Sonniboy: ” milja kuna za mene fina cifra ” I za mene. Al za neke nije
eto vidiš da se slažemo
Pozdrav
avax10: ” Tehnici se crno piše – na svoju ruku mijenjali su projekte, štedili na materijalu i kvaliteti radova i osim ogromnih šteta koje su time izazvali, ugrozili su i živote ljudi. Ako se izvuku samo s (velikim) odštetama, bez kaznenih prijava za vodeće ljude, dobro su prošli. [smiley6] ” Glupost. Projekte su mjenjali u dogovoru sa investitorom i podizvođačima. Ako će i trebati platiti odštetu, platit će ju kuća kod koje je projekt osiguran. Sama šteta na gradilištu ne prelazi 5 mil. kuna što čak i da Tehnika sama mora sanirati (a ne mora), i nije preveliki iznos za Tehniku. A što se tiće cijene dionice, može padati ili stagnirati do srijede 03.10. Taj dan će se objaviti da su na natječaju za završetak izgradnje dinamovog stadiona posao dobili konzorcij IGH-Tehnika i onda će naše seljačko tržište katapultirati obje dionice na 10-ak posto višu cijenu.
Ponude se sad otvaraju tek, mislim da neće biti objavljeno već 3.10 nego pred kraj listopada. Međutim, ako IGH i Tehnika dobiju taj posao onda će porast obje dionice biti puno veći od 10%.
Sorry dečki [smiley10]
Građevna inspekcija utvrdila krivce za Kupsku ulicu
ZAGREB, 28. rujna 2007. (Hina) – Građevinska inspekcija Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva objavila je danas prvo izvješće u vezi s gradnjom poslovne zgrade HEP-a u Kupskoj ulici u Zagrebu, u kojem navodi da su inspekcijskim nadzorom utvrđene povrede Zakona o gradnji te da će protiv odgovornih biti podnesene odgovarajuće prijave.
Građevinska inspekcija utvrdila je da su stručni nadzor i nadzorni inženjer krivi jer nisu nadzirali gradnju i osigurali da se radovi obavljaju u skladu sa Zakonom i dozvolom.
Izvođači radova, zagrebačke tvrtke “Tehnika” d.d. i CONEX d.o.o., krive su jer nisu gradile u skladu s građevnom dozvolom.
Tvrtka CONEX kriva je jer izvedbeni projekt nije izrađen u skladu s glavnim projektom.
U izvješću se navodi da je investitor HEP pribavio građevnu dozvolu za izgradnju poslovne zgrade s podzemnom garažom od šest podzemnih etaža. Izvođač radova je “Tehnika”, a radove na zaštiti građevne jame izvodi zagrebačka tvrtka CONEX.
Radi daljnjeg inspekcijskog postupka na gradilištu je uzeta dokumentacija – građevinski dnevnik izvođača “Tehnike” i projekti tvrtke CONEX. Utvrđeno je da građevinski dnevnik “Tehnike” nije potpisan po nadzoru od 24. srpnja 2007., a od mjerodavna tijela za graditeljstvo grada Zagreba zatražen je spis građevinske dozvole koji je inspekciji dostavljen 24. rujna 2007.
Utvrđeno je da je projekt zaštitne građevne jame izradila zagrebačka tvrtka Prizma u travnju prošle godine, a da se zaštita građevne jame gradi na temelju projekta CONEX-a, pod nazivom glavni – izvedbeni projekt, iz ožujka ove godine koji ima žig revizije ovlaštenog revidenta.
Inspekcija je utvrdila da opisani projekti ne rješavaju na isti način osiguranje stabilnosti dijafragme te da projekt CONEX-a u odnosu na projekt Prizme sadrži promjene u koncepciji osiguranja zaštite građevne jame, koje utječu na bitne zahtjeve na građevinu bez lokacijskih uvjeta. Tako je, primjerice, projekt Prizme predviđao debljinu dijafragme 60 cm i dužinu 24 do 28 metara, zatim da se sidra izvode u 5 redova dužine 18,5 do 25,5 m, dok je projekt CONEX-a smanjio debljinu dijafragme na 50 cm i dužinu na 19 do 20 m, a broj sidara smanjio na četiri reda dužine od 10 do 19 metara.
