‘Teze o ugrozi konkurentnosti turizma su fama, ne drže vodu’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Teze o ugrozi konkurentnosti turizma su fama, ne drže vodu’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Jutros citam izracun koliko dodje kava.. kazu 2,5kn a na to ugostitelji kazu da oni na kavi kad se sve obracuna imaju zaradu 0,63kn.. I slazem se sa maricem kod smanjivanja pdva cijene su sve jedno bilo porasle pa ne vidim zasto bi sad trebale rasti..

U stotine TV anketa i upita koje su novinari postavili stranim turistima svi , ama baš svi su odgovorili da su cijene u Hrvatskom turizmu niske i njima povoljne.

Znači ima prostora za dizanje cijena u turizmu.

A prava cijena kave i svega drugog je ona koju kupac , gost , konzument hoće platiti.

.

0,63 kune zarada na kavi? Da ne znam kako skupu kavu uzimate to je 250-300 kuna po kili, ali i to sam pretjerao jer ih velika većina koristi kave 150-200 kuna. Kava s mlijekom (najviše kave) je 7 grama kave, što znači da ima 130 kava od jedne kile.

I sada još treba uzeti u obzir lokacije i prodajne cijene. A na samo 25-30 kava dnevno koje ne vide račun se mjesečno skupi 6-10 tisuća kuna čistog neoporezivog casha, znači više od prosječne plaće i više od početne plaće nekoga sa faksom.

Stvarno su smiješni i ne znam kako očekuju podršku ikoga. Kao i par godina unatrag taksisti, živjeli su kao direktori desetljećima. Da li će neki bircevi zatvoriti nakon ovoga? Hoće, ali zašto bi to žalili.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Stvarno ste jadni Antife-komunjare sa vašim izračunima o tome koliko bi koji poduzetnik trebao zarađivati.

Maknite se sa Državnih Jasala i sa Državnog proračuna .

Primite se posla i pokažite se kao poduzetnik.

.

New Report

Close