja, trokatnu podzemna garaža za 500 vozila i dvije ordinacije doma zdravlja. Investicija je vrijedna oko 12 milijuna eura. Završetak radova očekuje se 1. lipnja 2008., tako da se svjetsko stolnotenisko prvenstvo koje se sljedeće godine održava u Zagrebu ipak neće održati u novoj dvorani.
[color=blue]Garaža Klaićeva[/color]
Uz garaže na Kvaternikovom trgu i Tuškancu čija je izgradnja u tijeku, Grad Zagreb će 2007. godine početi izgradnju nove garaže na srednjoškolskom igralištu iza muzeja Mimara. Garaža će podzemnim prolazom ispod Klaićeve ulice biti povezana s Dječjom bolnicom u Klaićevoj. Garaža će imati kapacitet od 700 parkirnih mjesta te će biti najveća u Zagrebu. Izgradnja će se financirati kao i do sada, dakle putem kredita. Prema riječima Mate Kraljevića, direktora Zagrebparkinga, ostale garaže koje će se graditi mogle bi se financirati i drugim modelima koji se pokažu isplativijim, vjerojatno po modelu javnoprivatnog partnerstva.
“Grad u gradu” ponajbolji je opis naselja koje bi početkom sljedeće godine trebala početi graditi tvrtka Degrad na mjestu bivše farme u Sesvetskom Kraljevcu na samom istoku Zagreba. Naselje nazvano Iver imat će tisuću stanova za otprilike tri tisuće ljudi, osnovnu školu, vrtić, bazen, trgovačko-poslovni centar, autopraonicu i autoservis, a razmatra se i mogućnost gradnje doma za starije i nemoćne osobe, te hotela u jednom kulturno zaštićenom dijelu parcele. Osim toga, planira se i niz dodatnih specijaliziranih trgovina.
Ukupna površina koju će zauzeti novo naselje iznosi oko 130 tisuća četvornih metara, a u roku od dvije godine trebalo bi biti sagrađeno 120 tisuća četvornih metara bruto razvijene površine opasane biciklističkim i rolerskim stazama.
Projekt predviđa i gradnju 1300 podzemnih i nadzemnih parkirališnih mjesta, što uključuje i potrebe trgovačkog centra. Nove prometnice unutar naselja trebale bi osigurati i lagodan protok automobila kroz naselje i brzu fluktuaciju u poslovnoj zoni.
Naselje Iver u brojkama
• 25 stambenih četverokatnih zgrada, 1000 stanova za 3000 ljudi
• vrtić – 2800 m2
• poslovno-trgovački centar – 3500 m2, povezani škola, dvorana i bazen – 8000 m2
• 1300 – parkirališnih mjesta
Gradnja željezničke stanice
Kako se Sesvetski Kraljevac nalazi na pola puta do Dugog Sela, u suburbanoj zoni na istoku grada, u Degradu problem prometa planiraju riješiti gradnjom željezničke stanice na pruzi koja ide k Zagrebu i prolazi pokraj naselja. Time bi putovanje vlakom od Ivera do središta Zagreba trajalo samo petnaestak minuta, a ne treba smetnuti s uma i da se politika HŽ-a i zagrebačkog Poglavarstva odlučila za modernizaciju prigradske željeznice i nabavu novih vlakova. Naselje se nalazi i uz obilaznicu kojom se automobilom također za oko 15 minuta može doći na južni ulazak u grad, u Buzinu.
• vrtić – 2800 m2
ovo mora da je neka greska,
inace zanimljivo, zanimljivo…
• vrtić – 2800 m2 ovo mora da je neka greska, inace zanimljivo, zanimljivo…
Ispričavam se jedna nula manje.
[color=blue]Tehnika raste na “krilima” formiranje građevinskog klastera [/color]
Nakon više od mjesec dana značajnije korekcije dionica Tehnike prvi put je pokazala znakove oporavka koji je vjerojatno potaknut najavom osnutka građevinskog klastera. Najavljeno udruživanje građevinara u čemu će Tehnika svakako sudjelovati najbolje je što se toj branši može dogoditi, a mnogi će reći da je riječ o poslovnom potezu koji će se pokazati presudnim za opstanaka na uskoro potpuno globaliziranom tržištu.
[color=blue]Filipec: Stanogradnja se vraća u normalu [/color]
U jednom od najaktivnijih sektora hrvatske ekonomije – građevinskom, Tehnika se nalazi među deset najboljih kompanija. Njezini radnici dovršavaju Muzej suvremene umjetnosti, grade podzemne garaže na Kvaternikovu trgu i na Tuškancu te grade stanove na Ljubljanskoj aveniji i u novoj Branimirovoj ulici. Tehnika je izgradila već 16.100 stanova, a iako joj stanogradnja ne zauzima većinski udjel u ukupnim poslovima, ona konstantno raste.
Ušo danas u Tehniku! Pozdrav ekipi!
Nekak mi se čini da ovdje ima neke perspektive … (bez obzira ne drukerske napise matrix-a)
[smiley2]
Ušo danas u Tehniku! Pozdrav ekipi!
Nekak mi se čini da ovdje ima neke perspektive … (bez obzira ne drukerske napise matrix-a)
[smiley2]
Dobro došao!
THNK bi mogla ovih dana napraviti boom efekat, i mislim da ćeš biti zadovoljan sa ulaskom u ovu dionicu!