Provjerom u mjerodavnom tijelu za graditeljstvo grada Zagreba utvrđeno je da investitor nije pribavio potvrdu tog tijela na promijenjeni projekt, odnosno projekt tvrtke CONEX.
U daljnjem inspekcijskom nadzoru utvrdit će se okolnosti u vezi s mjerenjem i oskultacijom dijafragme predviđenih programom kontrole i osiguranja kvalitete koji je sastavni dio projekta zaštite građevne jame, navodi se u izvješću građevinske inspekcije Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.
Moram ići vidjet jel ima šarana ili amura.
U ovo vrijeme dobro grizu[smiley2]
Sorry dečki [smiley10]
Građevna inspekcija utvrdila krivce za Kupsku ulicu
ZAGREB, 28. rujna 2007. (Hina) – Građevinska inspekcija Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva objavila je danas prvo izvješće u vezi s gradnjom poslovne zgrade HEP-a u Kupskoj ulici u Zagrebu, u kojem navodi da su inspekcijskim nadzorom utvrđene povrede Zakona o gradnji te da će protiv odgovornih biti podnesene odgovarajuće prijave.
Građevinska inspekcija utvrdila je da su stručni nadzor i nadzorni inženjer krivi jer nisu nadzirali gradnju i osigurali da se radovi obavljaju u skladu sa Zakonom i dozvolom.
Izvođači radova, zagrebačke tvrtke “Tehnika” d.d. i CONEX d.o.o., krive su jer nisu gradile u skladu s građevnom dozvolom.
…
Super, mogu to odmah prilozit pod “reference” za projekt stadiona.
Da još nadodam da su stanari Kupske angažirali onu zmiju odvjetnicu iz Splita koja će Tehnici i svim prisutnima odrat kožu s leđa.
Bojim se da će događanja na ovoj dionici u ponedeljak ući i u sferu interesa Haških istražitelja.
Jazovka 2007.
Dobro večer drukeri…..prozirni ste. Ovdje ne ubrajam kolegu SLK jer on samo prenosi vijest….. a vi ostali se kao naslađujete. No ja još uvijek tvrdim da je odgovornost Tehnike ovdje sekundarna stvar. Za izmjene u građevinskoj dozvoli odgovoran je isključivo nadzorni odnosno kontrolni organ. Projekt se može mijenjati ali se mora prijaviti tijelu za graditeljstvo i za to ishoditi odgovarajuća potvrda koju je dužan dobaviti investitor.
Kolega deimos slike su vam starijeg datuma, sumnjam da inače tako ulažete na burzi. Nemojte da ja sutra odputujem iz Novoga Marofa u Zagreb pa se uvjerim da je jama zatrpana. Lakše je vama iz Zagreba širiti dezinformacije. NHF.
Laka noć svima.
……. sorry deimos…… autor slika je morsko božanstvo kojem se nekim čudom svidjela Zagrebačka kaljuža….[smiley2]
Kolega Sonniboy nemojte se ljutiti,ali šta možemo kad ovdje ima toliko materijala za šalu.
Jednostavno si čovjek ne može pomoći,NHF[smiley2]
……. sorry deimos…… autor slika je morsko božanstvo kojem se nekim čudom svidjela Zagrebačka kaljuža….[smiley2]
He!
Iako se nisam pohvalio da sam autor spomenutih slika (jer nisam) slažem se da mi je, kao Bogu svih voda, zanimljiva ova nova vodena površina u središtu Zagreba.
Sve si mislim koju bi oluju ovdje mogao stvoriti udarcem o dno svojim trozubom!
Bura? Jugo? Tsunami?
Ah…. voda je počelo svega živoga….
A moje kraljevstvo izvire i u središtu ovog velegrada. [smiley1]