THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Poštovani kolege evo čitam Vaše postove koji su u najmanju ruku slični člancima iz 24 sata, te slušam prigodnu pjesmu Prljavog kazališta:’ Uzalud vam trud svirači’.

kao što je kolega Asko napisao na temi Ingra:

“P.S. Ja ne mislim da pisanje ovdje ima ikakvog utjecaja, pogotovo na Ingru. To je igračka za velike dečke.
Mi sa svojih 10-tak dionica možemo samo gledat… ”

mislim da je na jako sličan način primjenjivo i na Tehniku

ili ukratko ne odlučujete ni Vi (da će pasti) niti mi (da će rasti), prema tome pišite što god hoćete jer tome forum i služi…živjela demokracija!!!

Heaven or Las Vegas

[smiley10]

“Tehnika” demontira dizalice u Kupskoj ulici

ZAGREB, 29. rujna 2007. (Hina) – “Tehnika”, jedna od tvrtki zbog čijih su se propusta pri gradnji iskopa za budući aneks HEP-ove zgrade u Kupskoj ulici urušile kuće i dio ulice, danas je počela s demontiranjem jedne od dviju dizalica postavljenih na gradilištu.

Dizalice se demontiraju jer na ovom gradilištu neće biti potrebne iduća četiri mjeseca, a trebaju ih na drugim gradilištima, rekao je Hini zamjenik tehničkog direktora “Tehnike” Miljenko Zovko.

Naglasio je kako razlog demontiranja dizalica nije njihova opasnost po okolinu, jer su, kako tvrdi, postavljene stabilno i sigurno.

Po njegovim riječima, prva će dizalica biti demonitrana do kraja sutrašnjeg dana, a druga tijekom idućeg tjedna.

Građevinska inspekcija Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva objavila je jučer kako su inspekcijskim nadzorom utvrđene povrede Zakona o gradnji te da će protiv odgovornih biti podnesene odgovarajuće prijave. Inspekcija je utvrdila da su stručni nadzor i nadzorni inženjer krivi jer nisu nadzirali gradnju i osigurali da se radovi obavljaju u skladu sa Zakonom i dozvolom, a izvođači radova, zagrebačke tvrtke “Tehnika” d.d. i CONEX d.o.o., krive su jer nisu gradile u skladu s građevnom dozvolom.

No respect

Mislim da će Tehnici sad pomopći jedino prodaja dionica INGRE da podmiri bar dio troškova.

Sad je jasno ko je štedio, a jeftina gradnja je najskuplja gradnja.

S poštovanjem

Karoje

[b]Nije bitno je li mačka crna ili bijela, bitno je da lovi miševe.[/b]

Mislim da će Tehnici sad pomopći jedino prodaja dionica INGRE da podmiri bar dio troškova. Sad je jasno ko je štedio, a jeftina gradnja je najskuplja gradnja. S poštovanjem Karoje

Ne i se nikako složio s tom tvrdnjom.

*** obrisano ***

karoje:

Mislim da će Tehnici sad pomopći jedino prodaja dionica INGRE da podmiri bar dio troškova. Sad je jasno ko je štedio, a jeftina gradnja je najskuplja gradnja. S poštovanjem Karoje

Ne i se nikako složio s tom tvrdnjom.

*** obrisano ***

Ostavimo i tu mogucnost. Doris Kosta nije od jucer.

skype - ivek1234

Ostavimo i tu mogucnost. Doris Kosta nije od jucer.

Doris će ogulit kožu i jednoj i drugoj strani. Izmusti će maksimalno a onda pola toga pokupit svojim strankama.
Ne želim zlo dečkima u Tehnici, sutra se to može desit i mojoj nekoj dionici. [smiley6]
Ali jednostavno je žena takva.

No respect

Doris će ogulit kožu i jednoj i drugoj strani. Izmusti će maksimalno a onda pola toga pokupit svojim strankama.
Ne želim zlo dečkima u Tehnici, sutra se to može desit i mojoj nekoj dionici. [smiley6]
Ali jednostavno je žena takva.

Slazem se. Zena je opaka. Iskreno mi je zao da se to uopce dogodilo. Hebes dionice. Dobro nitko nije stradao.

skype - ivek1234

No ja još uvijek tvrdim da je odgovornost Tehnike ovdje sekundarna stvar. Za izmjene u građevinskoj dozvoli odgovoran je isključivo nadzorni odnosno kontrolni organ. Projekt se može mijenjati ali se mora prijaviti tijelu za graditeljstvo i za to ishoditi odgovarajuća potvrda koju je dužan dobaviti investitor.

Poštovani kolega , vaša tvrdnja možda i je u redu ali to je stvar između Tehnike i HEP-a u nekoj budućoj parnici.
Po zakonu o gradnji naručioc radova ili izvođač su morali osigurati gradilište i okolne građevine te zapisničkim putem ili foto elaboratom utvrditi stanje građevina prije poćetka radova što vjerojatno nisu učinili zbog rezanja troškova.
Po zakonu o obvezatnim odnosima, kod nastanka šteta na građevinama u blizini aktivnog gradilišta naručioc i izvođač su solidarno odgovorni za nastanak štetnog događaja!

Iznos od 20 mil kn koji je odvjetnica napomenula je tek tolko da može tužiti jer visina izravne štete se može utvrditi tek po preciznom lociranju nastalih oštećenja, izmjeri veličina istih i izradi detaljnog troškovnika sanacije .
Također oštećenjem zgrada nastale su trajne neizravne štete u vidu umanjenja vrijednosti zgrada zbog oštećenja, a koje se mogu utvrditi tek izradom detaljnog Elaborata procjene prometne vrijednosti nekretnine po stalnom sudskom procjenitelju za graditeljstvo prije nastajanja štetnih događaja i nakon nastajanja štetnih događaja kako bi se razlikom te dvije vrijednosti iskazala visina stvarno nastale neizravne štete.
Mogao bih sada tu nabrjati još puno toga na što sve oštečenici imaju pravo ali nema potrebe jer je bitno samo to da je Tehnika sada u vrlo nezavidnoj sitaciji.

Pozdrav.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Cujem da su zatrpali cijelo gradiliste… 6.000 kamiona je navezeno. [smiley8]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Cujem da su zatrpali cijelo gradiliste… 6.000 kamiona je navezeno. [smiley8]

Mogli su i zemljom zatrpat. [smiley10]

No respect

Sljunkom, sljunkom. Kolko je kamion sljunka (10 m3)? Mislim oko 150-200 EUR. Navoz kamiona je oko 500 kn.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

New Report

Close