THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Danas u jutarnjem piše da je potencijalno ugrožena i zgrada HEP-a. Ako se to kojim slučajem sruši (mada mislim da novinari pretjeruju) onda se komotno može srušiti i zgrada HZMO.

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2007,9,27,kupska_hep,91999.jl

skype - ivek1234

Tehnici se crno piše – na svoju ruku mijenjali su projekte, štedili na materijalu i kvaliteti radova i osim ogromnih šteta koje su time izazvali, ugrozili su i živote ljudi. Ako se izvuku samo s (velikim) odštetama, bez kaznenih prijava za vodeće ljude, dobro su prošli. [smiley6]

Ignore: KressoM, delux

Prognoza za jučer…..

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

Jooooj znam da ovo nema veze sa Tehnikom izravno, ali…

Čita kolegica do mene na jednom drugom portalu komentare na članak o potopu i Noinoj arki u ulici (prigodna imena) Kupska, a ono jedan od komentara čitatelja:

“Hvala g.Bandiću, hvala Vam od srca za Kupsku!! Oduvijek sam želio živjeti u Veneciji.”

[smiley2][smiley2][smiley2][smiley2][smiley2]

Jet: Are You Gonna Be My Girl?

Tehnici se crno piše – na svoju ruku mijenjali su projekte, štedili na materijalu i kvaliteti radova i osim ogromnih šteta koje su time izazvali, ugrozili su i živote ljudi. Ako se izvuku samo s (velikim) odštetama, bez kaznenih prijava za vodeće ljude, dobro su prošli. [smiley6]

Glupost. Projekte su mjenjali u dogovoru sa investitorom i podizvođačima. Ako će i trebati platiti odštetu, platit će ju kuća kod koje je projekt osiguran. Sama šteta na gradilištu ne prelazi 5 mil. kuna što čak i da Tehnika sama mora sanirati (a ne mora), i nije preveliki iznos za Tehniku.

A što se tiće cijene dionice, može padati ili stagnirati do srijede 03.10. Taj dan će se objaviti da su na natječaju za završetak izgradnje dinamovog stadiona posao dobili konzorcij IGH-Tehnika i onda će naše seljačko tržište katapultirati obje dionice na 10-ak posto višu cijenu.

I ponovo 25 crveno! Izgleda da 25 crveno uvijek dobiva!

Imam informaciju da je Filipec već sve dogovorio sa Grgićem kod kojeg je osigurano gradilište i da će stanari Kupske ulice dobiti adekvatnu novčanu naknadu za svu štetu ( materijalnu i nematerijalnu ) koju su pretrpili.
Hoće li biti kakve tužbe van toga neznam ! Nevjerujem da će biti.

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

A što se tiće cijene dionice, može padati ili stagnirati do srijede 03.10. Taj dan će se objaviti da su na natječaju za završetak izgradnje dinamovog stadiona posao dobili konzorcij IGH-Tehnika i onda će naše seljačko tržište katapultirati obje dionice na 10-ak posto višu cijenu.

Kolega, nemojte pričati takve mizerije. Za doručak obje dionce pojedu 10%, a što se tiče katapultiranja ono bi trebalo biti 20-30% jer se obje nisu makle ni pedlja. Ima li poslova većih od stadiona? Mislim da ima.

Kako je samo preprozirno drukanje na dolje… pa ljudi, nije ovo prvi put da je došlo do sličnih problema, za bilo kojeg graditelja… tko je kupio, kupio je po ovim cijenama, i da nije bilo ove priče, i Tehnika bi već jučer potegnula kao i ostali građevinari… a ovako ćemo malo pričekati lovu od HaTea…

Artificial Intelligence stands no chance against Natural Stupidity.

Kako je samo preprozirno drukanje na dolje… pa ljudi, nije ovo prvi put da je došlo do sličnih problema, za bilo kojeg graditelja… tko je kupio, kupio je po ovim cijenama, i da nije bilo ove priče, i Tehnika bi već jučer potegnula kao i ostali građevinari… a ovako ćemo malo pričekati lovu od HaTea…

pusti Tango, nemoj kvariti, prozirno je ali mnogi puše prema tome neka potraje još malo…

Heaven or Las Vegas

Stanari Kupske traže 2,5 milijuna eura

U ime 60-ak stanara Kupske ulice koje zastupa tražit će odštetu ne samo za štetu na njihovim objektima, nego i za duševne boli i sve probleme koje je prouzročilo rušenje ulice.

Splitska odvjetnica Doris Košta, koju su predstavnici stanara Kupske ulice u Zagrebu angažirali da ih zastupa u tužbi protiv odgovornih zbog rušenja kuća i potonuća njihove ulice, u četvrtak je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijela kaznenu prijavu protiv devet nepoznatih osoba, piše Večernji list.

Tereti ih se za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti ljudi, imovine i sigurnosti prometa, za što su predviđene kazne, kaže odvjetnica Košta, od jedne od 10 godina zatvora.

“Još ne znamo imena tih osoba, ali to su sigurno odgovorne osobe iz HEP-a kao investitora te svi odgovorni iz tvrtki koje su bile uključene u provođenje njihova građevinskog projekta”, dodaje Košta.

Kazneno će se teretiti odgovorni iz tvrtki koje su projektirale, nadzirale gradilište, koje su revidirale projekt, izvođači radova, a u tužbi je odvjetnica Košta zahvatila i gradski Ured za prostorno uređenje i zaštitu okoliša te građevinsku inspekciju. Ona smatra da je u realizaciji cijelog projekta, od ispitivanja terena, izdavanja građevinske, do početka gradnje, bilo dosta propusta, koji su razlog onoga što se u Kupskoj dogodilo u nedjelju.

“HEP kao investitor, iako je predao posao drugima, odgovoran je prema Zakonu o građenju. Naime, znatno se odstupalo od dopuštene gradnje, a netko je za to trebao dati odobrenje. Tražimo da se utvrdi i količina odvezene iskopane zemlje, jer će ona pokazati kako se nisu poštovali gabariti iz građevinske dozvole”, kaže Košta.

Smatra da se Državno odvjetništvo moralo i prije uključiti u istragu, jer su zato postojali svi elementi. Ona od njih traži izuzimanje cjelokupne dokumentacije, neovisno vještačenje stručnjaka za geodeziju i građevinarstvo te utvrđivanje količine odvezene iskopane zemlje koje može dokazati je li se gradilo mimo građevinske dozvole.

U ime 60-ak stanara Kupske ulice koje zastupa tražit će odštetu u vrijednosti 2,5 milijuna eura. Ne samo za štetu na njihovim objektima, nego i za duševne boli i sve probleme koje je prouzročilo rušenje ulice.

Ona svojim klijentima preporučuje da se ne vraćaju u kuće, jer ih, s obzirom na stanje u toj ulici i najavu novog plimnog vala, mogu zadesiti još veće nevolje. Kaže da će ići do kraja i neće dopustiti da se odgovorni u ovom slučaju izvuku i njenim klijentima plate samo odštetu koja je zajamčena osiguranjem gradilišta kod osiguravajuće tvrtke, piše Večernji list.

Kao što sam i rekao.
Navedeni iznos će naplatit nagodbom s osiguranja i to je to
Vuk sit i ovce na broju.

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

50 kom na 10250 kuna, ovo, čini mi se je skrbnički.

New Report

Close