THNK (Tehnika d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska THNK (Tehnika d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

janlana: ” Ali ja imam informacije iz brokerskih krugova upravo suprotnog smjera . Očekuje se jači ulazak fondova i čak veći rast cijene nego na drugim građevincima! Pa sad koja je informacija točnija ? ” Mozda naslovnica iz sutrasnjeg poslovnog: http://www.poslovni.hr/7706.aspx

Ovo sa Zagrebom se moralo kad tad dogoditi. Ja živim u Koprivnici, tu se gradi na svakom ćošku, večinom je izvođač Tehnika. A i zašto bi Zagreb bio glavni izvor prihoda građevinara? Pa pola Slavonije još nije obnovljeno, po cijeloj Hrvatskoj se ima za gradit i te kako. Vidjet ćemo kolega Ivek.

janlana:

Ali ja imam informacije iz brokerskih krugova upravo suprotnog smjera .

Očekuje se jači ulazak fondova i čak veći rast cijene nego na drugim građevincima!

Pa sad koja je informacija točnija ?

Mozda naslovnica iz sutrasnjeg poslovnog:

http://www.poslovni.hr/7706.aspx

To guraju ovi koji prodaju stanove ko da su dragulji, a vidjet ćemo
kako će ih sad prodavati nakon ovakvih vijesti, pogotovo kad
ova vijest dospije u dnevne novine…..[smiley1]

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

http://www.poslovni.hr/7706.aspx

“Statistika pokazuje da je ova godina rekordna po stanogradnji. U prva tri mjeseca u Zagrebu je bilo 576 završenih stanova i čak 6288 nezavršenih, što je ukupno 6864 stana. U istom razdoblju prošle godine bilo je 4078 dovršenih i nedovršenih stanova. “

Kupnja stanova pada, ali gradnja je rasla, i to 40%. A za Tehniku je bitno da se gradi. Investitorov problem ako on ne može prodati.

Ne zaboravite kolege da Hrvatska 2009 ulazi u EU…..[smiley2]

Ivek kaj nisi završio sa dokupom?

Ne, zapravo jos se nisam iskrcao do razine koja mi je u planu. Problem mi je trenutna niska cijena.

skype - ivek1234

Duser:

Ivek kaj nisi završio sa dokupom?

Ne, zapravo jos se nisam iskrcao do razine koja mi je u planu. Problem mi je trenutna niska cijena.

Ode Ivek u zeleni kadar prije dolaska partizana.

Ode Ivek u zeleni kadar prije dolaska partizana.

Buducnost mi djeluje neizvjesno pa se trudim da me “crveni kmeri” ne zaskoce. Jos se sjecam par-nepar, bonova za benzin, kupovine po kilu kave itd. Iskrcavam dio portfelja, bacam u Euro i pravac AT. Ono sto ostavljam u dionicama spreman sam ostaviti unucima.

skype - ivek1234

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. TEHNIKA ESOP D.O.O. 37.891 20,00 Osnovni račun
2. TEHNIKA D.D. 19.293 10,18 Osnovni račun
3. PBZ D.D. 9.616 5,08 Skrb. račun
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 5.383 2,84 Skrb. račun
5. FILIPEC FILIP 5.069 2,68 Osnovni račun
6. POPOVIĆ DAVORIN 3.914 2,07 Osnovni račun
7. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 3.783 2,00 Skrb. račun
8. FILIPOVIĆ FRANJO 3.542 1,87 Osnovni račun
9. MULOVIĆ BESALET 2.526 1,33 Osnovni račun
10. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 2.015 1,06 Skrb. račun
Ukupno: 49,10

Heaven or Las Vegas

Osobno mi je drago što ovo nije dionica za špekulante već za one koji su u stanju procijeniti vrijednost kompanije kao i njezine fundamente.
ponavljam da je tehnika za razloku od INGRA-e, INDG, IGH-a i HIDNi, svih zajedno jaća firma, usporedite BILANCE stanja, zadržava kontinuitet rezultata bez obzira što je nešto slabiji u odnosu na isto razdoblje predhodne godine ,ali je zadovoljavajuči i kontinuiran za razliku od svih navedenih, jedino u čemu je slabija je FINANCIJSKI Marketing u ćemu prednjači INGRA8Kostrenčić), INDG((Galinac-suvlasnik kao i vlasnik TO ONE), HHdrogradnja niskogradnja(političko- vojna komponenta ) I IGH(Radić) koji kada se u medijima pojavi da je IGH ugovorio sa Mađarima posao od cca 200 mil. Eura niti jednog trenutka ne demantira napis da je od toga posal u istinu ugovorio samo izradu Projekta od cca 10 mil. Eura što je mora se priznati značajna razlika, ali je cijene vezano za vijest porasla 20%, čime morate priznati se THNK- a ne služ, bar ne do sada

Tehnika dokapitalizirala Ingru:

3. TEHNIKA D.D. 3.753 7,51 Osnovni račun 12.9.2007
3. TEHNIKA D.D. 3.000 7,5 Osnovni račun 11.9.2007

za one koji nisu up2date:

753*35000= 26,355 MKn
ili samo razlika naspram trenutne cijene Ingre 7,5 M, a da ne pitam otkud im 26m za ulog…
i to ćemo sve gledati u Q3 vrlo vjerojatno pod revalorizacijom ulaganja[smiley2]

Heaven or Las Vegas

Ispada da po dionici udio Tehnike u Ingri vrijedi cca 900 kuna

Obečaj, ništa te ne košta. stara hercegovačka

753*35000= 26,355 MKn
ili samo razlika naspram trenutne cijene Ingre 7,5 M, a da ne pitam otkud im 26m za ulog…
i to ćemo sve gledati u Q3 vrlo vjerojatno pod revalorizacijom ulaganja

Nisam siguran da buš to gledo u Q3, skrili budu oni to jako uspješno, ne brini…………………..

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

New Report

Close